Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Tuplarosmariinishampoo (joka ei mennyt niin kuin Strömsössä)


Tämän rosmariinishampoon tein suurinpiirtein samoilla rasvamäärillä kuin laventelishampoon. Poikkeuksena on se että uutin rosmariinia oliiviöljyyn, lisäsin naudanrasvaa ja tein rosmariinihaudukkeen tai teen, ihan miten sen haluaa sanoa. Nesteenä käytin osan olutta ja osan rosmariinihauduketta. Ja tänän shampooseen sain sitten laitettua sitä kananmunaa joka jäi pois laventelishampoosta. Käytin kylläkin tällä kertaa pelkkiä kananmunakeltauaisia. Taisin kyllä innostua liikaa tässä kananmuna-asiassa... En oikein tiedä mitä oikein ajattelin.

I made this rosemary shampoo bar with almost the same oils as the shampoo with lavender. The exceptions are that I added beef tallow, infused rosemary in olive oil and made a tea from dried rosemary. I used half beer and half rosemary tea as liquids. And the I put to many egg yolks in it... Don´t know what I was thinking.

Rosmariinishampoo

100 g oliiviöljyä johon on uutettu rosmariinia
40 g auringonkukkaöljyä
40 g naudanrasvaa
30 g risiiniöljyä
90 g kookosöljyä

4 kananmunankeltuaista
1 ½ tl punaista savea
10 ml Vesimelonitikkari-tuoksuöljyä

43 g lipeää
60 g olutta + 70 g rosmariiniteetä

Rosemary shampoo bar 

100 g olive oil infused with rosemary
40 g sunflower oil
40 g beef tallow
30 g castor oil
90 g coconut oil

4 egg yolks
1 ½ tsp red clay
10 ml Watermelon lollypop FO

43 g lye
60 g beer + 70 g rosemary tea


Saippua kiisselöityi aika nopeasti ja kun lisäsin tuoksuöljyn niin rasvat alkoivat erottumaan. Onneksi sauvasekoitin pelasti tilanteen ja minulla oli silikoniset muotit valmiina. Jos olisin käyttänyt yhtä isoa muottia niin saippuat olisivat varmaan ylikuumentuneet. Kun kaadoin saippuan muottiin niin se oli hetkessä todella paksua ja aika jämäkkää. Saippuat geeliintyivät kohtuu nopeasti ja sen jälkeen puski paksua öljyä saippuoiden pinnalle... Voi hitsit sentään. Pistin saippuat pakastimeen yöksi ja toivoin parasta. No se nyt oli ihan turhaa. Saippuat olivat muotissa pari päivää ja ne olivat vielä semmoista tasaista höttöä. Ei siinä sitten muuta kun pilkoin nätit vaaleanpunaiset kukkasaippuat paloiksi ja sulatin ne uunissa. Tuoksuöljy säilyi kohtalaisen hyvin saippuassa, mutta väri muuttui aika paljon. Näättehän te kuvasta että se on tiilenpunainen tai ainakin tumman punaisenruskea. Eipä siitä tule mieleen rosmariini eikä vesimelonitikkari :D Käyttökelpoista se kuitenkin on. 

When I added the FO to the soap mixture, the oils started to separate.  Thank god I had my silicone molds ready and I got the soap smoother when I mixed with my stick blender. The soap gelled really fast and immediately after that thick oil was seeping on the surface of the soap. I put the soaps in the freezer for the night and hoped for the best. The soaps were still mushy and soft after a couple of days, so I chopped up my pretty pink flower shampoo bars and hot processed them. I can still smell the FO, but the color of the shampoo bar changed a lot. You can see from the pictures that they look like bricks. it sure does not look like rosemary or watermellon lollypop.

12 kommenttia:

 1. I think they look nice and rustic :) I have read about egg yolks in soap for facial soaps, I'll bet it creates a nice lather for shampoo bars!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eggs are so nice in soap, but this was a little to much :)

   Poista
 2. Wow, 4 egg yolks,that's really something! I used only 1 for 2.5 times larger amount of oils. Though, I was using the whole egg, which I think it actially, does matter.
  I understand you got mad about loosing pink, but I wouldn't mind at all having a good shampoo bar,no matter how it looks. If it turns out good, then you nailed it,girl! Let us know,ok?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I tought first that I would only use one or two yolks, but I had four so I just put everything :D
   I liked the pink color so much, but maby it is ok to wash my hair with a shampoo bar that looks like a brick.

   Poista
 3. What a lovely color,Marika! I supposed it's not only because of the red clay but also due to the reaction between the 4 yolks :) and the beer. You have made a lot of shampoo bars lately, when do you get to test them all?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It is probably the eggs that changed the color. And yes, a lot of shampoo bars :) Sure I have time to test them all. I like a long curing time.

   Poista
 4. Your shampoo bars look pretty, Marika! I like the color. I haven't tried eggs in soap yet, but I hear that they are very nice. And I love beer in soap.

  VastaaPoista
 5. Great save Marika, I love the color! It sounds like such a nice soap recipe with the clay, egg yolk, beer and rosemary infusions. P.S. - I love how your English font matches the soap color! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I hope it is a nice soap. I´m going to try it after a week, so then I´ll know how it suits my hair.
   :)

   Poista
 6. Jokunen postaus sitten kirjoitin pitkän kommentin, mutta bittiavaruus näköjään huomaavaisesti onkin syönyt sen kokonaan (tai sitten joku spammifiltteri katsoi tekstini suoraan ruokottomaksi ja sensuroi sen oitis).

  Mutta siis vähän tiivimmin tällä kertaa :D Olen tehnyt saippuaa nyt vajaan vuoden ja olen aivan koukussa. Tuntuu, että opittavaa on aivan hurjasti. Niinpä olenkin huomannut kerran jos toisenkin hakeutuvani tänne selailemaan kokeilujasi ja hakemaan niin neuvoja kuin inspiraatiotakin. Kiitokset siis suuresti todella hyvästä ja mielenkiintoisesta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kurjaa :/ Tarkistin vielä blogin roskapostin, eikä siellä ollut viestiä sinulta.

   Kivaa kuulla että täältä on löytynyt jotain kivaa ja mielenkiintoista. Minäkin tein ensimmäisen saippuani hieman päälle vuosi sitten ja tässä sitä ollaan. Sukulainenkin tivasi tänään että miten minä teen niin paljon saippuaa :D No sen takia että se on niin hauskaa ja aina löytyy jotain uutta jota haluan kokeilla.

   Poista