Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 14. syyskuuta 2012

Pieni deodoranttikokeilu

 
Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän deodoranttiin, mutta halusin kokeilla jotain uutta. Lueskelin vaikka kuinka monta ohjetta, mutta tämä ohje jäi parhaiten mieleen. Tein ainoastaan pikkuisen annoksen, koska tässä on sekä arrowjuurijauhetta että ruokasoodaa jotka saattava ärsyttää ihoa. Arrowjuurijauheen ostin Ruohonjuuresta. Pikkuinen purkki maksoi vähän päälle 2 €, eli ainakin minun mielestäni se ei ole kovinkaan kallista. Ohjeiden mukaan arrowjuurijauhe on kuitenkin hellempää kuin maissijauho, mitä myös käytettiin monessa ohjeessa. Maitohappobakteerikapselit ovat ihan näitä mitä ostetaan marketista tai apteekista matkaa  varten tai antibiottikuurin aikana.

Minun deodoranttini sisältää seuraavaa:

1 tl karitevoita
1 tl kaakaovoita
1 tl kookosöljyä
1 tl mehiläisvahaa
2,5 tl arrowjuurijauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 kpl maitohappobakteerikapseli (avattuna)
15 tippaa greipin eteeristä öljyä 

Sulatin kattilassa miedolla lämmöllä kaakao- ja karitevoin, kookosöljyn ja mehiläisvahan. 
Sekoitin siihen ruokasoodan ja arrowjuurijauheen. 
Sekoittelin seosta kunnes se paksuuntui (ei kestänyt kun pienen hetken).
Siiten seokseen meni maitohappokteerikapseleiden sisällöt ja greipin eteerisen öljyn. Purkkina käytin Lushin kiinteän hajuveden hylsyä. Eli annos on todella pieni.

4 kommenttia:

 1. Pitäisi kokeilla jotain tällaisia ohjeita. Tein aika perus sooda maissijauho deon keväällä, mutta pitemmän päälle iho ei tykännyt. Jos vaan löytyisi pikkuisen aikaa ja inspiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessa ohjetta jossa ei ole soodaa. Se ärsyttää useimpien ihoa. Jotkut ovat kirjoitelleet että kun ovat vaihtaneen luonnoliseen soodaan niin ei ole ollut ongelmia. Mietin sen ostamista, mutta sen joutuu tilaamaan ulkomailta.

   Poista
 2. You find the coolest recipes! Do you find this as effective as store-bought deodorant?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, I don´t have any problems with home made deodorant. I think it works as it should.

   Poista