Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

1. päivä / Day 1 inversion method

Ensimmäinen päivä inversion methodilla alkoi hyvin. Tein hieronnan ja levitin öljyn päänahkaan ja latvoihin jo aamusta koiralenkin jälkeen. No hierontahan teki sen että öljy levisi kaikkialle hiuksiin. Oli todella mielyttävää pitää muovipussia ja puuvillapipoa päässä. Ei tullut kuuma tai hiki vaan oli mukavan lämmin. Vapaapäivän takia pystyin pitämään öljyä hiuksissa noin neljä tuntia.

Hiuksien peseminen oli todella haastavaa koska öljy levisi kaikkialle hiuksiin. Oma shampoopala taitaa olla niin mietoa ettei se oikein tahtonut pestä öljyä pois. Pesin hiukset kolme kertaa ja laitoin rosmariinivesi + omenaviinietikka hapanhuuhtelun. Kuivasin hiuksen kevyeesti pyyhkellä ja suihhkutin vielä pelkkää rosmariinivettä hiuksiin ja päänahkaan. Puolen tunnin kuluttua huomasin että sain päänahasta öljyn pois, mutta latvat olivat erittäin rasvaiset. Pidin hiukset letillä loppupäivän, mutta illalla oli vaan pakko mennä pesemään hiukset uudestaan. Tällä kertaa pesin hiukseni pää alaspäin ja päänahkaa hieroen, vähän samalla tavalla kuin öljyä laittaessa. Sain pestä latvat vielä kolme kertaa jotta sain suurimman osan öljyistä pois. Positiivisenä asiana on se että vaikka jouduin pesemään hiukseni niin monta kertaa niin hiukset ovat ihan superkiiltävät ja pehmeän tuntuiset.

Huomenna olisi tarkoitus vähentää öljyn määrää huomattavasti ja taidan hieroa öljyä ainoastaan päänahkaan.


Mies suostui ottamaan pikaisen kuvan, joten kuvassa on takkuiset hiukset, päälaesta puuttuu osa ja paita on ryppyinen :D Kuva on otettu yhden öjyhoidon jälkeen/ Hubby took a pic of my my hair after one oil treatment (don´t look at the messy hair and that a part of my head is missing :D
The first day with the inversion method started nicely. I oiled my scalp and tips of the hair already in the morning and I found it very nice to keep the cap on my head. It was nice and warm, but not hot. But it was quite challangeing to wash my hair afterwards because I had oil all over my hair. My shampoo bar is so mild that I had to wash my hair three times and I put rosemary and acv rinse aftervards. I dried my hair gently with my towel and sprayed rosemary water in the scalp and hair. After half an hour I noticed that the ends of my hair were still very oily. I kept my hair on a braid for the rest of the day, but I just had to wash my hair again in the evening. I had to was the ends of my hair three times to get most of the oil out. The only positive thing is that my hair is super shiny and soft even if I had to wash them so many times.

Tomorrow I will use less oil and I think I will put the oil only in my scalp.

6 kommenttia:

 1. No on kyllä kiiltävät! Ja näyttävät ihan superpitkiltä myös. Mitä öljyä käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3/4 manteliöljyä ja 1/4 oliiviöljyä. Kyllähän ne ovat pitkät mutta kun olen itse niin pitkä niin saisi ne kasvaa vielä 20cm :)

   Poista
  2. Miun tukka on nyt ihan nysä tuohon verrattuna :/ Jossain ohjeessa muuten kehotettiin hieromaan shampoo suoraan öljyn päälle kastelematta hiuksia ensin, jotta öljy emulgoituisi irti hiuksista. En tiedä, miten hyvin onnistuu palashampoolla, mutta kannattanee kokeilla?

   Poista
  3. Tässä olenkin jo kasvattanut pitkiä hiuksia parin vuoden ajan. Kun aloitin ne olivat juuri hieman hartioiden alapuolella. Viime vuoden aikana leikkasin hiukset 3 tai 4 kertaa. Kerran sen 13 cm kuivia latvoja ja muuten semmoisen 5-6 cm kerralla.
   Palashampoohan on pakko kastella kun muuten se ei vaahtoa yhtään :)

   Poista
  4. Tätä projektia on kiva seurata :) Kannattaa kokeilla pestä öljy pois hoitoaineella emulgoimalla, lähtee huomattavasti helpommin kuin shampoolla ja on hiuksillekin hellävaraisempi. Jos taas shampoota haluaa käyttää niin hiuksia ei kuulemma kannata kastella ennen shampoon laittoa (mikä on kyllä palashampoon kanssa vähän haastavaa :D).

   Poista
  5. Kiva kuulla että jaksat lueskella tämmöistä yhden naisen projektia :) En edes omista tällä hetkellä hoitoainetta, koska olen käyttänyt pelkkää manteliöljyä hoitoaineena. Mutta ainahan sitä voisi tehdä. Mietin että voisikohan palashampoota vaahdottaa käsiin ja sitten hieroa kuiviin öljyisiin hiuksiin.

   Poista