Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 20. toukokuuta 2014

Voikukkasuolasaippua - Dandelion Salt Soap


Kesän kunniaksi piti taas tehdä suolasaippuaa. En tiedä mistä se johtuu että aina kun tulee lämpimät ilman niin minun tekee mieli tehdä suolasaippuaa. Inspiraation sain taas luonnosta. Keräsin pussillisen voikukkia ja uutin ne kookosöljyyn. Koska uutin tuoreita kukkia niin pidän tärkeänä että käytän öljyn heti ettei siihen ehdi muodostua hometta tai bakteereja. Olen hyvin tyytyväinen öljyn kauniiseen keltaiseen väriin. Kuivatuista voikukista ei saa yhtään niin voimakasta väriä. Tein kamomillankukinnosta vahvaa teetä ja pakastimessa olikin jo kermaa. Tuoksuksi sekoitin pehmeää omenatuoksua sekä gardenian kukkaistuoksua.  
Summer is here again and it is time to make some salt soaps. I don´t know why, but everytime it gets warmer, I want to make salt soaps. I got the inspiration again from nature. I picked a bag of dandelion flowers and infused them in coconut oil. I infused fresh flowers, so I think it is important to use the oil right away so it does not get bacterias or mould. I am very satisfied with the yellow color I got. You don´t get such strong color from dried flowers. I also made a strong tea from chamomille blossoms and I already had some heavy cream in the freezer. I mixed a soft apple FO and a flowery gardenia FO.

Kutsukaa minua vaikka hulluksi, mutta olen hurahtanut kasvien keräämiseen ihan eri tavalla kuin aikaisempina kesinä. Eihän se nyt ihan tervettä ole lähteä sunnuntaiaamuna viideltä pussukoiden ja saksien kanssa kasvia metsästämään. Mutta nyt on ehdottomasti paras aika kerätä kasveja. Juhannuksen jälkeen kasvit ovat jo niin suuria ja puisevia, ja monet kukat ovat jo kukkineet.  
You can call me crazy, but I love collecting plants and flowers and I have picked much more compared with earlier years. It is not that thypical to most people to go outside 5 am on a Sunday morning with some bags and scissors to pick plants. But now is the best time to collect them. All the leaves and plants are so big and woody after Midsummer in June and most flowers are not blooming anymore.

Tässä näkyy paremmin saippuan keltainen väri. / Here you can see the yellow color of the soap a little bit better.


80% kookosöljyä johon uutettu voikukan kukkia
15% kaakaovoita
5% risiiniöljä
50% vaaleanpunaista Himalaijan suolaa

nesteenä kerma ja kamomillatee
tuoksuna 5 ml Luscious tö ja 10 ml Gardenia tö  

80% coconut oil infused with dandelion flowers
15% cocoa butter 
5% castor oil 
50% pink Himalayans salt 
Heavy cream and chamomille tea 
5 ml Luscious FO and 10 ml Gardenia FO

 

14 kommenttia:

 1. Somia ovat! Etkös sie herää muutoinkin aina viideltä, se on se hulluin osuus tuossa... ;) Kyllähän noita luonnonantimia pitäisi itse kunkin hyödyntää enemmän, kaikissa muodoissa.

  VastaaPoista
 2. Cute soaps, Marika! The dandelion infusion sounds so nice. I just made some more salt bars myself.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Jenny :) Salt soaps are so good for the skin and my skin does not feel dry at all.

   Poista
 3. Kiitos :) Herään minä arkena, mutta kyllä minä pyrin viikonloppuna nukkumaan kuuteen tai seitsemään :D Koira raukka joutuu heräämään aikaisin ylös vaikka olisi kovin aamu-uninen.

  VastaaPoista
 4. Hey, you got Hello Kitty mould! They all are cute. I'm sure you will love them, I also love salt bars in summers. I also found I like better Himalaynan salt to keep at 50-75%, not more.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes I do! :) And I have only used it twice. It is perfect for smal salt soaps (thinking about facial soap).

   Poista
 5. Kivannäköisiä saippuoita! Minäkin uutin vasta voikukkaa (kuivattua tosin) kookosrasvaan, ja voi miten kaunista keltaista siitä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viime kesien kokemuksella on kyllä ihan pakko tehdä voikukkasaippuaa. Aika hassua että useammalla ihmisellä on samanlaisia saippuaideoita samaan aikaan :D

   Poista
 6. I haven't seen a soaper who wouldn't like salt soaps! I haven't made them in a while,thanks for reminding, Marika!
  I wish I could get up at 5 to do the same as you do.. or to run.. but I am too lazy :)
  Beautiful recipe, and such a delicate color, love it!

  VastaaPoista
 7. I have heard that some think salt soaps are scratchy. I always use a sponge and don´t put that much salt so I think salt soaps are silky and smooth.

  VastaaPoista
 8. Tuo väri, tuo väri <3 Ihanan syvä keltainen. Ehkä minunkin on nyt pakko mennä ja kerätä niitä kukkia tätä menoa. Jos ei muusta syystä niin värin vuoksi. Vautsi. Ja suolasaippuaa tosiaan piti tehdä minunkin, edelliset olivat juuri loppumassa ja etenkin meidän perhepäivähoitaja tuntuu moisia rakastavan. Se jää tuossa heinäkuussa lomille muutenkin, niin sopivasti kerkeävät kypsyä lahjoitustarpeiksi siihen mennessä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kookosöljy ja suola tekee saippuasta tosi vaaleata, mutta onneksi siinä on vielä hento keltainen väri. Ja sitäpaitsi voikukka tekee hyvä iholle ja selluliitille (jos sitä on)

   Poista
 9. I love those pictures, and the soap turned out so good...very creamy! I would have never thought to use coconut oil to infuse because mine is solid in the winter, but in the summer when it is warm and the CO is liquid, I could definitely do that...great idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks :) They look creamy even if they are rock solid. I infused in a doubble boiler so it doesn't matter if coconut oil is solid at roomtemperature.

   Poista