Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kevyt voikukkavoide - Light dandelion creme


Tein nyt neljättä kertaa tällä samalla tutulla ohjeella ihovoidetta. Se on niin ihanan kevyt ja kosteuttava, mutta toimii kuitenkin esim. kuiviin kantapäihin. Muutama kuukausi sitten tein äidille ja siskolle tuoksuttoman voiteen jossa käytin riisinleseöljyä sekä hamppuvahaa. Itselleni tein talvella version jossa oli kirsikansiemenöljyä ja se tuoksui ihanasti appelsiinille.
I made this creme now for the forth time with this familiar recipe. It is so wonderful, light and moisturizing, but it is also nice for your dry feet. A few months ago I made an unscented creme for my mother and sister. It contained rice bran oil and hemp wax. For myself I made in the winter a version that contained cherry kernel oil and smelled orange.

Tämän voiteen tein aika tunnollisesti ohjeen mukaan, mutta manteliöljy/viinirypälesiemenöljyn vaihdoin oliiviöljyyn johon olen uuttanut voikukan kukkia. Kokelin heti voidetta jalkoihin ja se ei tuntunut liian rasvaiselta.
I made this creme like the original recipe, but I changed the almond oil/grapeseed oil to olive oil that I had infused with dandelion flowers. I tried the creme right away on my feet and it did not feel to greasy.

Voikukkavoide

63 ml voikukkaöljyä
12 g mehiläisvahaa (tähän käytän pehmeätä versiota)
½ rkl kaakaovoita

125 ml aloe vera geeliä
pari tippaa E-vitamiiniöljyä
10 tippaa piparmintun eteeristä öljyä
Opthiphen säilöntäainetta

Dandelion creme

63 ml dandelion oil
12 g beeswax (soft)
½ tablespoon cocoa butter

125 ml aloe vera gel
a few drops of vitamin E oil
10 drops of peppermit EO
Opthiphen

14 kommenttia:

 1. This looks really grate and I can imagine how skin beneficial it is! I am also busy lately with lotion and cream making and it is really nice way to experiment with different oil and butter combinations.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you :) I should try different recipes, but I like this so much that I just keep making it over and over again.

   Poista
 2. Laitatko valmista aloe geeliä, vai teetkö sen itse? Ja mistä ostat sitä? meilläpäin en löytänyt kuin yhdestä apteekista, ja oli aika hintavaa. Ihanan kuuloinen ohje, jota pitää heti apinoida (kokeilla), kunhan joskus menen kotiin.

  t.signe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä. Ainakin minä ja sukulaiset tykätään kun tämä imeytyy niin hyvin. Valitettavasti aloeni on vielä niin pieni ettei siitä saa vielä geeliä. Apteekista löytynyt aloe maksoi noin 10€/125g, mutta ulkomailta netistä saa tilattua halvemmalla. Toisaalta tämä voide on niin hyvää että sinuna tekisin ainakin kokeiluversion hieman kalliimmasta aloesta.

   Poista
 3. Sinulla onkin täällä ollut nettitaukoni aikana kätevästi ihan älyttömän monta sellaista kokeilua/reseptiä, joista on minulle hurjan paljon iloa! Etenkin tuota hiuslakkaa pitäisi kokeilla, myös omien rasvojen/voiteiden teko on alkanut kummitella hiljakseen pienen mielen perukoilla. Kiitokset siis taas ihan älyttömästi siitä, että jaksat jakaa reseptejä ja kokeilujesi tuloksia meidän kanssamme, tästä on niin älyttömän paljon apua. Blogisi onkin inspiroivin tällä hetkellä seuraamistani kotimaisista kosmetiikkablogeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohho, nyt ihan punastuttaa! Kiitos, kiitos tosi paljon :) Tämä on niin terapeuttista että ei ole vielä alkanut kyllästyttämään. Koko ajan tulee vastaan uusia tuotteita ja ideoita. Hiuslakka on oikeasti toooosi hyvää. Olen käyttänyt sitä päivittäin enka vaihda takaisin kaupan tuotteisiin. Kertaakaan ei ole ollut ongelmia hyönteisien kanssa. Tämä voide on niin helppo tehdä että kokeile ihmeessä.

   Poista
 4. Sounds and looks really great,Marika. I made last night some whipped and solid butters,but also want some lotions and creams. I just wonder how long you think this balm can stay uncontaminated,because of having aloe in,which is water-y ingredient.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I should also try some whipped butters :) Because of the aloe I put some Optiphen so it would last longer. And the amount is so small that it will used in two weeks.

   Poista
  2. Oh, I just saw you'd listed Optiphen in your ingredients list. It should help with preventing all nasties grow! What about an emulsifier,you didn't use any?

   Poista
  3. Isn´t beeswax an emulsifier? :)

   Poista
 5. Your dandelion creme looks so creamy and luxurious, Marika! Sounds like a great recipe.

  VastaaPoista
 6. what a lovely recipe, Marika!
  Thanks for sharing! I haven't yet used dandelion oil in creams, but I love the idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I for sure like the dandelion oil in this creme. And I´m so glad that I put some peppermin EO in the creme. It feels so refreshing now when it is hot.

   Poista