Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 14. joulukuuta 2012

Aurinkosaippua

Siitä lähtien kun ostin kukkamuotin niin olen miettinyt ja pohtinut miten voisin käyttää hyväkseni kukan kuviota. Yhtenä pimeänä aamuna kun oli koiran kanssa lenkillä katselin mustansinistä taivasta ja huomasin että kaipasin aurinkoa erittäin paljon. Silloin välähti :D Minähän teen kukkamuotilla aurinkosaippuan! Kukkakuvio on erittäin paljon auringon näköinen. Ehkä kukka esittää auringonkukkaa? Aurinko onkin ollut hailakan keltainen pitkään.


Tämä saippua pitää tehdä kahdessa vaiheessa. Eli ensin tehdään auringot ja tämän jälkeen vasta taivas/tausta.

Aurinkoja varten käytin:

100 g kookosöljyä
55 g manteliöljyä
145 g rypsiöljyä

1 % natriumlaktaattia
1 tl keltaista savea + vähän keltaista saippuaväriä
5 ml GF Paradise-tuoksuöljyä
84 g vettä ja 40 g lipeää

Ohjetta suunniteltaessa piti huomioida että tuoksuöljy ei värjää ruskeaksi ja että se ei jässähdä saippuamassaa. Enhän minä halua ruskeaa aurinkoa joka on ihan klimppinen sen takia ettei saippuamassaa tahtonut saada muottiin.
Paradise tuoskuöljy on jotenkin jännä. Siinä on mausteita ja lämpöä ja samalla kukkia ja hedelmiä. Virallinen tuoksukuvaus Pienen tuoksukaupan sivulla on seuraavanlainen: "Ylellinen hedelmäinen puutuoksu, jonka huippunuotteina ovat bergamotti ja ruusu. Makeat, aromikkaat karhunvatukat, kuivat lehdet, ambra ja kaneli pyöristävät tätä upeaa tuoksua." Mielestäni tuoksuöljy kiihdytti hieman saippuoitumisprosessia, vaikka ehdin saamaan saippuan muottiin ihan kivasti. Natriumlaktaattia laitoin saippuaan ihan sen takia että saisin sen helpommin ja nopeammin pois muotista.

Kun auringot olivat kovettuneet oli tarkoitus että teen samalla ohjeella toisen saippuamassan jonka värjään mustalla ja violetilla. No huomasin että manteliöljy oli loppu. Ei hätiä mitiä. Piti vaan kehitellä toinen ohje.

100 g kookosöljy
155 g rypsiöljy
45 g maapähkinäöljyä

40 g lipeää + 84 g vettä
Mustaa ja violettia saippuaväriä.

En sekoittanut tätä saippuamassaa kovinkaan kauan. Tarkoituksena oli että saippuan saa helposti kaadettua kannusta. Valmiit auringot laitoin maitopurkkien pohjiin ja kaadoin varovasti tumman saippuamassan. Vähän sain putsata aurinkoja, kun käsi ei ollut niin vakaa.


Lopputulos on mielestäni kiva :) Ainoa huono puoli tässä saippuassa oli se että tumma saippua ei meinanut kovettua. Odotin viikon ja sen jälkeen laitoin saippuan vielä pakastimeen, jotta sain ne kohtuu nätisti muotista pois. Seuraavalla kerralla muistan myös laittaa natriumlaktaattia taustaan niin jos se sitten kovettuisi paremmin :D

I got the idea to make this sun soap one morning when I was walking my dog. The sky had been grey for weeks and the sun was very pale yellow that morning. This soap contains coconut oil, sweet almond oil, peanut oil and rapeseed oil. And I got to try the new yellow clay I bought a while ago. The dark parts are colored with black and purple colorant. I had to wait for a week for the dark soap to get hard because I forgot to put sodium lactate in it and I had to make a very liquid soap to be able to pour it in the mold.

19 kommenttia:

 1. Oh, it's so pretty! It's so funny that you posted this, because I have been wanting to make a sunny, happy soap too...the weather here has been so dark lately :( I love the way yours turned out...a bit of extra effort I'm sure, but well worth it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Cee. It´s been too dark here, but it´s a little bit better now when there is snow. And lots of xmas lights and candles.

   Poista
 2. Yes, oikea aurinkosaippua, talvinen aurinko tummalla taivaalla :)

  Eilen ostinkin maapähkinäöljyä, uusi tuttavuus minulle. Kertoisitko miten paljon sitä uskaltaa käyttää saippuaan ja miten se vaikuttaa, että tuleeko pehmeää vai kovaa? Entä oletko käyttänyt soijaöljyä? Sen näin myös kaupassa, mutta en ostanut vielä.

  VastaaPoista
 3. Luinkin tarkemmin vielä, ja maapähkinäöljy onkin sopivaa. ainakin vähän sitä uskaltaa laittaa kuten esim. karitevoita. Aasialaisessa kaupassa tuo maksoi jotakin 3 e /750 ml.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maapähkinäöljy on samantyyppistä kuin rypsi- ja oliiviöljy. Ainoan minkä olen itse huomannut on se että saippua geeliintyy herkemmin, eli on kuumempaa. Soijaöljyä en ole kokeillut, mutta joskus luin että se on "täyteöljy", eli ei tuo saippuaan hoitavuutta, vaahtoavuutta tai kovuutta, mutta käy hyvin esim. rypsiöljyn korvikkeena.

   Poista
 4. I already miss the sun. I’ve never thought that I would say that, because we had extremely hot summer, but I miss it now since -20 C degrees is also not my favorite temperature. Your soaps turned out beautiful!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you =) I like it too. Is it that cold there? :O Here it´s been for over a week -3 to -5 C.

   Poista
 5. Living here in the Balkans, we are not really used to having such minus temps. Like Goca, I miss the sunshine, too, I better use A/C for cooling down inside, than get frozen outside :-)
  Your sun is just how I imagine winter Scandinavian sun, I believe you replicated it right from reality! And it shows you needed to put extra work in creating it, but it's so perfectly neat done! Like it super!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You are so kind :) Just waiting for summer so I can make a similar soap with a bright yellow sun and a bright blue sky. I don´t mind the cold weather, but the cold wind from the sea makes the weather so much more chilly.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos *<:o) On kyllä helppo tehdä. Jos mielikuvitus olisi ollut kuukausi sitten aktiivinen niin tällä tavalla olisi voinut kehitellä vaikka joulutähtisaippuan.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Oi, kiitos. Minä oikeasti punastun kun tulee niin paljon kehuja =)

   Poista
 8. Jopa ovat kauniita! Tuollaisen voisi ihan seinälle ripustaa.

  VastaaPoista
 9. Beautiful! The sun looks so cheerful and bright. Bravo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Jenny! I´m hoping we get some sun to Finland.

   Poista
 10. Beautiful, Marika , and so happy soap! Did you use a separate mold for the sun? What a great idea with this lovely soap, I hope this winter we could get more sun ;).
  Wish you a sunny we!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sure, I made first the suns and after that the dark sky.
   We need more sun, but maby this soap will help? :D

   Poista