Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 7. toukokuuta 2012

Suolasaippuoita

Sain siskolta ja äidiltä hyvää palautetta suolasaippuasta. Lykkäsin heille saippuat ihan vaan sen takia että halusin kuulla muiden kommentteja. Itse pidän siitä myös, koska se on niin kätevä käsienpesusaippua. Suolasaippuaahan voi pitää lavuaarin reunalla ilman mitään alustaa ja saippua sekä lavuaari pysyvät hyvässä kunnossa. Saippua kuluu hitaammin kun tavallinen itse tehty saippua, mutta kyllä se pienenee kun käyttää useasti. 

Tein nyt vanhan ohjeen mukaan 8 yksittäistä saippuaa ja niiden lisäksi yhden tuoksuttomman/värittömän saippuan + 4 suolasaippuaa jossa oli tuoksua ja väriä. Jälkimmäisiin käytin uutta ohjetta. Saippuassa on ainoastaan kookosrasvaa, auringonkukkaöljyä ja oliiviöljyä. Ylirasvoittuvuusprosentiksi laitoin 15% tai 20%. En sääsätnyt ohjetta, niin en muista kumpaa käytin. Epäilen kuitenkin että se oli 20%. Tarkoituksena on että saippua vaahtoaisi vähän paremmin kun ensimmäinen suolasaippua sekä että saippua ei kuivattaisi kuitenkaan liikaa. Ensimmäisen ohjeen suolasaippua vaahtoaa yksittäisiä isoja kuplia kun pesee kädet, mutta pesusientä käyttäen se vaahtoaa todella hyvin (suurin osa suolasaippuoista vaahtoavat huomattavasti huonommin kuin tavalliset saippuat). Käytin sekä karkeata että hienoa merisuolaa uudessa ohjeessa. Ihan sen takia että karkea merisuola loppui kesken. Oli melkein täysi paketti eikä se riittänyt.

Takana vasemmalla vaaleanliilat "vanhalla" ohjeella tehdyt saippuat. Takana oikealla uudella ohjeella tehdyt tummemmat suolasaippuat ja edessä luonnonvaalea tuoksuton suolasaippua.

Tuoksuna uudessa suolasaippuassa käytin Sugar Plum Pixietä. Se on makea ja vaniljaisen hattaramainen. Halusin tummanliilaa väriä, koska tuoksun pitäisi olla luumuinen. Sekoitin saippuaan laventelinliilaa, punaista ja hieman mustaa. Väristä tuli kauniin tummanliila, vähän mustikkamainen. Oli tyytyväinen kunnes sekoitin tuoksun saippuaan. Väri muuttui heti :/ Siitä tuli enemmän ruskea kuin liila. Onneksi väri on jo vähän muuttunut kun saippua on kovettunut ja kuivunut. Pitäisi aina perehtyä tuoksuihin etukäteen. Lukihan siellä että tuoksu värjää saippuan ruskeaksi, koska siinä on vaniljatuoksua. Lähes kaikki vaniljatuoksut värjäävät saippuan.

Hassua että Great Cake Soapworksin tämän viikon saippuahaasteessa tehdään suolasaippuaa. Omat sain juuri tehtyä ja nytten olisi heti tarjolla kolme hyvää ja monipuolista ohjetta. Niissä oli käytetty olutta, aloe vera mehua ja/tai kookosmaitoa. Kookosmaito tai -kerma voisi olla ihan hyvä idea. Ne kosteuttavat ihoa ja lisäävät saippua vaahtoavuutta.

