Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Herkkusaippua


Jonkun aikaa sitten olimme porukalla siskon luona viettämässä siskon miehen syntymäpäivää. Sieltä minä nappasin kakun muovikuvun. Heti alkoi raksuttamaan ja jäin miettimään että minkälaisen kakkusaippuan saisin tehtyä. Viime viikonloppuna päätin että nyt pitää kokeilla kupua. Muovi on aika ohutta, mutta kestihän se. Ja sen voi näemmä käyttää vielä uudestaan :)

Tein saippuamassan kookosrasvasta, palmuöljystä, risiinöljystä, kaakaovoista, oliiviöljystä ja rypsiöljystä. Kiisselivaiheesa jaoin massan kolmeen eri kippoon. Pienimpään astiaan laitoin vaniljatuoksua. Kahteen muuhun suklaatuoksua. Keskimmäisen kerroksen värjäsin kanelilla ja pienellä määrällä kaakaota. Alimpaan kerrokseen laitoin reilusti kaakaojauhetta. Kerroksien väliin laitoin vielä ohueen kerroksen kaakaojauhetta.


En ole juurikaan käyttänyt saipputuoksuja. Luulin laittaneeni niitä maltillisesti, mutta tuoksu oli tekovaiheessa ja on vieläkin aika huumaava :D Seuraavalla kerralla sitten vähän vähemmän... Toivon mukaan tuoksut laimenevat kuitenkin ajan myötä. Kotiin tullessa koko koti tuoksuu vanilja-suklaa sekoitukselle vaikka saippuat ovat kaapissa.

Tämän herkun voisin syödä ;) Piti miehelle ihan ilmoittaa että näitä kakkupaloja ei sitten saa maistaa.

5 kommenttia: