Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Jalkapallon inspiroimaa - Inspired by soccer

Onnistunut ja epäonnistunut.

Rakas mieheni pyysi että tekisin vihreävalkearaidallisen saippua. Vähän niinkuin jalkapallojoukkue Celticin pelipaidan näköisen. Sanoin miehelle että ei se ole minkään ongelma, mutta sitä ei pitäisi koskaan sanoa koska eihän se onnistunut ensimmäisellä yrittämällä :D
My dear husband asked me to make a soap with green and white stripes. One of his favorite soccer teams is Celtic and their team shirt is white and green striped. I told hubby that it would be easy, but nothing seems to work when I try to make it for the first time :D

Ajattelin ensin että tekisin pieniä mustia palloja saippuan päälle. No niistä tuli tummanharmaita, joten ehkä jotain muuta projektia varten sitten. Värjäsin valkoisen saippuan titanioksiidilla ja vihreän osan nestemäisellä saippuavärillä sekä vihreällä savella. Olisi pitänyt laittaa muutama tippa keltaisita jotta väri olisi ollut lähempänä oikeata. Valkoisesta saippuasta tuli hetkessä persikan väristä! En tiedä ylikuumeniko se. Ei se ollut kuuman oloista. Nesteenä käytin siis kirnupiimää. Vai oliko se Kismet-tuoksuöljy joka värjäsi? Valmistajan sivulla lukee että sen ei pitäisi värjätä. Tiedä häntä. Halusin kuitenkin pikkuisen sitä mustaa myös saippuaan kun Celticin logossa on mustaa, niin laitoin yhden raidan mustaa. Saippua paksuuntui aika nopeasti, mutta ei kuitenkaan jässähtänyt. Eli se oli ihan ok kun tarkoituksena oli tehdä raitoja.
I was suppose to make small black soap balls, but I did not get the right color. Just dark grey. Oh well, maybe for another project. I colored the white part with titanium dioxide and the green part with liquid soap color and green clay. I should have put a few drops of yellow so it would have been closer to the right color. The white part turned almost immediately to a peachy color! It is probably because I used buttermilk as liquid. I´m not sure if the soap discolored also from the FO. I used Kismet FO. I also wanted to make a black stripe, because Celtic´s logo has a little bit black. The soap what quite thick, but it was ok when making soap with stripes.


125 g kookosöljyä/coconut oil
125 g rypsiöljyä/canola oil
50 g kaakaovoita/cocoa butter
50 g riisinleseöljyä/rice bran oil
65 g seesamiöljyä/sesame oil

157 g kirnupiimää/buttermilk
57 g lipeää/lye

Kismet-tuoksuöljy on siis kopio Lushin Karmasta. Se sisältää patsulia, apelsiinia, sitruunaruohoa, laventelia, mäntyä, gardeniaa, santelia ja myskiä. Eli minun mielestäni se on lämmin, eksoottinen hippituoksu joka sopii sekä miehille että naisille.
The FO Kismet is a dupe of Lush´s Karma. it contains patchouli, orange, lemongrass, lavender, pine, gardenia, sandalwood and musk. I think it is a warm, exotic scent that suits both men and women.

Mies kun ei ollut ihan tyytyväinen ensimmäiseen versioon (ei saa olla mustaa raitaa eikä mitään maitoja sun muita jotka värjäävät valkoisen osan persikanväriseksi) joten päätin tehdä uuden. Enhän minä itsekään ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Harmi vaan että Kismet tuoksuöljy oli loppu. Tein saippuan vähän eri ohjeella.
Hubby wasn´t satisfied with the first version (no black stripe and no milks that discolors the white part) so I made a new soap. And I was not either satisfied how the first soap turned out). Sadly I hadn´t any Kismet FO left. The recipe is also a little different.

100 g rypsiöljyä/canola oil
50 g kaakaovoita/cocoa butter
125 g kookosöljyä/coconut oil
50 g possunrasvaa/lard
125 g oliiviöljyä/olive oil

126 g vettä/water
62 g lipeää/lye

Titaanioksiidia, vihreätä kromioksiidia ja Viikuna-tuoksuöljyä/
Titanium dioxide, green chrome oxide and Fig FO.

Sekoitin tämän tarkoituksella paksuksi kiisseliksi, koska silloin on helpompi tehdä kerroksia. Mielestäni tästä saippuasta tuli tosi kiva ja mieskin pitää siitä. Vielä kivempi olisi jos se olisi tuoksunut Kismet tuoksuöljylle.
I mixed the soap to a thick trace, because it is so much easier making stripes. I like the second soap and hubby loves it too. I would have liked it even more if it had smelled like Kismet FO.

14 kommenttia:

 1. En ymmärrä kumpi saippua meni piloille, kumpikin näyttävät hyviltä. Käytössähän sitä vasta tietää kumpi on parempi tai molemmat ovat ihan käyttökelpoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No väritys tietenkin! :D Ei valkoinen voi olla persikan väristä. Onhan ne ihan hyviä saippuoita molemmat.

   Poista
 2. No se pieni virhehän tarkoittaa vain, että voi tehdä hyvällä omallatunnolla toisen satsin heti perään! :D Mutta ovat kyllä mainioita molemmat, hyvältä näyttävät (sellaisen ihmisen silmin, joka ei tunne minkään urheilujoukkueen oikeita värejä).

  Karmaa olen tainnut joskus liikkeessä nuuhkiakin, olin vain aiemmin niin pettynyt GF:n tuoksukopioon Lushin Honey I washed the kids -saippuasta (joka ei tuoksunut omaan nenään sinnepäinkään) etten ole noita tuoksukopioita kehdannut testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tein ihan pienet satsit saippuaa niin oikeasti kehtaan tehdä uuttaa :D Täällä on niin urheiluhullua porukkaa että viikonloppuisin olohuoneen telkkarista ei tule muuta kuin urheilua ;)
   On jo aika pitkä aika kun haistelin Karmaa ja silloin en pitänyt siitä, mutta tämä Kismet on ihan mukava. Sain kyllä tuoksutella sitä useamman kerran ennen kuin tykästyin siihen. No nyt on ajatuksessa tilata iso pullo sitä, vaan kun Pieni tuoksukauppa aukeaa.

   Poista
 3. Wow, Marika! Love them both!The 1st version is very cute, love the green you got! And the fragrance seems to be so exotic, as you say, a gorgeous combination!Can't believe your husband didn't like it :).
  But I understand, it should suit his favorite soccer team!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Natalia :o) Hubby is very exited of the second soap. He asked me already if he could use it even if it is only a week old :D

   Poista
 4. You're a such a great wife! Thank God mine doesn't ever have demands and wishes, I barely manage to fulfill my own wishes! Nice soaps,glad that he's so happy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I´m at least trying to :D I´m just glad he is interested in my soap. That means that he likes them.

   Poista
 5. Both soaps are beautiful, Marika, and I especially like the green-and-white striped soap. The Kismet FO sounds amazing!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks :D The FO smells so good that I want to smell the soap every time I pass it :)

   Poista
 6. I love that f.o. too Marika - both soaps turned out awesome!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I It smells so amazing that I want to use it again :D

   Poista
 7. Vaativainen miehenpuoli, kun ei noin hieno saippua passannut! ;) Miusta nuo molemmat ovat hyvin onnistuneita, vaikka eivät teemaa pilkulleen noudattaisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se tietyissä asioissa :D Mutta kyllä nuo molemmat pesevät yhtä hyvin.

   Poista