8 kommenttia:

 1. Mulla oli kerran aivan ihastuttava suolasaippua. Kaveri kävi Kuolleellamerellä ja toi sieltä. Se oli varmaan paras koskaan tapaamani palasaippua - sillä pestyt kädet oli kuin käsihoidon jälkeen! Jos sulle tulee ylituotantoa suolasaippuoista, mulle saa myydä. En edes odota yhtä täydellistä lopputulosta kuin muinainen suolasaippuani... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hassua, kaikissa ohjeissa lukee ettei pidä käyttää Kuolleenmerensuolaa koska saippua menee pilalle. Ehkä paikallisilla on jokin salainen kikka jolla sai tehtyä täydellistä saippuaa. Omasta mielestä suolasaippuan tekeminen on yksi haastavimmista jutuista. Koskaan ei etukäteen tiedä minkälaisesta saippua tulee. Vaahtoaako yhtään ja saako sen edes muotista ilman että se murenee. Mutta kyllä minun suolasaippuakokeilut jatkuu vielä pitkään. Pitää vaan saada muilta palautetta niin tietää mihin suuntaa kehittää eri ominaisuuksia.

   Poista
 2. Mä sain ihan näppärännäköistä suolasaippuaa tehtyä, mutta 1. käyttökerran jälkeen nyt en oo varma et mitä mieltä siitä olen. Pesee, mutta vaahtoaa TODELLA huonosti ja iholle jää "kalvo" - semmoinen niinkuin puolukan pinnassa on vahakalvo - kun pesee. Tosin resepti oli täysin hatusta vedetty, laitoin siihen hurjat 30% kaakaovoita koska pelkäsin suolan kuivattavan liikaa ihoa. Lisäksi siinä on oliiviöljyä ja kookosrasvaa. Ei murennut leikatessa ja tuoksuu ihanalta (Gracefruitin Heather-tuoksu), sekä jätti ainakin mulle tosi pehmeän ihon. Noh, pitää toinenkin kerta koittaa.. Ja muutama lisää, ehkä sitten osaan muodostaa mielipiteen. Ekalla kerralla iholle jäi käsiin liikaa suolaa ja se vähän kutitti. :D

  En saa kuvaa suoraan linkitettyä, mutta tässä koko FB:n Kotikosmetiikkaa-albumi: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1053809270297.8696.1377766535&type=3&l=94a9fe9002 Tuo valkosininen saippua loppupäästä.

  VastaaPoista
 3. Vau mitä hienoja saippuoita olet tehnyt!
  Ei suola kuivata ihoa juurikaan, enemmänkin esim. kookosöljy tai muu rasva jota käytetään suolasaippuassa. Minä teen viikottain kasvojen iholle öljypuhdistuksen risiini- ja auringonkukkaöljyllä. Molemmat kuivattavat ihoa ja saan rasvata kasvot vaikka laitan 2 rkl öljyä. Ainakin mitä itse olen lukenut netistä niin suolasaippuaan kannattaa laittaa olutta tai kookosmaitoa, koska ne lisäävät vaahtoavuutaa. Lisäksi laittaa 50-80% kookosrasvaa ja vaihtaa ylirasvottuvuusprosentiksi 15-20%. Silloin saippua ei kuivata ihoa.

  VastaaPoista
 4. No, tiedämpä tämän kun seuraavan kerran koitan! Voi olla myös että haen Punnitse & Säästästä Himalajansuolaa. Ihan kokeeksi, näitä on niin kiva kokeilla. ;)

  Hyvä tietää tuo tuo kookosmaito! Sitäkin sitten seuraavaksi. Kiitos vinkeistä :--)

  VastaaPoista
 5. Ehkä mua on huijattu ja se, mikä etiketin mukaan oli nimen omaan Kuolleen meren suolaa ja mineraaleja sisältävä saippua olikin jotain ihan muuta. :D

  Oletko muuten poistanut blogisi Blogilistalta? Ei ole enää listallani, enkä nopeasti hakemallakaan löytänyt. Harmillista, koska usein unohdan lukea blogeja, jotka eivät listalla ole ja sisaresikaan ei jokaista kirjoitustasi mainosta Facebookissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole poistanut. Aika kummallista... Pitää tarkistaa missä mättää. Hyvä kun ilmoitit.

   Poista
  2. Kyllä minä näen sen sieltä blogilistasta.

   Poista