Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 26. tammikuuta 2013

Hiusten peseminen pelkällä kananmunalla, onnistuuko se?

En enää muista mistä, mutta jostain amerikkalaisesta blogista luin jutun jossa nainen oli pessyt hiuksensa jo vuosia pelkällä keltuaisella. Tämä sain minut taas tutkimaan lisää asiasta ja löysinkin Merenhelmi-blogin jossa löytyi hyvät ohjeet kananmunapesuun. Kananmuna sisältää paljon proteiinia sekä muita ravintoaineita jotka vahvistavat hiuksia. Ja näemmän myös puhdistavia aineita. Ainoat aikaisemmat kokemukset kananmunasta minulla on omista palashampoista joissa on kananmunaa. Ainakin omasta mielestä hiukseni ovat kiiltävämmät ja mukavamman tuntuiset jos vertaan siihen kun pesen hiukseni palashampoolla jossa ei ole kananmunaa. Mieskin on tietämättään valinnut suosikikseen palashampoon jossa on keltuaisia. Monet kirjoittivat netissä että tämä kananmunalla pesu sopii parhaiten niille jotka käyttävät palashampoota tai no poo-menetelmää sekä niille joilla ei ole kovin käsitellyt hiukset. Minä kyllä värjään hiukseni, mutta ehkä 2-3 kertaa vuodessa, eli ei kovin useasti. Arkena en föönaa hiuksia, enkä laita niihin muuta kuin lakkaa. Joudun kuitenkun pitämään hiukset kiinni töissä niin ihan nättejä nuttura- ja ponnarikampauksia saa tehtyä ilman hiuksia kuluttavia käsittelyjä. Juhliin minä kyllä sitten panostan enemmän.

Kokeilu 1:

Vatkasin yhteen kahdet kananmunat ja tilkka vettä. Kastelin hiukseni ja lisäsin muna-vesiseoksen hiuksiini. Laitoin tuorekelmun sijaan päähäni suihkumyssyn kyllä omistan sellaisen ;). Pidin seosta päässä vain reilut 10 minuuttia koska suihkumyssy ei ollut tarpeeksi tiivis. Eli kananmunaa valui pitkin hartioita... En uskaltanut pelkästään huuhdella hiuksiani ja jättää pesun siihen, joten pesin ne pikaisesti palashampoolla ja laitoin tuttuun tapaan lopuksi vihreätee-omenaviinietikkahapanhuuhtelun. Hiukseni eivät tuntuneet hyvältä kun ne olivat kuivuneet. Ne olivat takkuiset ja karheat. Minulla kun on muutenkin rasvoittuvat hiukset niin tämä oli uusi tunne. Varsinkin latvat olivat ihan rutikuivat ja harjaaminen oli tosi hankalaa.

Kokeilu 2:

Uskalsin kokeilla kananmunapesua ihan kunnolla viikon sisällä. Tällä kertaa sekoitin yhden kokonaisen kananmunan, kahdet keltuaiset ja tilkka vettä keskenään ja laitoin seoksen kuiviin hiuksiin. Tämä määrä oli minun hiuksiin kuitenkin liikaa. Ehkä kokeilen seuraavalla kerralla pelkkiä keltuaisia. Valkuainenhan kuivattaa. Vinkiksi vielä että jos on rasvainen iho niin valkuaiseen voi sekoittaa muutaman tipan sitruunaa ja käyttää sen kasvonaamiona. Mutta takaisin hiustenpesuun. Tällä kertaa laitoin päähän tuorekelmua, mutta silloin vasta kananmunasörsseli alkoikin valumaan. Vedin hätäpäissäni suihkumyssyn siihen päälle ja vielä vanua suihkumyssyn reunojen sisäpuolella niin en tarvinnut tuskailla valuvan kananmunan kanssa vaan pystyin touhua muuta sen 20-25 min ajan kun annoin kananmunaseoksen vaikuttaa hiuksissani. Huuhtelin hiukset ensin haalealla/kylmällä vedellä ja sitten vasta lämpimällä. Tällä estin sen että minulla ei tulisi omelettitukkaa. Latvat tuntuivat taas karheilta, mutta ei niin paljon kuin ensimmäisen kerran jälkeen. Laitoin latvoihin itse tehtyä avokadohoitoainetta ja hiukset imasivat sen melkein heti. Huuhtelin hoitoaineen pois ja sen jälkeen laitoin koko tukkaan hapanhuuhtelun.

Hiukset olivat vähän takkuisen tuntuiset märkänä, mutta en tehnyt niille muuta kun kuivasin ne pyyhkeellä ja annoin kuivua itsekseen. Hiuksetkin tykkäävät kun niitä ei harjaa märkänä. Hiusten kuivuttua ne eivät olleet yhtään karheat, kuivat tai takkuiset. Päinvastoin! Hiukset ovat silkkisen pehmeät, ilmavat, puhtaat eivätkä ole yhtään rasvaisen tuntuiset.


