Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kolme vaivaista ruusunmarjamuffinssisaippuaa...Taaskaan ei mennyt kuten Strömsössä, mutta sain nyt sentään kolmet saippuat jotka ovat ihan kohtalaisen näköisiä :D Mutta aloitetaan alusta, eli ohjeesta.

200 g oliiviöljyä
100 g kookosrasvaa
50 g munkinpaistorasvaa
35 g risiiniöljyä
50 g possunrasvaa

vesi 121 g
lipeä 59 g
GF Chocolo-tuoskuöljyä 5 ml
vajaa 1 dl itse tehtyä ruusunmarjasosetta
hieman kaakaojauhetta

Alku sujui ihan tuttuun tyyliin. Tarkoituksen oli siis tehdä muffinssisaippuoita. Jaoi kiisselöidyn saippuan kahteen osaan. Toiseen lisäsin ruusunmarjasoseen ja toiseen kaakaon. Kaakao käyttäyti todella hyvin ja sain viiden muffinssien pohjat tehtyä ongelmitta. Ruusunmarja taas teki saippuamassasta löysää. Ajattelin että ei tässä mitään hätää. Annan saippuan tekeytyä itsekseen niin siinä se tulee paksummaksi. Puolessa tunnissa ei tapahtunut juuri mitään ja muffinssipohjat olivat jo aika kiinteät. Päätin lisätä 1/4 tl titaanioksiidia ruusunmarjasaippuaan, kun oma kokemus on se että titaanioksiidi tekee saippuamassasta enemmän kiisselimäisen. No plää!! Rasvat vaan alkoivat erottumaan ja sekoittaminen sauvasekoittimella ei auttanut yhtään! Päätin uhrata kahdet muffinssipohjat ja sekoitin ne ruusunmarjasaippuaan. Väri ei ollut ihan parhain, mutta pakko oli vaan tyytyä siihen. Pursotin nopeasti saippuan pohjien päälle ja pistin ne pakastimeen, kun ne saippuamassa oli jotenkin vetisen näköistä.

Ruusunmarjasaippuan väri oli aluksi kauniin oranssinpunaista. No kun lisäsin siihen titaanioksiidin ja kaakaosaippuan niin siitä tuli vaaleanbeigenoranssia. Jos vaan jaksan niin pitää taas mennä keräämään ruusunmarjoja niin saa saippuaan sen kauniin värin.

3 kommenttia:

 1. Vautsi, kuinka herkullisia saippuoita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minä kyllä kaipasin vähän oranssimpaa kuorrutusta. Tuo näyttää ihan kurpitsalta :D

   Poista
 2. So pretty Kirppu, I love the piped tops!

  VastaaPoista