Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 26. lokakuuta 2012

Epäonnistunut hanger swirl-saippua

Sain hetken miettiä minkä uuden aineen tai tekniikan valitsen saippuanvaihtosaippuaa varten. Päädyin hanger swirl-kuvioon. Alunperin se tehdään henkarilla (siitä kuvion nimi tulee), mutta en ole nähnyt missään henkareita joita tehdään pelkästä rautalangasta. Tein oman "henkarin" rautalangasta, koktailtikuista sekä ilmastointiteipistä.Saippuan ohjeeseen halusin ehdottomasti laittaa jotain ainetta, joka olisi iholle erityisen hoitavaa ja lisää saippuan vaahtoavuutta. Ruokakaupassa tutkin ja pohdin mikä tämä voisi olla. Sitten tuli mieleen valkosuklaa-banaanisaippua joka on todella ihanan tuntuinen. Banaani värjäsi saippuan vielä tummemmaksi ja siinä on pieniä pisteisä. Mutta se valkosuklaa! Kaakaovoi hemmottelee ja pehmentää ihoa ja suklaan sokeri lisää saippuan vaahtoavuutta. Valkosuklaa saattaa tummentaa saippuaa, joten sekoitin koko saippuaan titaanioksiidia. Otin erikseen vähän saippuaa kahteen eri purkkiin. Toisen värjäsin vaaleanpunaiseksi ja toisen vaaleanliilaksi. Loppusaippuaan lisäsin lisää titaanioksiidia.

Laitoin saippuat kerroksittain muottiin. Sain hetken odottaa että saippua paksuuntuisi ja kerrokset eivät sekoittuisi keskenään Mielestäni hanger swirlissä-teksiikassa haasteena on se ettei näe minkälaiseksi kuvio tulee. Siitä voi tulla tosi nätti tai ihan sotkua jos vahingossa kieputtaa samaa kohtaa useampaan otteeseen. Saippua sisältää paljon sokeria ja saippua oli koko ajan lämmin vaikka rasvat ja lipeävesi oli ihan viileitä. Tämä saippua meni tuttuun tapaan pakastimeen muutamaksi tunniksi.


Hanger swirl-saippua

35 g kaakaovoita (eli 100 g valkoista suklaata)
200 g kookosöljyä
200 g oliiviöljyä
75 g manteliöljyä
30 g risiiniöljyä
100 g rypsiöljyä
100 g palmuöljyä (valkoista)

1% natriumlaktaattia
punaista ja liilaa saippuavariä, titaanioksiidia
20 ml GF Lumienkeli-tuoksuöljyä 

Saippuasta tuli ihan kivaa, mutta... En vaan pidä uuden saippuamuotin muodosta. Saippuasta tuli minun makuun liian pitkulaista. Pidän ehdottomasti enemmän neliösaippuoista. Eli tämä saippua meni uusiksi, jotta saan lähetettyä eteenpäin nättejä saippuoita saippuanvaihtajille. Ja lisäksi saippuan pintaan piti tulla kaunis aaltokuvio. Saippua ei irronnut nätisti muotista vaikka käytin natriumlaktaattia ja pidin saippuaa pakastimessa ennen kun irrotin sen muotista. Kun leikkasin saippuan niin siitä tihkui rusketa rasvaa joka oli todennäköisesti valkosuklaasta. Eihän sitä rasvaa näe kun saippua kuivui, mutta kuitenkin. Tässä saippuassa meni kyllä aika monta juttua väärin.

Rikkinäinen saippua :/

10 kommenttia:

 1. So pretty with the delicate hanger swirls! I had a bit of trouble translating but does the soap have banana and white chocolate in it? Lovely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This soap has only white chocolate, an older one had also banana. And the banana turned the soap dark brown.

   Poista
 2. Ulkonäkö on kuitenkin aivan ihana. Monesti tuntuu että saippua-asioissa vain on liian perfektionisti kun ulkopuolisen mielestä vain näyttää hyvälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Ja jos ei ole tyytyväinen saippuaan niin kai sitä ajattelee heti että muut on samaa mieltä.

   Poista
 3. This is a beautiful swirl,Marika! Well done!

  VastaaPoista
 4. Hieno saippua :) ! En tiiä, et oliks siun muotti silikonia (?), mut mie oon omassa saippuanteossa huomannut, et silikonimuotissa saippua saa hengailla paljon - jopa viikon - pidempään kuin muussa. Se ei jotenkin hengitä kunnolla ja saippua pysyy siinä pitkään tahmeana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Joo, on muotti silikonia ja itse asiassa pidin saippuaa pari päivää pidempää, mutta ajattelin vaan että natriumlaktaatti tekee tehtävänsä ja saippuan saa helposti muotista. Tämä on kyllä uusi ja jotenkin "tuhdimpi" muotti niin kai sen kanssa pitää vaan olla kärsivällinen :)

   Poista
 5. I had also trouble translating this post, but I think I got it right.
  Is this one meant to be for soap swap, precisely soap swapS?
  I'd been thinking about introducing dark chocolate in my soap, but still chose an egg!
  Nice swirl,Marika and very unusual soap form!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This was first ment to be a soap for the soap swap but it didn´t come out as I wanted, so I made a new one for the swap.

   Poista