Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 16. helmikuuta 2015

Ongelmallinen kombuchasaippua - Kombucha soap with some problems

Tässä yhdistyy kahdet minun intohimot: saippua ja kombucha :) Oli niin innoissani kun luin että Natalia oli tehnyt kombuchasaippuaa niin minäkin halusin tehdä sitä heti :D Yritin kysyä facebookin kombucharyhmässä että tulisiko kombucha pakastaa vai voiko siihen suoraan lisätä lipeän. Siellä ystävällinen nainen näytti videon reaktiosta joka tulee kun sekoittaa lipeän kombuchaan. Hän kyllä käyttää tätä tapaa, mutta minä päätin pakastaa kombuchan. Kannattaa käyttä jääpalapusseja koska minulla ainakin kombucha oli levinnyt kun se oli jäätynyt ja 4 jääpalaa oli sulautuneet yhdeksi möykyksi.
Here is combined two of my passions: soap and kombucha :) I was so excited when I read that Natalia had made kombucha soap and I wanted also to do it right away :D I tried to ask from the members of the kombucha group on Facebook if I should freeze the kombucha or could I just add the lye to it. There was a lovely woman who showed me a video of the reaction you get if you add lye to kombucha. She uses this way, but I descided to freeze the kombucha. 


Ulkona oli kerrankin vähän aurinkoa / There was finally a little bit of sunlight

100 g manteliöljyä / 100 g almond oil
100 g riisinleseöljyä / 100 g ricebran oil
150 g kookosöljyä / 150 g coconut oil
135 g oliviöljyä / 135 g olive oil
25 g risiiniöljyä / 25 g castor oil

143 g pakastettua kombuchaa / 143 g frozen kombucha
70 g lipeää / 70 g lye
10 ml Irresistible-tuoksuöljy / 10 millilitres Irresistible foTämä saippuanteko ei mennyt ihan niin kun sen pitäisi. Sekoitin lipeä-kombuchaa ties kuinka kauan, mutta kaikki lipeä ei sulannut siihen. Eli siivilöin lipeäseoksen. Seuraavalla kerralla käytän 38% nesteitä sen sijaan että käytän 28%. Toinen asia joka meni vähän mönkään oli se että luulin Irresistible-tuoksua toiseksi enkä sen takia muistanut että siinä on kukkaisnuotteja jotka aiheuttavat sen että saippua jässähtää. Ja tämä saippua jässähti jo pahasti ennen kun sain kaiken öljyn sekoitettua joukkoon. Sain kun sainkin kaiken sekoitettua mutta kuviot sun muut jäivät tekemättä ja jouduin vain änkemään saippuamassan väkisin muottiin. Osa öljyistä erottuivat aluksi, mutta onneksi ne imeytyivät takaisin. Ei tästä saippuasta tullut kovinkaan kaunista, mutta vaahto on mahtava.
Had a few problems with this soap. I mixed the lye for a really long time but all of the lye did nor dissolve. So I sieved the lyesolution. Next time I will use 38% of liquids instead of 28% that I normally use. I also thought the the fragrance oil Irresistible was another FO and I did not remember that it contains flowery notes that make the soap harden fast. This soap started to harden even before I had the chanse to mix all the oils. Finally I got it mixed, but I had no time to make the swirls I had planned and I had to force the soap in the mold. Some of the oils seperated a bit, but luckily they were absorbed back into the soap. This soap is not that pretty, but the lather is great.

14 kommenttia:

 1. Vaikuttaa ainesten perusteella hyvinkin hoitavalta, on varmaan mukava talvi-iholle, kunhan pääset käyttämään sitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt saippuaa jo muutaman kerran ja vaahto on aivan fantastinen :)

   Poista
  2. Olen käyttänyt saippuaa jo muutaman kerran ja vaahto on aivan fantastinen :)

   Poista
 2. Strange, Marika! I used kombucha just like water...but I use less water normally that what what I see from your recipe. Maybe it's due to the FO? But still strange that you couldn't mix lye and kombucha...I made 3 different times kombucha soap, but I use only e.o. , I would try once again but without f.o.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dont really know what hapened with the lye. It was so strange. But the FO did act up.

   Poista
  2. Dont really know what hapened with the lye. It was so strange. But the FO did act up.

   Poista
 3. Hei!

  Haastamme sinut mukaan: http://villikataja.blogspot.fi/2015/02/hyvyytta.html

  VastaaPoista
 4. It's still a lovely soap and I'll bet it is wonderful to use!

  VastaaPoista
 5. Thank you for sharing this experience with us Marika! I think that this will be still good soap for usage. Now, you inspired me to try kombucha myself :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes you definetly should try kombucha :) It is still a lovely soap even if it is not that pretty.

   Poista
  2. Yes you definetly should try kombucha :) It is still a lovely soap even if it is not that pretty.

   Poista
 6. Hitsit, sinä se keksit kyllä aina jotakin uutta kokeiluun :) Se on kyllä toisaalta äärettömän hyvä, huomaan itse inspiroituvani kerta toisensa jälkeen täällä käydessäni. Jotkut aiheet myös jäävät kummittelemaan, kuten huomasin tässä taannoin vesimelonikasvosaippuasi tehneen, sitä piti itsekin kokeilla :)

  Mutta tämä on minusta ihanan raikkaan näköinen, vaikket sitä kauneimpana saippuanasi pidäkään. Varmasti mielenkiintoinen ottaa käyttöön :)

  VastaaPoista