Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 5. tammikuuta 2013

Saippua punaisin viivoin

Tästä saippuasta tuli ihan jotain muuta kuin mikä alkuperäinen suunnitelma oli. Olin jo ennen joulua pakastanut soseutetun persimonin johon sekoitin kookosmaitoa. Lipeävesi ja pakastettu sose reagoi "hieman" epätoivotulla tavalla. Siitä tuli mustanvihreetä paksua mömmöä. Onneksi en sekoittanut sosetta kiisselivaiheessa, vaan nyt minulla oli sulatetut rasvat tallessa ja tein vaan uuden lipeäveden.


Saippua sisältää:

150 g kookosöljyä
47 g avokadoöljyä
50 g mangovoita
190 g oliiviöljyä
50 g palmuöljyä
13 g risiiniöljyä

209 g vettä + 69 g lipeää 
kiisselivaiheesa noin 1 dl kookoskermaa
15 ml Rice flower-tuoksuöljyä
punaista savea

Joku saattaa reagoida että nestettä on todella paljon. Se oli ihan tarkoituskin, koska tuoksuöljy jässäyttää saippuan nopeasti. Niin se tekikin ja hieman erottumisen merkkejä oli myös nähtävissä. Sain sekoittaa saippuaa useita kertoja sauvasekoittimella, jotta saippuamassasta tuli tasaista ja hieman juoksevampaa. Minulla kävi toinen pieni kömmähdys kun meinasin unohtaa laittaa kookoskerman saippuan joukkoon. Olin jo laittanut muottiin kerroksen saippuaa ja sen päälle olin ripotellut savea. No lopussa saippuassa on sitä kermaa :) Mallia saippuaan otin Soaping 101-videosta. En ole aikaisemmin kokeillut savea kun teen pencil linen, ainoastaan kaakaojauhetta. Mica-värit toimivat myös. Joskus voisi kokeilla tehdä eri värisiä viivoija. Tämä idea pitää pistää korvan taakse.

Jälkikäteen ajateltuna tämä saippua voisi pikemminkin sopia halloweeniin. Punaiset verisuonet valkoisella iholla? :D
Annoin saippuan geeliintyä huoneenlämmössä ihan rauhassa ja paloiksi leikkaamisen jälkeen saippua parka hikoili kovasti. Ajattelin että kyllä se saippua siitä kuivahtaa, mutta sain viikon päästä kuivata öljypisarat pois saippuan pinnalta. Lipeää se siis ei ollut, vaan ihan rehellistä rasvaa. Todennäköisesti se oli jokin reaktio kookosrasvan kanssa, koska alin kerros saippuaa ei hikoillut yhtään.

Olisin halunnut tehdä samanlaisia röpelöisiä viivoja kuin yllä olevassa videossa, mutta jos saippua on paksua kuin liikaa keitetty riisipuuro, niin eihän se onnistunut. En oikein tiedä että pidänkö tästä saippuasta vai en. No, ehtiihän tässä vielä miettiä ja tarvittaessa sen voi raastaa ja sulattaa. 

I wanted to try a different pencil line in this soap. Like the one they teach on Soaping 101. But first I had some problems with my lye solution. It got thick and dark green, so I made a new one. The second problem was that my FO didn´t behave at all, even if i used 3 parts water to 1 part lye. I had to mix the soap several times with the stick blender so the soap would be liquid enough to get in the mold. I used pink clay for the pencil lines. Don´t you think that this could be a Halloween soap? Pale skin and red blood vessels? ;D The soap contains coconut oil, mango butter, avocado oil, castor oil, olive oil and palm oil. The FO is called Rice Flower.

13 kommenttia:

 1. Hey there! I'm so glad I finally discovered your blog:) You make wonderful soaps! In this one I love how the red lines add up to the design of the bar. And the recipe looks great. Keep in touch! XO

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi :) And thank you for visiting. Your soaps are so beautiful compared to my simple soaps.

   Poista
 2. Kaunis. Yksinkertainen ja elegantti, minulle ei kyllä tullut halloween mieleen vaan sellainen ladysaippua jossa on marianneraitoja. Jos tähän lisäisi piparminttutuoksyöljyä niin voisi olla aika loisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minun mielestä se on aika kummallisen näköinen :D Mariannesaippua voisi olla hyvä idea, kiitos vinkistä ;) Piparminttu onkin yksi minun lempituoksuista.

   Poista
 3. I love this soap! It's simple and elegant. And I like the ingredients list! Excellent pencil line,too. Everything looks great

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh thank you. Actually, I like thinks that are simple. But I think this soap looks a little strange. It needs something extra. At least it smells good.

   Poista
 4. I think it's beautiful and elegant, like delicate veins in a leaf! What a cool pencil line technique :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Red veins? :D I would have liked a more zigzag line, but the soap was too lumpy.

   Poista
 5. Such a perfect pencil line. Marika, it seems that all of your effort was worth of it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks :) All these nice comments makes me like this soap more and more. I was going to chop it up and make a rebatch soap, but not anymore.

   Poista
 6. The soap looks beautiful, Marika! I love the multiple pencil lines. I saw that Soaping101 video, too, and I must try the double pencil line technique soon. Pencil lines are so neat, and having more than one adds a lot of interest to the soap. Great job!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Jenny! Pencil lines are so easy to make, so do try the double one also.

   Poista
 7. A Happy New Year Marika!
  This soap is so delicate. I love the lines - they give this feeling of movement in the design.
  Maya

  VastaaPoista