Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 1. marraskuuta 2012

Naurusaippuasta tuli täpäläsaippuaa


Tässä on nyt sitten lopputulos siitä edellisestä saippuasta, joka kuumeni ja kovettui ihan hetkessä. Saippua oli sisältä ihan vihreä. Kuvasta ei edes näy kuinka myrkynvihreä se oikeasti oli :D Lisäksi se oli murenevaa ja tahmeeta.

Tein vielä samana päivänä saippuan samalla ohjeella, mutta lisäsin nestettä reilummin ja pistin sen heti ulos pakkaseen. Kaikki vaikutti erittäin hyvältä kunnes leikkasin saippuan. Se oli kun olisi leikannut löysäksi keitettyä kananmunaa. Saippuahalon toisessa päässä oli iso reikä tai onkalo ja sen sisältä valui kirkkaanoranssia nestettä varmaankin 1-2 dl. Eli aika paljon :O Saippua oli kuitenkin ylikuumentunut vaikka se oli ulkona kylmässä.

Ehjä pala ja osa reikää.
Kuivattelin saippuoita pari päivää ja samalla mietin mitä tekisin niille. Heittääkö suoraan roskiin vai sulattaakko uudeksi saippuaksi? Lopputulos oli se että päädyin sulattamaan ensimmäiseksi tehdyn saippuan ja toisesta saippuasta ne palat jossa oli reikä.Pilkoin saippuat veitsellä kuutioiksi, koska saippua oli vielä niin pehmeää että raastaminen oli mahdotonta. Sulatin saippuan uunissa 100 C reilun tunnin. Jälkikäteen ajateltuna saippua olisi voinnut olla uunissa vielä 15 min niin viimeisetkin palat olisiviat sulanneet kokonaan. Sekoitin vielä sulanneeseen saippuaan 1 rkl manteliöljyä ja jonkun verran kookoskermaa. En osaa sanoa kuinka paljon kookoskermaa loppujen lopuksi laitoin. Lisäsin noin 1 tl kerrallaan kunnes saippua oli vähän löysempää ja se oli helpompi kaataa muottiin.

Leopardi?  
Lopputulos on aika hullunkurisen näköinen, mutta varmasti hyvää ja hoitavaa saippuaa. Alunperin tämän piti olla shampoosaippuaa, mutta luulen että öljy ja kermalisä teki tästä liian hoitavan minun hiuksilleni. Sen näkee sitten parin viikon kuluttua kun saippua on kypsä.

10 kommenttia:

 1. Minä tein saippuaa viime lauantaina, ja ekan kerran elämässäni meni pari satsia pilalle, kun innostuin kokeilemaan tuoksuja. Eka meni ihan jankiksi, hyvä kun sain sen irti kipasta. Kokeilin sulattaa uudelleen, mutta en tiedä tuliko sen kummempi (lisäsin vettä). Toinen satsi meni ihan kuin heraksi. Se on tuolla vielä odottamassa uudelleen käsittelyä, kun en oikein tiedä onko se pilalla vai ei. Pinnassa on ilemisesti rasvaa, mutta mitään ihmeempiä koloja ei itse paloissa kuitenkaan ollut. Plääh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kävipä sulla huono tuuri. Jos laitat vähän mitä tuoksua ja mitä aineksia käytit niin voin pohtia mikä siinä meni hassusti. Kuulostaa että ensimmäisessä saippuassa oli kukkaistuoksua tai muuta tuoksua joka kovettaa saippuan helposti. Silloin kannattaa käyttää suhteessa 1 osaa lipeää ja 3 osaa nestettä. Ja ihan vähän vaan sekotella sauvasekoittimella.

   Toisessa saippuassa on rasvat erottunut. Se tapahtuu esim. jos ei ole tarpeeksi kauan suruutellut sauvasekoittimella ja on tullut "valekiisseli", eli lipeävesi ja rasvat eivät ole oikeasti sekoittuneet kunnolla. Minulle tuli kerran sellainen reaktio yhdestä tuoksuöljystä, vaikka tuoksu toimi muissa ohjeissa ihan hyvin.

   Minä pilkkoisin ja sulattaisin molemmat saippuat.

   Poista
 2. You apparently saved the previous batch,I would say! The rebach looks much better,I'm glad it didn't end up in the trash can!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I hope it´s useable even though it isn´t a beautiful soap.

   Poista
 3. You apparently saved the previous batch,I would say! The rebach looks much better,I'm glad it didn't end up in the trash can!

  VastaaPoista
 4. You apparently saved the previous batch,I would say! The rebach looks much better,I'm glad it didn't end up in the trash can!

  VastaaPoista
 5. Wow, great save!!! The rebatch looks so smooth, and I love the colors!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. I just ave no idea what those dark brown spots are. Maby the green parts turned brown when I cooked the soap?

   Poista
 6. Olen haaveillut jotta tekisin itse saippuaa mutta tuo lipeä hieman askarruttaa kun on niin syövyttävää :(. Olisin halunut Saaran tekemän saippuakirjan mutta eihän sitä mistään enään saa ja sitten päätin alkaa netistä selaileen jospa löytäisin ohjeita.Olen etsinyt ja etsinyt ja vain muutaman löysin ja tämä sinun juttusi on tosi hyvä kiitos,että olet laittanut ohjeita. Haaveilen edelleen saippuan teosta ja ehkäpä vihdoinkin toteutan sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaran kirja löytyy useimmista kirjastoista. Sieltä minäkin sen hain ja luin.
   Ei lipeä ole kovin vaarallista jos et syö sitä. Muistat vaan suojalasit, kunnon hanskat ja pitkähihaisen paidan. Olen minä saanut pieniä pisaroita lipeävettä iholle eikä niistä ole edes jäänyt mitään jälkeä. Huuhdon kohdan heti runsaalla vedellä ja kaadan etikkaa päälle.

   Poista