Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Nyt kyllä naurattaa :D


Tästä PITI tulla ihanan hoitavaa shampoosaippuaa jossa on kookoskermaa ja parit kananmunankeltuaiset. Mutta en minä edes ehtinyt päästä siihen vaiheeseen että kermaa ja keltuaisia pystyisi lisäämään. Ehdin surruuttaa pari kertaa sauvasekoittimella niin saippua oli jo todella paksua. Sekoitin lusikalla kookoskerman joukkoon ja se meni vielä ihan ok, mutta kananmunankeltuaisia en enää onnistunut sekoittamaan joukkoon.

Tein omasta mielestä kaiken ihan niin kuin normaalisti. Lipeävesi oli jäähtynyt ja sulatetut rasvat olivat saman lämpöisiä. Ainoa ero aikaisempaan on että tässä shampoossa oli palmuöljyä enemmän kuin muissa. Muina rasvoina on kookosöljy, oliiviöljy, auringonkukkaöljy, possurasva ja risiiniöljy. Saippua kuumeni niin nopeasti että sain laittaa saippuan ulos terassille. Onneksi on pakkasaamu niin saippuan pitäisi jäähtyä kohtuu nopeasti. Laitoin varmuuden vuoksi sanomalehden saippuamuotin alle ettei vaan tarvitse kaapia saippuaa terassin kivilaatoista :D

 

9 kommenttia:

 1. It was quite a pain translating this post! I understood almost nothing!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. As you can see from the picture, everything went wrong when I was making shampoo soap with coconut creme and egg yolks. Got almost soap on a stick and it started gelling in less than 5 minutes.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. The only thing I came up with is that there is quite much unrefined palm oil in it.

   Poista
 3. Oh wow! Did it overheat or just thicken up really quickly? Will you be able to save it?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It both thicken up really fast and overheated. It was just in minutes. Don´t know if I should re-batch it, throw it away or just let it cure and see how it will be.

   Poista
 4. Yes, do you think it's still usable?

  VastaaPoista