Kyllä, tämä kukkamuotti on minun lemppari ;) |
Öljynä käytin ihan suosiolla oliiviöljyä. Jotkut olivat kokeilleet hyvällä menestyksellä manteliöljyä, mutta en halunnut laittaa manteli/pähkinäöljyä, koska yksi palanen olisi tarkoitus antaa siskolle ja hän on voimakkaasti allerginen pähkinöille.Tein nyt aluksi pienen erän. Jos vaikka joutuu muuttamaan ohjetta. Laitoin 50g saippuamassaa, 50g oliiviöljyä ja 100g sokeria. Tällä kertaa en laittanut väriä tai tuoksua. Joku toinen kerta sitten.Tai ehdottomasti seuraavalla kerralla. Palat eivät tuoksu kovinkaan hyvälle raakana. Haju kyllä laimenee kun massa kovettuu.
Eihän tällä ohjeella mitään paloja edes tullut :D :D Siitä tuli rasvaista sokeria, joka klimppiintyi. En viitsinyt heittää sitä pois. Sulatin lisää glyseriinimassaa, joku 70-80g ja sekoitin sokeri-öljymömmön siihen. En usko että nämä kuorivat, mutta ainakin niitä voi käyttää saippuana. Kovettuivat tunnissa ja ovat heti käyttövalmiita. Sisko saa siis vielä odottaa sokerikuorintaansa.
Miksei lipeä ja sokeri sovi, jos lipeä ja hunaja sopii? Ihan vaan uteliaisuuttani kyselen. :D
VastaaPoistaHyvä kun tarkensit :) Lipeä sulattaa sokerin hetkessä ja siitä ei saa kuorivaa saippuaa. Ja jos sekoittaa sokerin suoraan kiisselöityyn saippuaan (niin kun suola sekoitetaan kun tehdään suolasaippuaa), saa aikaiseksi tulivuoren tai kiehuvaa saippuaa joka pursuu muotista ulos. Nykyään käytän melkein kaikissa saippuoissa ihan pikkuisen sokeria. Tai liotan teeluskiallisen sokeria veteen ennen kun sekoitan lipeän siihen. Näin saa Bilteman lipeän sulaamaan kokonaan, koska aineet reagoivat paremmin. Ja sokerin pitäisi myös lisätä vaahtoavuutta.
VastaaPoistaOk, nyt ymmärrän! Joskin sellainen tulivuori olisi kiva nähdä! :D
VastaaPoista