Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 25. helmikuuta 2014

Huulipunat arkeen ja juhlaan - Lipsticks for weekdays and partys

Kiitos Signen piti minun tehdä vähän huulipunaa. Jos luette hänen blogia niin hän on kokeillut eri vaihtoehtoja miten saisi itselleen sopivan värisen huuipunan. Olen ollut hieman laiska enkä tehnnyt huulipunat alusta, vaan sulatin parit huulivoiteet jonka tein tossa joulun jälkeen. En kirjoittanut ylös ohjetta, mutta ne sisältävät risiiniöljyä, avokadoöljyä, kaakaovoita, kookosöljyä, oliiviöljyä ja candelillavahaa.
Signe inspired me to make some more lipstick. If you read her blog you´ll know that she has tried different options to get a lipstick color that suits her. I have been a little bit lazy and I didn´t make these lipsticks from scratch. I melted some lip balm I made after Christmas. I did not write the recipe, but they contain castor oil, avocado oil, cocoa butter, coconut oil, olive oil and candelilla wax.

Ensimmäiseen huulipunaan halusin kokeilla miten savi toimii huulipunassa. Laitoin yhden teelusikallisen vaaleanpunaista savea ja ihan pienen hipun titaanioksiidia. Tästä tuli aika neutraali, vaaleahko, punaruskea huulipuna joka sopii arkeen. Aristelin värin ruskeutta ensin, mutta muutaman päivän käytön jälkeen totesin että kyllähän tämä sopii ihan hyvin. Ja ne jotka miettivät, niin ei, savi ei kuivata huulia. Huulivoiteet olivat alunperin ehkä hieman liian öljyset ja nyt aivan sopivat.
For the first lipstick I wanted to see if you can use clay as a colorant. I put one teaspoon of pink clay and a smidgen of titanium dioxide. This lipstick has a neutral, light, red-brown color that is nice for weekdays. First I was not sure about that brown color, but after a few days I started to like it and think that it suits me. And those who are thinking, no the clay doesn´t dry your lips. The lip balms were a little bit oily to start with, but now they are just fine.

 
 
Tässä väri iholla. Here you can see the color on the skin.

Toisen huulipunan tein taas juhlaa varten joka on parin viikon päästä. Halusin tummemman värin joka peittää hieman enemmän. Laitoin tähän ihan vähän titaanioksiidia, teelusikallisen kärjellisen punaista rautaoksidia ja puolet vähemmän sinistä ultramariinia sekä puoli teelusikallista vaaleanpunaista savea. Olisin halunnut että väri olisi ollut vähän enemmän siniseen tai liilaan taittuva, mutta kyllä tämäkin kelpaa paremmin kuin hyvin.
I made the second lipstick for a party that is in two weeks. I wanted a darker color that would cover a little bit better. In this lipstick I put a smidgen of titanium dioxide, a tip of a teaspoon of red iron oxide and half of that of ultramarine blue and half a teaspoon of pink clay. I would have wanted a red that would have been more blueish or purple, but I like this color and I´m going to use it.


Kalkkilaivankapteeni. Pale as snow.

27 kommenttia:

 1. Hyvän värisiä ovat! Yllättävän vähän se ultramariini sinertää, eli uskaltanee kokeilla toistekin. Jos jossain törmäät siihen punajuurijauheeseen, niin kokeilehan sitä myös! Yritin muuten äsken etsiä niitä chian siemeniä, mutta ei ainakaan täällä "Antskun" kulmien Prismassa ollut. Pitää käydä huomenn "Punnitse&Säästässä"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lisäsin jopa vähän ultramariinia eikä siitä kauhean sinistä tullut. Etsin itse asiassa punajuurijauhetta viime kesänä kun oli tarkoitus tehdä poskipunaa, mutta ei sitä ainakaan silloin saanut Suomesta. Yritin kuivattaa punajuurta ja uuttaa sitä öljyyn, mutta eihän siitä mitään väriä tullut :/ Ai ei löytynyt chiaa. Täällä löytyy sekä prismasta että cittarista.

   Poista
 2. Kivan värisiä! :)
  Signe, miun pitääki pistää siulle chiasiemenistä viestiä! Mie tiiän mistä niitä saap tääl Antskun kulmilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan :) Tykkään etenkin tuosta tummemmasta kun se näyttää huulilla ihan kaupan punalta.

   Laita Signelle viestiä niin saa toinen tehdä chiavanukasta ;)

   Poista
 3. They both look fantastic. I remember reading that UM are not suitable for using in lip products (on point of interest, to be precise), but I don't know why. Maybe because they are primarily water soluble?
  Have a fab time at the party and post some pics!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks :) I have not heard that about um and I double checked that it says "cosmetic grade, suitable for all cosmetics". I have to go and read some more. Still feeling well, so it can´t be that bad ;)

   Poista
 4. I really like both colors, Marika! And they look wonderfully moisturizing.

  VastaaPoista
 5. I love the color Marika! I am a dark red/brown lipstick kind of girl and think the colors are lovely. I tried doing my own lipstick but my mango butter turned grainy on me :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Then you just have to try shea or cocoa butter :) I have just used mango butter in one lip balm and that was smooth, but one batch of mango butter that I bought for soaping was grainy already when I got it. When I remelted it, it was smooth again.

   Poista
 6. Onpas kivat huulipunat! Ovatko miten kosteuttavat huulilla, ainesosista päättelisin että ovat? Minulla on siis se ongelma, että suurin piirtein koko talvikauden huuleni ovat niin kuivat, että lohkeilevat itsekseen ja huulipunia en oikeastaan koskaan käytäkään. En vain ole löytänyt oikeasti kyllin kosteuttavaa. Sen sijaan huulikiiltoja käytän etenkin ekoversioina paljon, ne kun kosteuttavat samalla ihan eri tavalla. Mutta jospas sitä kokeilisikin ensi kerralla tehdä jonkin version huulipunasta itse, silloin voisi olla hoitavien ainesosien määrä kyllin korkea jopa minun korppuhuulilleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile vaan! Tällä nimittäin toinen saharahuuli. Minulla on syksyt ja keväät pahimmat kun välillä on lämmintä ja välillä kylmää. Huulet ovat välillä olleet niin kuivat ja kipeät että olen laittanut vauvojen pyllyyn tarkoitettua sinkkivoidetta yöksi... Huulipunia olen vaan käyttänyt juhlissa kun on ollut tunne että ne ovat kun kuivattava kerros huulten herkällä iholla. Mutta eipä enää ole kun teen itse huulivoiteeni ja huulipunani! Paras puna/huulivoide minulle on semmoinen jossa on runsaasti öljyjä. Muuten se tuntuu liian kuivalta. E-vitamiiniöljy tekee myös ihmeitä. Nämä itse tehdyt huulpunat ovat ihan kuin huulivoiteita, eli eivät todellakaan kuivaa. Sinuna kokeilisin ensin värjätä mica-väreillä tai oksiideilla, koska huulesi saattavat olla sen verran herkät että nyt talvella että ne reagoivat saveen.

   Poista
  2. Ooh, eiköhän sitä näillä vinkeillä uskaltaudu kokeilemaan moista, houkuttelisi kovasti :) Kiitokset siis, nyt kun vielä tempaisen sopivan keittelyhetken niin tätä pitää testata ehdottomasti!

   Poista
  3. PS. Astian puhdistaminen punaisen rautaoksiidin jäjiltä ei ole mukavaa hommaa :D Se on aika tehokas väri.

   Poista
 7. Beautiful colors, Marika! That's a great deep red, and I like the peach/pink, too.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Jenny =) I also like them and it will be fun using them too.

   Poista
 8. Both of them are simply gorgeous!

  VastaaPoista
 9. Congratulations, Marika! You got lovely colors, I wish you made one for me too :)
  I was also impressed by the colors Signe obtained using clay, I am very happy you can get such nice colours using natural colorants, I will have to give it a try. Maybe you can post the complete recipe please? Thank you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry, Natalia but I don´t have the recipe. Did not write it when I made the lip balm and I just remelted it and mixed the colors.

   Poista
 10. Wow, those are GORGEOUS colors, I am in love with them, I definitely should try coloring some of my lips balms. Thanks for the inspiration Marika (and Signe!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Cee =) Do try it, it is so easy and they are even better than those that you buy from the store.

   Poista
 11. Kiitos ihanasta blogista! Olen aloitteleva ``kotikemisti`` ja varsinkin soapcalc-postauksesta on ollut huimasti apua. Huulipunista tuli mieleen annatonsiemenet, joita olit saanut lahjaksi. Värjään itse villalankoja luonnonväreillä, jonka vuoksi siementen nimi kuulosti tutulta. Vinkkinä sinulle ja muille, että helsinkiläinen huovutukseen ja värjäykseen erikoistunut TetriDesign myy annatonsiemeniä ja muita luonnonvärejä, joita voisi kokeilla kosmetiikkaan esim. alkannaa. Ja toinen vinkki täältä Länsi-Suomestä päin, nykyisin porilainen Saippuapaja myy kaikenlaista mm. lanoliinia. Tarjonta menee mukavasti ristiin Pienen Tuoksukaupan kanssa. En ole itse vielä päässyt käymään paikan päällä mutta ehkä parempi niin. Ei ainakaan tule hamstrattua aineita liikaa... : )

  VastaaPoista
 12. Kiitos ihanasta inspiroivasta blogistasi! Olen aloitteleva ``kotikemisti`` ja etenkin soapcalc-postauksesta on ollut paljon apua. Huulipunista tuli mieleen saamasi annatonsiemenet ja kun kerran puuhailen vähän kaikenlaista, kuten värjään luonnonväreillä lankoja, huomasin, että helsinkiläinen huovutukseen ja värjäykseen erikoistunut TetriDesign myy annatonsiemeniä ja muita luonnon värejä, joita voisi kokeilla kosmetiikassa esim. krappi, alkanna, indigo. Toinen vinkki täältä Länsi-Suomesta päin on nykyisin porilainen Saippuapaja, jonka valikoimat menevät mukavasti ristiin Pienen Tuoksukaupan kanssa. Sieltä löytyy esim. lanoliinia. En ole vielä päässyt käymään paikan päällä mutta ehkä parempi niin. Ei ainakaan tule hamstrattua aineita liikaa... Aluksi intoa riittää järkeä enemmän. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suhina ja tervetuloa kotikemistien kerhoon :D Saippuapaja ja Tuoksukauppa ovat hyvin tuttuja nettikauppoja. TetriDesignin sivulla olen ollut, mutta en ole vielä tiannut sieltä mitään. Mutta luonnonvärit ovat kyllä ihania! Eli kyllä minä varmaan tilaan sieltä piakkoin.

   Poista
 13. Very nice color for this lipstick, Marika, I love it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. I love the stronger one too. And I feel a bit like Snow White :)

   Poista