Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 22. syyskuuta 2012

Tuoksuu lumelta


Lunta syyskuussa, ei kiitos! Paitsi saippuan tuoksuna :) Halusin tehdä oikein ison halon moniväristä saippuaa. Alunperin ajatuksena oli että saippuassa olisi valkoista, vihreää ja sinistä. Mutten en löytänyt mistään sinistä saippuaväriä. Se on semmoinen 10 ml hyvin paljon sottaava ja vuotava pullo. Todennäköisesti olen piilottanut sen niin hyvin etten vaan löydä sitä. No olihan minulla laventelinliilaa. Muottina käytin kahta litran maitopurkkia teipattuna yhteen pitkäksi pötkyläksi.

Tein saippuan perinteiseen tapaan, mutta meninasin unohtaa tuoksun! Olin jo ehtinyt sekoittaa liilan ja vihreän värin pieniin kuppeihin saippuaa. Eli GF Snow-tuoksuöljyä on nyt ainoastaan valkoisessa osuudessa. No, haittaneeko tuo. Yritin saada pisaramuodostelmaa saippuaan, mutta se oli todella hankalaa kun saippua kiisselöityi astiassa niin nopeasti vaikka en sekoittanut sitä kovinkaan paljon. Päälle laitoin muutamia laventelinkukan nuppuja. Pidän nuppujen tuoksusta todella paljon, mutta laventelin eteerinen öljy haisee ihan kauhealle. Ainakin minun nenän mukaan.

Saippua sivusta ja päältä ennen leikkaamista valmiiksi saippuapaloiksi. Sivukuvasta näkyy että muotti on keskeltä hieman epätasainen. Onneksi sitä ei huomaa valmiissa paloissa.

290 g kookosrasvaa
308 g possunrasvaa
100 g palmuöljyä
200 g oliiviöljyä
200 g rypsiöljyä
75 g risiiniöljyä

- 20 ml GF Snow-tuoksua
- Titaanioksiidia valkoista väriä varten + liilaa ja virheää nestemäistä saippuaväriä.
- 160 g lipeää ja saman verran vettä sekoitettuna. Siihen sekoitin vielä 168 g pakastettua kookosmaitoa.

Seuraavalla kerralla kun kokeilen pisarakuviota käytän 38% nestettä, enkä normaalia 28%.

Olen kuitenkin todella tyytyväinen lopputukokseen! Nätti saippua, vaikka päälimmäiset kerrikset ovatkin aika paksua kuviota. Tuoksu on raikas ja tulee heti mieleen kirpeän aurinkoinen pakkaspäivä. Jokunen näistä saippuoista saattavat eksyä lahjapaperiin...

16 kommenttia:

 1. Oj vad det ser kiva och vintrigt ut!

  VastaaPoista
 2. Beautiful, you have really outdone yourself Kirppu! I love the swirls, colors....everything about it! I also like seeing the uncut pictures as well as the cut pictures. You must be thrilled with the way it came out, lucky gift recipients! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks :) I´m really glad how this soap turned out, because you´ll never know if something goes wrong or if you have problems with a new FO.

   Poista
 3. Onpas kaunis saippua!
  Taidanpa itsekin alkaa kokkailemaan.. ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta :)Omakehu haisee, mutta olen myös itse hyvin tyytyväinen saippuaan.

   Poista
 4. Onnea nappisuorituksesta, tämä on kyllä ihan mielettöman kaunis saippua! Minun näytölläni tuo sininen näyttää hiukan turkoosiin vivahtavalta, onko se sitä myös luonnossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on sinivihrä. Muistaakseni värin nimi on Forest green.

   Poista
 5. Ihanan näköinen saippua. Voi kuin voisi tuoksuttaa näin netin kautta.

  VastaaPoista
 6. Olisikohan ihan mahdotonta että lapsi voisi tehdä saippuaa??? Tykkään tehdä kaikkea käsillä ja olen taitava käsistäni mutta joissakin paikoissa lukee että pitää käydä kursseja jne. olen kuitenkin 11.vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pitäisikö olla myös erikseen välineet, hengityssuojaimet suojakäsineet jne.??????

   Poista
  2. Minulla on aina suojalasit, kunnon pitkävartiset hanskat ja suojaavat vaatteet. Hengityssuojamia käytin alussa kun sekoitin lipeän avoimessa purkissa. Nyt en enää, kun sekoitan lipeän ja nesteen lasipurkissa, jossa on kansi kiinni niin ei tule niin paljon lipeähöyryjä.

   Suosittelen kyllä että teet jonkun aikuisen kanssa, koska lipeä on niin syövyttävää. En ole itse ollut millään kursseilla vaan olen oppinut lukemalla ja tekemällä. Netistä löytyy todella hyviä ohjeita.

   Poista
 7. What a beautiful soap! As much as I try I just cannot get a white soap like this. I'm not crazy about lavender essential oil either, but I really like it when it's mixed with other essential oils.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. If I want a white soap I´ll use light oils and put some titanium dioxide in it. And it´s important to make sure that the FO or EO doesn´t color the soap.

   Poista
 8. Jotenkin todella söpö saippua! :)

  VastaaPoista