Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 5. huhtikuuta 2012

Palashampoo

Kun tekee saippuaa niin tietenkin pitää tehdä palashamppoota myös! Sinänsä kiinteä shampoo ei ollut mikään uusi juttu meidän taloudessa. Ennen tätä olemme käyttäneet Lushin shampoopaloja. Netistä löytyy vaikka mitä ohjeita, mutta palashampoothan ovat periaatteessa saippuaa jossa on hiuksia hoitavia ominaisuuksia.

Ensimmäinen tuttavuus minulle oli kuvassa alhaalla oleva neliskulmainen OHP-shampoo. Tein sen Pähkinän ohjeella (löytyy postauksen loppupäästä). Totesin sen olevan talvipakkasilla vähän kuivattava, mutta onneksi oli kahdet omat tekeleet kaapissa valmistumassa. Kuvassa ylhäällä oleva tulppaaninmuotoinen shampoo oli erittäin hyvä ja kosteuttava talvella. Mieskin innostui käyttämään sitä. Mutta nyt se on jo liian hoitava. Minulla on muutenkin rasvoittuvat ja sähköiset hiukset niin tukasta tuli melkein liimaletti jos en esimerkiksi tehnnyt hapanhuuhtelua pesun jälkeen. Pyöreätä shampoota en ole vielä kokeillut. Käytän nyt yhden kerralla loppuun. Palasin nimittäin takaisin Pähkinän shamppoopalaan. Se on nyt oikein hyvä. Eikä ole vielä kuivattanut.

Tänään jäinkin suihkussa miettimään että mitä me käytimme ennen kun tein omat palashamppoot. Hetken sain kaivella suihkun hyllyä ennen kun muisti Lushin shampoopalat :D Löysinkin sieltä Big-shampoon. Siinä on isoja merisuolakiteitä. Mietintämysyyn jäikin se että miten saisi itse tehtyä vastaavanlaisen tuotteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti