Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 4. tammikuuta 2013

Saippua Guinness-oluesta

Olutta ja saippuaa


Eikö kukaan arvannut mikä pallo tämä on? :) Se on tietenkin Widget-kapseli joka on Guinness olueen tölkin sisällä. Kun tölkin avaa kapseli vapauttaa typpeä ja olueen vaahdosta tulee tiivistä ja hienojakoista. Ehkä muut eivät ole niin uteliaita kuin minä, että menisi avaamaan oluttölkin ja kurkkaisi minkälainen pallo siellä sisällä on :D

Minua himotti jo pidemmän aikaa käyttää Guinnessia saippuan nesteenä ja nyt vihdoin puolen vuoden mietiskelyn jälkeen ostin olusen. Guinness on niin kauniin tumma ja vaahdon väri on kauniin kermainen ja tasainen.

Ohje:

150 g kookosöljyä
75 g avokaadoöljyä
50 g mangovoita
155 g oliiviöljyä
50 g palmuöljyä
20 g risiiniöljyä

10 ml Viikuna-tuoksuöljyä
hyppysellinen titaanioksiidia
1 tl lääkehiiltä
1 % natriumlaktaattia 

208 g olutta + 69 g lipeää

Maistuisiko pieni tuopillinen olutta? ;)

Saippua kiisselöityi nopeasti, mutta ei kuitenkaan jässähtänyt. Massa oli juuri sopivan paksuista jotta en joutunut odottamaan vaalean saippuan kaatamista tumman kerroksen päälle. Tuoksuöljyn valitsin sen perusteella että halusin "tumman", lämpimän ja makean tuoksun. Lääkehiiltä en varsinaisesti käyttänyt sen puhdistavan ominasuuden perusteella, vaan pelkästään sen takia että saippuasta tulisi mahdollisimman tummaa. Tuoksuöljy värjää myös saippuan, joten odottelen vielä että väri tummenisi. Tämä saippua oli just täydellistä leikata. Olen ihan iiiiihastunut natriumlaktaattiin :) Se on niin kätevää kun saippuan voi leikata saman päivän aikana tai jopa muutaman tunnin kuluttua ja leikkauspinnasta tulee kauniin tasaista vaikka käytän ihan tavallista veistä. Suosittelen kaikille! Tämä on taas yksi niistä saippuoista jotka saisivat olla heti käyttövalmiita. Tai sitten olen vain liian malttamaton. No jos vielä jaksaisi odottaa kolme viikkoa.

This is my soap made with Guinness beer. And that little ball is a Widget capsule that releases nitrogen and makes the foam thick and the bubbles small. The soap contains coconut oil, avocado oil, mango butter, olive oil, castor oil and palm oil. It is scented with Fig FO. I wanted a sweet, warm smell for this soap. It is somehow very comforting. And by the way, I just looove sodium lactate :) It makes the soap harden up much earlier and I think that the soap looks much smoother. This soap is one of the soaps that I just can´t wait to cure. But I still have to wait three weeks.

7 kommenttia:

 1. Oih miten herkun näköstä! :)
  Pallosta ei tullu kyllä mieleen mitään järkeviä ajatuksia, enkä olis ihan heti uskonukkaan että tossa tarkotuksessa on :D

  Miulla on nyt ruususuolasaippuan koe-erä tehtynä ja voi juku vois aika kuluu nopeempaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Itse olen myös tyytyäinen saippuaan.

   Minä en ole ikinä kokeillut ruususuolaa. Sitäkin hypistelin kaupassa, mutta jäi vielä hyllyyn odotamaan.

   Poista
 2. Mmmm olutta! :D Onko tuo "vaahto-osuus" värjätty titaanidioksidilla? Tuoksu kuulostaa hyvältä ja ulkonäkö on just Guinessille (-saippualle) oikea! Wau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, vaahdossa on ihan vähän titaanioksiidia koska tuoksuöljy värjäisi sen muuten ruskeeaksi.

   Poista
 3. Hmm, I still haven't tried any beer in soap, nor made it.
  Yours looks great!
  I didn't know it would go that dark,it's a beautiful natural colour. Do you know it looks kinda green-grey on these pictures? Is it really?
  And, as for sodium-lactate, I'm still in a search for it, so desperately want it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It´s not green :D :D I colored the darker part with activated charcoal and that is why it´s grey. I´m still waiting for the FO to color the soap more brown. After that the soap will be much darker.

   Poista
 4. Wow, it looks really good, Marika! The beer soaps make a lot of foam, love them!I have tried only once and still thinking of making a shampoo with beer too :).
  I use Sodium lactate in shampoo, I didn't know you could use it in soaps!
  I believe you can use this soap as a shampoo too, Marika, with all these 'good for hair' ingredients!

  VastaaPoista