Täällä taas piiiiiitkän blogitauon jälkeen. Toivottavasti olo alkaa nyt olemaan sellainen että pääsee tekemään saippuaa ja muita kivoja juttuja. Aloitin tällaisella yksinkertaisella ohjeella, joka tuo minut hieman lähemmäksi kevättä ja aurinkoisia ilmoja. Tilasin ennen joulua vähän juttuja iHerbistä ja sain sieltä ihanan yksinkertaisen luomuhuulivoiteen. Se ei sisällä mitään muuta kun oliiviöljyä, mehiläisvahaa, auringonkukkaöljyä ja vähän vaniljaa. Ja se on ollut aivan loistava huulivoide näin talvella.
Omaan huulivoiteeseen käytin maneliöljyä johon uutin kamomillaa sekä viime kesänä omalla pihalla kasvanutta kehäkukkaa. Lisäsin joukkoon vähän kaakaovoita ja karnaubavahaa. Tuoksuksi appelsiinin eteeristä öljyä. Hyvältä tuntuu huulilla :) Tämä on tosi iso annos, eli voi puolittaa jos haluaa.
Tässä vielä tarkka ohje:
80 g manteliöljyä johon uutettu kehäkukkaa ja kamomillaa/almond oil infused with calendula and chamomille
10 g kaakaovoita/cocoa butter
10 g karnaubavahaa/carnauba wax
muutama tippa appelsiinin eteeristä öljyä/few dropps of orange eo
Glad to be back after a loooong time. Hope I will feel so good that I can make soap and other stuff. I started easy with a lip balm that makes me think of spring and sunny weather. I was inspired by a lip balm I got from iHerb that contains only olive oli, beeswax, sunflower oil and vanilla.
In my lipbalm I put almond oil that had been infused with chamomille and calendula that I grew last summer in our back yard. Also some cocoa butter and carnauba wax. I like how it feels on my lips.
Vaikka blogi on ollut hiljainen niin se ei tarkoita etten olisi tehnyt mitään kivaa. Vuodenvaihteessa innostuin oikein kunnolla fermentoimisesta. Kombucha-juoman lisäksi tein ginger ale uudella ohjeella, johon ei käytetä hiivaa ja jossa on hyviä bakteereja jotka tulevat fermentoimisprosessista. Lisäksi olen tehnyt laktofermentoituja kurkkuja sekä inkivääri-porkkanaa. Ovat siis tehty maitohappokäymisellä. Aika erikoisen makuisia, mutta ihan hyviä. Sopivat ruoan lisäkkeeksi. Kombuchaa olen nyt myös kokeillut myös vihreästä teestä sekä rooiboksesta ja tällä viikolla tein ensimmäistä kertaa maustettua kombuchaa. Laitoin siihen ananasta toisen fermentoitumisen ajaksi. Melkein mitä tahansa mausteita, marjoja ja hedelmiä voi käyttää. Maustamatonto kombuchaa voi käyttää myös voiteen vesifaasissa tai jos antaa sen seistä pitkään niin siitä tulee kombucha etikkaa, jota voi hyvin käyttää hapanhuuhteessa. Jos kombuchan valmistaa mustasta teestä ja huuhtoo hiukset sillä niin yksittäiset harmaat hiukset värjääntyvät tummemmaksi eikä niitä huomaa niin hyvin. Pakko varmaan kokeilla ;)
Kiva, että olet jälleen "hoodeilla"! :) Kuvissa huulivoide näyttää tosi luksukselta, ihan kuin siinä olisi kullan kimallusta mukana.
VastaaPoistaJos vain jaksat, niin kirjoittaisitko niistä kombucha-kokemuksistasi enemmänkin? Mitenkäs maha kesti noita fermentoituja kurkkuja ja porkkanoita?
Ei siinä ihan kultaa ole, mutta on juuri sopivan öljyistä minun huulille.
PoistaIhan hyvin voisin kirjoittaa kombuchasta :) Parhaillaan on neljä lasipurkkia keittiössä muhimassa. Kiitos kysymästä, vatsa kestää oikein hyvin fermentoituja vihanneksia. Syön vain noin 1-2 rkl kerralla. Fermentoidut ruoat taitavat muutenkin olla aika vatsaystävällisiä.
Kiva, että pystyt edes jossain muodossa syömään taas vihanneksiakin pieniä määriä. Maistuvatko fermentoidut samanlaiselle kuin hapankaali?Ja säilyvätkö ne kuinka kauan?
PoistaTuoretta kurkkuakin syön nykyään aina puolikkaan verran päivässä joka on iso saavutus minulle :) Kasviksissa on siis sama idea kuin hapankaalissa ja on niissä samantyyppinen maku. Laktofermentoinnilla tarkoitetaan että hapatetaan esim. jogurtin heralla, joten ei taida sopia sinulle. Mutta onhan niitä muitakin fermentoimistapoja. Hapankaalista puheen ollen niin minulla on ihan kauhea himo kaaliin ja sitä en saa syödä yhtään. Ennen teki mieli karkkia, nykyään kaalia :D
Poista