Saippuassa on tuoksun ja olueen lisäksi seuraavat:
200g palmuöljyä
170g kookosrasvaa
100g rypsiöljyä
100g oliiviöljyä
(olut painoi 217g ja lipeä 81g)
Sen eron huomasin edellisen olutsaippuan kanssa että tämä kiisselöityi tosi nopeasti. Lopetin sauvasekoittimella sekoittamisen heti kun huomasin että massa alkaa kiisselöitymään. Siinä vaiheessa kun olin laittanut sauvasekoittimen pois ja otin kauhan käteen niin massa oli jo uhkaavasti alkanut jässähtämään. Eli äkkiä vaan maitopurkkiin, kopautukset pöytään (ilmakuplat lähtevät pois, ainakin toivon mukaan) ja suoraan pakkaseen. Luin myöhemmin että tuoksulla on voimakas jässähtämistaipumus. Eli en tehnyt mitään hassusti, onneksi!
Niisk, saippua lohkeili pahasti kun leikkasin sen. Tarkoituksella laitoin enemmän kovia rasvoja, koska halusin saippuan joka on kovempi ja siinä on hyvät kuplat. Yhdstä saippuasta tuli ainoastaan ok. Muista lähti isoja paloja. Katsotaan mitä tästä tulee. Muuten sulatan tämän kuukauden kuluttua ja teen uutta saippuaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti