Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Avokadoshampoosaippua - Avocado shampoo bar


Tässä on nyt sitten ensimmäinen saippua jonka tein uudessa kodissa! Vähän jouduin etsimään tavaroita, mutta otin sen hyötyliikunnan kannalta kun sain juosta rappusia ylös ja alas. Minun saippuatarvikkeeni on yläkerrassa, mutta monet mittavälineet löytyivät alakerrasta. Ja astioiden pesu tapahtuu myös alakerrassa. Katsotaan nyt mihin lopullinen saippuantekopiste muodostuu.
So here is the first soap I made in our new home! I had to look for my soaping stuff, but it was only a little bit of exercise to run up and down the stairs. Most of my soaping equipment are upstairs, but some of the measurement cups are downstairs. And I wash the dishes downstairs. Will see in what room my soaping area will be.

Muuton jälkeen huomasin etenkin mieheni hiuksissa että ne rasvottuvat helpommin. Minäkin olen joutunut käyttämään kuivashampoota ahkerammin. Mietin pitkää mistä tämä johtuu, mutta ainoa tekijä on se että asumme nykyään hyvin lähellä paikallista vesitornia ja luin joskus aikaisemmin että vesi saattaa olla vähän kovempaa. Halusin tehdä shampoosaippuan joka olisi vähän aikaisempia saippuoita puhdistavampi, mutta kuitenkin hoitavaa jotta nykyään aika pitkät hiukseni eivät kuivuisi latvoista. Hoitoainetta en ole käyttänyt johonkin aikaan koska tämä talvi on ollut poikkeuksellisen lämmin. Lunta ei näy ja takapihalla kukkii kaunis sininen orvokki ja ruusussa on nuppuja.
After we moved I noticed that my husbands hair was getting greasy much easier. I have also used more dry shampoo than before. The only thing that has changed is that we live close to the local water tower and I read earlier that the water can be a bit harder. I wanted to make a shampoo bar that would be a little more cleansing than the other shampoo bars I have made, but still nourishing that my quite long hair would not get to dry from the ends. I have not used conditioner for a while because this winter has been so warm. There is no snow and a beautiful blue violet blooming in my back yard and one rose has buds.

Ainekset valitsin sen perusteella että avokado, avokadoöljy ja jojobaöljy hellivät hiuksia. Hamppumaidossa on myös paljon rasvahappoja ja hivenaineita. Sesaminsiemenöljy, risiiniöljy ja kookosöljy sekä vihreä savi puhdistavat. 
I chose avocado and jojoba oil because they are so good for your hair. Hemp milk contains fatty acids and minerals. Sesame, castor and green clay has good cleansing properties.


Avokadoshampoosaippua

205 g kookosöljyä
100 g seesaminsiemenöljyä
70 g oliiviöljyä
60 g avokadoöljyä
40 g jojobaöljyä
30 g risiniöljyä

73 g lipeää + 73 g vettä
110 g itse tehtyä hamppumaitoa + soseutettu pieni ½ avokado (lisäsin nämä kiisselivaiheessa)

1 tl vihreää savea
10 ml Freesia tuoksuöljyä 

Avocado shampoo bar

205 g coconut oil
100 g sesame oil
70 g olive oil
60 g avocado oil
40 g jojoba oil
30 g castor oil

73 g lye + 73 g water
110 g home made hemp milk and ½ small avocado mashed (added at trace)

1 teaspoon green clay
10 ml Freesia FO

Pitää sitten keväämällä raportoida miten tämä shampoo toimii, mutta sen näkee vasta useamman kuukauden kuluttua. 
I have to report you in early spring if this shampoo is good for our hair, but wil see in several months.
 

12 kommenttia:

 1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta! Laitahan raporttia sitten, että mitä hiukset tykkäävät toistuvasti käytettynä tuosta savesta. Senhän pitäisi olla oikea tehopuhdistaja. Tuleeko teillä muuten vesi samasta paikasta, kuin aikaisemmin? Alueelliset erot veden laadussa ovat yllättävän suuria, ja voivat vaikuttaa paljonkin.

  VastaaPoista
 2. Laitan toki :) Mietin että pitäisikö ihan laittaa hiuksiin savinaamio niin saisi oikein kunnolla puhdistettua päänahka.
  Vesi tulee samasta paikasta, mutta netistä luin että vesitornien ja vedenpuhdistamojen lähellä vesi on kovempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilitko jo sitä Jan Berryn vinkkiä (shampoo+savi+piparminttutee)? Sekin tuntui hyvältä ja puhdistavalta, kuivattamatta kuitenkaan liikaa. Mielessäni kävi, että taidan itse kokeilla sheivaussaippuaani shampoona, kun en malta odottaa siun uuden shampoon raportteja :) Jos kokeilet sitä savinaamiota, niin kertoilehan siitäkin sitten.

   Poista
  2. Kokeilin jo savinaamiota :) Sekoitin vaan muussattua avokadoa, vihreätä savea, oliiviöjyä ja vettä. Pidin puoli tuntia päässä (en laittanut latvoihin) ja pesin pois palashampoolla. Voi olla että shampoopesu oli turhaa. Nyt hiukset ovat puhtaat ja silkinpehmeät.

   Poista
 3. Very interesting recipe! I also made shampoo soap recently using avocado oil and it turned out really grate but I will definitely try this combination with jojoba oil. I whish you all the best in 2014 Marika and many new soap creations!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you and I wish 2014 will be a good soaping year for you and all of us!

   Poista
 4. Happy New Year, Marika, and congratulations on the new house! The shampoo bar recipe has some great ingredients in it. The avocado, jojoba, green clay, and hemp milk should be very nice!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happy New Year to you too Jenny! And thanks, this house is something we have been looking for for over a year. I hope this shampoo bar turns out to be great at least if it gets colder.

   Poista
 5. It sounds like a good recipe, Marika! Love the ingredients your used.
  I hope this recipe works for you !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Natalia :) I hope too, but in any case it will be a nice soap.

   Poista
 6. This recipe looks amazing...the sesame oil with the avocado, jojoba oil with hemp milk and clay...nice!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks :) Can´t wait to try it. Now we have had really cold weather and my hair need some extra pampering.

   Poista