Tässä hiuksen ennen kun harjasin ne. /Here is my hair before I brushed it.
Meinaan ehdottomasti kokeilla kananmunalla pesua myöhemmin uudestaan kun tulee kananmunia jotka eivät ole enää syömäkelpoisia, mutta eivät vielä niin vanhoja ettei niitä pystyisi käyttämään. En kuitenkaan meinaa ostaa kananmunia pelkästään hiustenpesua varten. Se on mielestäni ruoan haaskausta.

I red about a woman that washes her hair with egg yolk and that made me very curious and I started to read more about it. I found a Finnish blog called Merenhelmi (sea pearl) that had very good instructions how to was your hair with egg. I have tried it now twice and the first try wasn´t any good. I mixed two whole eggs and a little bit of water and put it in my hair, that was wet, for 10-15 minutes. When I rinsed my hair, it felt very dry and I did not want to just leave my hair like that, so I washed it with my shampoo bar and rinsed it with green tea and apple cider vinegar.  Afterwards my hair felt so dry and tangled and I didn´t like it at all. 

When I tried it the second time I mixed one whole egg and two yolks with a little bit of water and put the mixture in dry hair. Then I put some Saran Wrap on the hair, but the egg mixture started to drip. I had to put a shower cap on and had to put some cotton wool around my head so I could wait for the necessary 20-25 minutes. I rinsed my hair with cool water and put some avocado conditioner that I had made myself, because my hair felt a little bit dry. Afterwards I rinsed with green tea and apple cider vinegar. I don´t brush my hair when it is wet and I don´t blow dry it. When my hair was dry it was wonderful! It felt so silky and smooth and clean. I like my hair a lot. Next time I will only wash with two yolks. I think it will be enough for my hair. And I´m not going to start washing my hair all the time with egg. I think it is to expensive and I´m not going to put good food in my hair. But next time I have eggs that are not anymore fresh enough to eat, then I´ll wash my hair again with egg yolks. By the way, I read that this works best for those who use shampoo bars or no poo. Otherwise your hair can first feel greasy, just like when you start using shampoo bars or no poo.

9 kommenttia:

 1. I have been using egg yolk to wash my hair already 6 months,and I like it a lot. The 1st time was when I discovered that one of the products I used in my shampoo bars (Sodium coco-sulfate)is not really as natural as they mention it to be on their site ( a FR shop).
  I mix the egg yolk(3) with some lavender/rosemary/ylang ylang EO to wash my hair, and I use fresh lemon juice to rinse my hair. I love it, my hair looks so natural and... healthy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Good to know that it works for you! Hopefully it also works for me. It is so cold now that my hair needs extra moisture, but after washing with egg my hair felt good. What do you do with the extra egg whites?

   Poista
  2. Marika, the extra egg whites I use to add to the composition of cakes, pancakes etc! Hope it helps!
   Wish you a warm we!

   Poista
 2. Olen tehnyt öljyhoidon hiuksiin käyttäen kananmunan keltuaista, avokadoöljyä (muutkin käy, esim manteli..) ja hunajaa. Joskus sekoitan mukaan rosmariinia. "Haudutan" päässä puolisen tuntia.
  Sopi ainakin minun kuivuuteen taipuville hiuksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota voisin ehdottaa äidilleni jolla on todella kuivat hiukset ja voisinhan itsekin kokeilla latvahoitona. Kiitos vinkistä!

   Poista
  2. Ole hyvä :)
   Minä käytän nykyään latvahoitona kylmäpuristettua kookosöljyä. Koko hiuksiin se on jopa minulle liian tujua, mutta kun nyppii latvoihin niin ei hiukset lentele pakkasellakaan.
   Toinen hyvä on Lushin R&B. Sekin vain latvoihin sormenpäillä nypittynä.

   Poista
  3. Minulla kookosöljy ei oikein toimi hiuksissa. Ne tuntuvat kuivilta sen jälkeen. Ja mitä enemmän laitan niin sitä kuivemmalta tuntuu. Olen kokenut että jogurtti+hunaja(+kaakao)hiusnaamio toimii paljon paremmin.

   Poista
  4. Hunaja on minullakin hiuksissa useammin käytössä :) Se on todella ihana ja tehokas ja voin käyttää sitä koko hiuksiin. Teen sillointällöin kehäkukkahunajaa.

   Poista
 3. I drop a leave a response when I especially enjoy a post on a
  site or I have something to add to the discussion.
  Usually it's a result of the fire displayed in the post I
  looked at. And on this post "Hiusten peseminen pelk�ll� kananmunalla, onnistuuko se?".
  I was excited enough to write a comment
  ;) I actually do have some questions for you if it's allright.
  Is it just me or do a few of the responses look like they are written by brain dead
  people? :-P And, if you are posting at additional places, I'd like to keep up with you.

  Could you make a list the complete urls of your social
  sites like your linkedin profile, Facebook page or
  twitter feed?

  Here is my site :: Eugene limousines

  VastaaPoista