Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 8. lokakuuta 2012

Vaniljantuoksuinen mantelihoitoaine


Tämä on hoitoaine on tehty periaatteessa samalla ohjeella kuin aikaisemmat hoitoaineet, mutta tässä on myös säilöntäainetta. Tein hoitaineen äidilleni, jolla on hyvin kuivat hiukset. Hän piti avokadohoitoaineesta ja ajattelin ensi tehdä hänelle samanlaista, mutta avokadoöljy oli loppu. Googlasin muita öljyjä ja lueskelin että manteliöljy sopii hyvin hiustenhoitotuotteisiin. Minä kokeilin tätä omiin hiuksiin "tehohoitoaineena", eli laitoin sitä latvoihin saunan yhteydessä. Annoin sen vaikuttaa hiuksissa 15 min ja suihkutin sen pois ennen kun menin löylyihin. Mies totesi että täällä tuoksuu vaniljajäätelöltä :)

Hoitoaine kuiville hiuksille:

10 g BTMS-emuglointiainetta
80 g vettä
25 g manteliöljyä
1,1 g Optiphen-säilöntäainetta
muutama tippa French Vanilla-tuoksuöljyä (oman maun mukaan)

Sulatin kattilassa BTMS:n veteen ja öljyyn samalla sekoittaminen vatkaimella. Säilöntäaineen ja tuoksuöljyn sekoitin joukkuun kun hoitoaine oli jäähtynty kädenlämpöiseksi. Sitten vaan purkkiin ja käyttöön! 

PS. normaaleille hiuksille saa sopivan hoitoaineen kun käyttää 5-10 g öljyä. Tarvittaessa vettä voi lisätä 15-20 g. Joskus BTMS ei sula jos nestettä on liian vähän.

4 kommenttia:

 1. Kivan tuntuinen hoitoaine ja niin hyvän tuoksuinen.

  VastaaPoista
 2. Mmmm, it looks like ice cream too....so nice, thick and creamy! I must order some BTMS so I can try this!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Do try it. My hair is silky after using home made conditioner. And my mum thinks her hair is much healthier and shiner than with commercial conditioner.

   Poista