Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 5. helmikuuta 2015

Savinen ja mutainen kasvosaippua - Clay and mud facial soap

Lupasin jo aikoja sitten siskolle että tekisin hänelle ja tietenkin itselleni uutta kasvosaippuaa, koska kissanaisen kasvosaippua loppui jo aikapäiviä sitten. Pidin siitä saippuasta paljon, mutta halusin kokeilla jotain toisenlaista. Sisko taas pyysi suurempia saippuapaloja. No eikun tuumasta toimeen.
I promised my sisten a long time ago that I would make her and myself a new facial soap, because we have used the catwomans soap a long time ago. I liked that soap a lot, but I wanted to try something different. And my sister asked for a bit larger bars.


628 g oliiviöljyä johon uutin kamomillankukintoja/olive oil infused with chamomille blossoms
100 g kookosöljyä/coconut oil
50 g risiiniöljyä/castor oil

217 g vettä/water
101 g lipeää/lye

1 tl kaoliinisavea/kaolin clay
½ tl vaaleanpunaista savea/pink clay
½ tl mustanmeren mutaa/dead sea mud

Siivilöin kamomillan oliiviöljystä, mutta siihen jäi vielä vähän kukintojen osia. Sekoitin suurimpaan osaan saippuaa kaolinisaven ja kahteen pieneen osaa mustanmeren mudan sekä vaaleanpunaisen saven. Minun piti lisätä lipeäveteen natriumlaktaattia, mutta siinä vaiheessa kun tein in-the-pot swirlin niin huomasin että siinä se natriumlaktaatti on pöydällä melkein nenän edessä. Toivottavasti saippuasta ei tule liian pehmeää.
I sieved the chamomille from the olive oil, but ther was still some parts of the blossoms left. I mixed in most of the soap kaolin clay and in two smaller parts the dead sea mud and pink clay. I was suppost to put some sodium lactate in the lye water, but when I did a in-the-pot swirl I noticed that the sodium lactate was on the table. Hope the soap will not be too soft.

17 kommenttia:

 1. Saippua kuulostaa aivan ihanalta! Miten vaikuttavat saippuaan ja mistä olet hankkinut niitä? Minulle kävi tänään samanlainen unohdus aloe vera -jauheen ja avokadosaippuan kanssa, tosin huomasin unohtaneeni aloen vasta kuin mainitsit omasta unohduksestasi. :D No, seuraavalla kerralla sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninie :) Kaoliinisaven taisin ostaa Ruohonjuuresta, vaaleanpunaisen saven taas Saippuapajasta ja kuolleen meren mudan tilasin Virosta. Olikohan sen nettikaupan nimi Hobipoint tai Hobipunkt. Savet puhdistavat hellesti ihoa ja kaoliinisavi on niistä hellävaraisin. Kuolleen meren muta taas sisältää paljon mineraaleja jotka hoitavat ihoa ja sillä on myös puhdistava vaikutus. Niitä unohduksia sattuu aina aika ajoin, mutta harvoin sellaisia että saippua menisi pilalle.

   Poista
 2. Upean näköiseet swirlit! Muistatko yhtään, oliko Viron kaupassa muuta kivaa tilattavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. In-the-pot swirl on niin helppo tehdä ja pidän siitä eniten kun saippuan kaataa korkeaan muottiin. Tilasin siis jo yli vuosi sitten. Varmaan kaksi vuotta sitten. Tilasin eri öljyjä ja kuivajuttuja, joita saa varmaan nyt jo Suomestakin. Siellä on kyllä tosi kivoja silikonisia saippuamuotteja joita tekisi mieli ostaa lisää. Tarkistin että se on www.hobipunkt.ee

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen itsekin ihan tyytyväinen siihen.

   Poista
  2. Kiitos :) Olen itsekin ihan tyytyväinen siihen.

   Poista
 4. This sounds really nice, Marika. I also have chamomile infusing in oil for a year already! Thanks for reminding me that I have to use it. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you. It is good to know that I am not the only one who infuses for a long time.

   Poista
  2. Thank you. It is good to know that I am not the only one who infuses for a long time.

   Poista
 5. You used the best clays in a facial soap, Marika!

  VastaaPoista
 6. This sounds like really good facial soap Marika!

  VastaaPoista
 7. Beautiful facial soap, Marika! Those sound like lovely ingredients. You and your sister will love it.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you. I also think we will. Four weeks is just such a long time to wait for the soap to cure.

   Poista