Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Suklaajälkiruoka kookosjogurtista - Coconut Yogurt Chocolate Dessert

No niin! Nyt on reseptihirviö päästetty vapaaksi ja saatte nyt vaan kestää sitä että seuraavissa postauksissa on ruokaa :D
OK! Now is the recipe monster released and you just have to stand the thing that the next blog posts contain food :D

 

Minulla jäi kookosjogurtista molempien purkkien pohjalle hieman jogurttia ja päätin tehdä niistä lauantain kunniaksi hieman jälkiruokaa. Jäljellä oli kukkurallinen ruokalusikallinen paksumpaa jogurttia ja noin desilitra ohkaisempaa jogurttia. Vatkasin ne yhteen jotta koostumus olisi kuohkea. Lisäsin siihen hieman kookossokeria, steviaa ja tietenkin kaakaojauhetta. Halusin suklaamoussemaisen koostumuksen niin lisäsin vielä yhden liotetun liivatelehden jonka sulatin tilkkaan kuumaa vettä. Jos käyttää pelkkää paksua kookosjogurttia niin silloin ei tarvitse liivatetta. Tuli tosi herkku jälkiruoka! Koostumukseltaan tämä sopisi myös moussekakkuun tai vaikka täytekakun moussetäytteeksi.
I had a little bit of coconut yogurt left in both jars and I made a small dessert for Saturday dinner. There was approximately one heaping tablespoon of the thicker yogurt left and about 100 ml of the thinner one. I whipped the yogurts so it became a little bit fluffy. I added a little bit of coconut sugar, stevia and of course cocoa powder. I wanted the texture to be a little bit more like chocolate mousse, so I added a gelatin leaf that had been soaking in water for a few minutes. If you use only thick coconut yogurt then you will not need any gelatin. This is a really yummy dessert! This could be also as a mousse cake or as a mousse filling in a birthday cake.


Ohje meni kutakuinkin näin:

1,5 dl kooksjogurttia
2 tl kookossokeria
hieman steviaa
2-3 tl kaakaojauhetta
1 liivatelehti + hieman vettä

En mitannut aineksia vaan maistoin aina välillä että sain sopivan makuista. Kaakaota laitoin aika paljon, koska pidän voimakkaasta suklaan mausta. Makeutusaineeksi voi tietenkin käyttää tavallista sokeria, (sulatettua)hunajaa, erytrolia tai vastaavaa. 

The recipe was something like this:

150 ml coconut yogurt
2 teaspoons coconut sugar
smidgen of stevia
2-3 teaspoons of cocoa powder
1 gelatine leaf + water

I did not measure the ingredients. I just tasted it several times until it tasted like I wanted to. There is quite much cocoa powder because I like a strong chocolaty taste. As sweetener you can also use for example ordinary sugar, (melted)honey or erythrol.

10 kommenttia:

  1. Minusta on kivaa jos aloitat reseptienkin kirjoittamisen tänne Saippuoitasi on aina ollut ihana katsella ja niin on näitä ruokiakin. Varsinkin kaikki ihanat terveysvaikutteiset ruoat kiinnostavat itseäni.

    Olenkin ajatellut tehdä jugurttia pitkästä aikaa, viimeisinä parina kertana jugurtistani on jostakin syystä tullut viiliä joka sekin on oikein hyvää. Nyt olen selvittänyt ehkä jugurtinteon viiliytymisen estosalaisuuden joka olisi korkeampi lämpötila. Saa nähdä miten käy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Tällä hetkellä noudan siis maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota terveyssyistä ja vointi on huomattavasti parempi. Toivottavasti vastustuskyky myös paranee. Eli kai nämä ruoat ovat ainakin minulle terveysvaikutteisia :)
      Mielenkiintoinen tuo viiliintyminen. En edes tiennyt että se on mahdollista. Aikoinaan tein viiliä aina viilinsiemenestä sekä maidosta ja astiat olivat aina huoneenlämmössä-

      Poista
  2. Ihanan näköistä! En vielä ole saanut aikaiseksi laittaa jogurttia tulemaan, mutta tuotakin täytyy kyllä kokeilla, herkuttelija kun olen... :) Ja kiva miustakin, että julkaiset nämä, pääsevät useammat nauttimaan niistä myös. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt saattaa ruokaohjeita tulla useampikin :D Ja toinen jogurttiohje on tulossa parin päivän päästä joka saattaa olla sinun makuun.

      Poista
  3. If I could only be closer to you, Nat and the other from our 'community' to get invited to taste your delicious, exotic, homemade products.
    I visit my kitchen as often as I must (for my kid's needs, at the first place), and that IS very often, so god knows I really want to, but CAN'T trap myself at that place longer than necessary! However I enjoy your creativity and willingness to come up with healthy, yummy and homemade alternatives.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It would be wonderful if we could invite each other on coffe :) Nat´s baking looks so lovely and I also want to try what Cee makes.
      I don´t like to stay in the kitchen too long, so I only make easy things. My husband is a so much better cook, but I like to make sweet things and bake.

      Poista
  4. Mmmm, it's getting more and more delicious on your blog ;)
    The recipe looks so easy and good. But I would replace the gelatine by agar-agar.
    And, yes, I stay a lot in the kitchen too.. I don't know what I do as at the end of the day it's getting hard to remember WHAT exactly I did ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I´m still an amateur compared to you. Agar agar would be a better choice but if you are craving for something good and you have only gelatin at home, then you have to compromise ;)

      Poista
  5. Oh my gosh...that looks SO good!!! If only we could gather for coffee one day...never say never!!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks :) It would be fun. Drinking coffee and taking about soap :D

      Poista