Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 30. marraskuuta 2012

Kookosmaito-kananmunashampoo

Olen tehnnyt pelkästään pieniä eriä shampoosaippuaa, koska en halua säilyttää suuria määriä shampoota joka ei sovikaan minun hiuksilleni. Ne shampoot jotka olivat hyviä kesällä ovat nyt hieman liian peseviä. Nyt kun on ollut muutamia pakkaspäiviä, huomaan että hiukseni kaipaavat hieman enemmän kosteutta. Tällä hetkellä lumi tuiskuaa oikein kunnolla ja vaikka ei ole montaa pakkasastetta hiukset kuivuvat kun joutuu pitämään pipoa päässä. Ehkä tänä viikonloppuna voisin tehdä pitkästä aikaa kosteuttavan ja ravitsevan jogurttihiusnaamion.

Kourallinen aurinkoa
Tähän shampoosaippuaan keräsin kaikki ainekset jotka ovat tähän mennessä tuntuneet hyviltä hiuksissani. Mietin pitkään että laitanko tähän karitevoita, mutta en laittanut. Syy siihen on että yhdessä shampoossa oli sitä ja hiukseni rasvoittuivat jo saman päivän aikana.

100 g kookosöljyä
50 g possunrasvaa
30 g risiiniöljyä
120 g oliiviöljyä

Nesteenä käytin 84 g kookosmaitoa ja kiisselivaiheessa lisäsin vielä kokonaisen kananmunan.
Tuoksuna käytin 10 ml GF Lakritsi-tuoksuöljyä (nam, nam :D )

Kananmuna vahvistaa hiuksia ja lisää kiiltoa (tästä hiukseni pitävät erityisen paljon, eikä se rasvoita) ja kookosmaito puhdistaa hellästi ja lisää vaahtoavuutta. Shampoosaippuassa ei mielestäni voi olla liian paljon kuplia ja vaahtoa. Hiukset on helpompi pestä kun shampoo vaahtoaa. Olen kokeillut muutamia saippuoita hiuksiini ja niissä vaahto "loppuu kesken" enkä saa hiuksiani pestyä kunnolla. Tällä ohjeella sain 5 ja ½ pientä shampoosaippuaa.

Tämän shampoosaippuan tekeminen meni kuin oppikirjan mukaan. Se kiisselöityi helposti, mutta ei kuitenkaan jässähtänyt. Saippuat geeliintyivät, vaikka en ollut peittänyt muottia. No kananmuna aiheuttaa kuumenemisen. Shampoosaippuoista tuli harmahtavia geeliintymisen takia, mutta ei se haittaa. Todennäköisesti ne vaalenevat reilusti parin kuukauden aikana. Olen hieman malttamaton, mutta minun pitäisi vielä odottaa kaksi viikkoa ennen kun kokeilen shampoosaippuaa.

There is a snow storm in Finland. Two days ago there wasn´t any snow. Today there is snow up to my ankles and it´s still snowing more. So now is the perfect time to make sure my shampoo soap is moisturizing.

This is a small batch of coconut milk and egg shampoo soaps. I nowadays make only small batches of shampoo soaps, because I dont´t want "tons of" shampoo soap that isn´t suitable for my hair. Those shampoos I made in the summer are a bit drying now when the weather is getting colder. I have noticed that my hair needs more moisture.
 
I´ve put in this shampoo soap all those ingredients that I have noticed that my hair likes the most. It´s coconut oil, lard, castor oil, olive oil, coconut milk and egg. From this 300 g batch I got 5 ½ small shampoo soaps. Haven´t tried this yet. I still have to wait two weeks for the shampoo soap to cure.

18 kommenttia:

 1. Very nice shampoo bar! I love the sun shape. Sounds like there are some wonderful ingredients in your recipe.

  VastaaPoista
 2. Thank you Jenny. Can´t wait to try it.

  VastaaPoista
 3. First of all, thanks Marika, for writing in English! And thanks for sharing your recipe, I am still searching for a shampoo recipe which suits my hair! Wish you a lovely weekend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I´m also searching and now when it´s winter my hair needs so different things than in the summer.
   I´ll try to write at least a little bit in English so that you don´t have to learn Finnish ;)

   Poista
 4. Thank you so much for sharing your recipe, I'd love to try a shampoo bar...those sound like nice moisturizing ingredients! Do you leave the bars unscented?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This shampoo smells like liquorish, but normally I don´t use any colors, FO or EO in my shampoo bars. I don´t like the idea of "rubbing something artificial in my brain" :D Like I haven´t done that for several years when I used commercial shampoo. Don´t know why, but shampoo bars really "opens the natural curls" of your hair. My hair is so curly before I brush it. Soon I'll look like a sheep ;D

   Poista
 5. Talviaurinko! :) Millaista possunrasva on saippuaominaisuuksiltaan? Tuo ainakin kovuutta, veikkaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, saippuasta tulee kovempi mutta kyllä se hoitaa myös ihoa ja tässä tapauksessa hiuksia. Tavalliseen saippuaan laitan sitä enemmän, shampoosaippuaan uskalsin laittaa vaan ihan pienen määrän koska muuten siitä tulee liian hoitavaa.

   Poista
 6. Voiskohan tässä käyttää kookoskermaa nesteenä???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toki käyttää, mutta silloin sekoittaisin lipeän ensin veteen ja kookoskerman vasta kiisselivaiheessa. Oma kokemus on se että kookoskerma on aika paljon tuhdimpaa tavaraa.

   Poista
 7. Täällä taas ;) Sopiskohan rakkolevä palashampooseen? Kun ole joskus käyttänyt Lushin Seanik palashampoota, josta sitten tämä idea :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei anonyymi :D
   Voi sitä varmaankin käyttää jos sen kuivaa ja sitten jauhaa ihan hienoksi. Ainakin spiruliinaa käytetään monissa saippuoissa. En vaan osaa sanoa että mitä hoitavia ominaisuuksia rakkolevällä on.

   Poista
 8. Kokeiluun taitaa siis mennä:) Tuon rakkolevän olen kuullut tuovan hiuksiin kiiltoa ja myös että se vähentäisi päänahan talineritystä (en tiedä oliko se justiinsa näin, mutta siis hiuksita pitäis tulla rasvaset pitemmin väliajoin) ;)

  VastaaPoista
 9. Kuinka paljon lipeää tähän tulee???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu ihan siitä minkä ylirasvoittuvuusprosentin haluat. Minulla on rasvaiset hiukset niin käytin 3% ylirasvoittuvuutta.

   Poista
 10. Moi, sis saippua tehdään samalla tavalla kuin tavallista saippua sis käytetäänkö lipeä ym? Anteeksi kysymyksessäni mutta olen aloittelija tässä hommassa.
  Selena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tehdään samalla tavalla. Ilman lipeää ei saa saippuaa.

   Poista