Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 24. toukokuuta 2013

Helppo kasvokuorinta - Easy facial scrub


Tämän helpompaa ja tehokkaampaa kasvokuorintaa ei minun mielestäni voi olla. Siihen tarvitaan pelkästää ruokasoodaa ja jotain nestettä. Mielestäni sopiva suhde on 60 % ruokasoodaa ja 40 % nestettä, eli hiukan vähemmän nestettä kuin kuivaa ainetta :) Luin tästä kuorinnasta ensimmäistä kertaa Mariannen Mary ihmemaassa-blogista. Hän käytti nesteenä risiiniöljyä tai oliiviöljyä. Itse kokeilin ensin kookosöljyllä ja se oli ihan toimiva, mutta kasvojeni iho on nytten kesän kynnyksellä rasvainen ja öljy tuntui liian hoitavalta. Googlasin hieman lisää ja löysin tiedon että melkein mikä tahansa neste käy. Nyt olen muutaman kerran käyttänyt pelkkää vettä ja se tuntuu oikein mukavalta ihollani. Pitää vaan muistaa ettei hiero ihoa liian voimakkaasti, koska ruokasooda kuorii ihoa tehokkaasti. Ihoni näytti jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen kirkkaammalta ja terveemmältä. Kuivalle iholle käyttäisin avokado- tai oliiviöljyä ja jättäisin kuorinnan pariksi minuutiksi kasvoille ennen kun huuhtelisin sen pois. Iho jää öljyiseksi vesipesun jälkeen, mutta öljy imeytyy ihoon kun antaa sen vaan olla hetken. Normaalille iholle sopii kevyeempi öljy esim. kookos-, jojoba- tai manteliöljyä. Rasvaiselle iholle käyttäisin puhdistavaa risiiniöljyä, vettä tai esim. teetä tai yrttihauduketta. Kuorintaa ei kannata käyttää kuin 1-2 kertaa viikossa ja jos on herkkä iho niin joka toinen viikko riittää vallan mainiosti. Tämä kuorinta sopii myös erittäin hyvin jos kärsii finneistä tai aknesta.

I don´t think that there could be an easier facial scrub. And it is very effective. All you need is backing soda and a liquid. I think the best combination is 60 % baking soda and 40 % liquid. I read about this facial scrub in Marianne´s blog Mary Ihmemaassa (Mary in wonderland). She uses castor oil or olive oil. I tried coconut oil and it worked well, but my skin is now very oily and coconut oil felt a little bit to moisturizing. I googled a little bit more and found out that you can use almost any liquid. Now I have been using plain water and it feels good on my skin. Just remember to rub gently, because baking soda is very effective. My skin looked much clearer and healthier already after I had tried the scrub once. For dry skin I would use avocado or olive oil and I would leave the scrub for a few minutes before I would rinse the face with water. The skin feels oily afterwards but the oil will absorb into the skin if you wait for a while. For normal skin I would pick a lighter oil like coconut, jojoba or almond oil. And for oily skin cleansing castor oil, water or for example a tea or herbal infusion. You can use this facial scrub 1-2 times a week, but if you have sensitive skin every other week is enough. This facial scrub is also perfect for those who have spots and acne.

8 kommenttia:

 1. Moi! Eikö sooda ärsytä kasvojesi ihoa lainkaan? Olen käyttänyt soodaa deodoranteissa, mutta ainakaan kainalot eivät kestä sitä jatkuvasti - tosin silloinhan se on iholla koko päivän. "Hammastahnassanikin" sitä kyllä on, mutta sitäkään en käytä joka päivä, vain hammassaippuan sijasta silloin tällöin. Mutta pitää ohjettasi ehdottomasti kokeilla, on näes puhjennut joku keski-iän murkkuvaihe, kun teininä jäi se väliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ainakaan tänän mennessä ärsyttänyt yhtään, Minullakin sooda ärsyttää ihoa deodoranteissa jos sitä ei ole ihan pieni hitunen. Muuten menee kainalot ihan tulipunaiseksi. Luulen että ruokasooda ei ärsytä kasvojen ihoa koska se on niin pienen hetken siinä ja nestemäärä on niin pieni että oikein mitään kemiallista reaktiota ei tapahdu.

   Poista
 2. Thanks Marika for the idea! I've been thinking for a while what exfoliant would be suitable for face but after reading this post you inspired me to try baking soda!

  VastaaPoista
 3. Wonderful idea...I never would have thought to use baking soda in a facial scrub, but it makes sense!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Why not. If you can wash your hair with baking soda, so why not your face also.

   Poista
 4. What a great idea! I've got baking soda in my pantry. My skin is oily, so I'd probably skip the oil, too.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My skin does not feel dry at all after using only baking soda and water.

   Poista