Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Terve taas pienoisen joulutauon jälkeen

Joulukiireet, lahjojen teko ja työkiireet ovat pitäneet minut pois blogistani. Mutta se ei tarkoita että kotikosmetiikkaa ei olisi valmistunut. Tein sukulaisille lahjaksi verigreippijalkakylpysuolaa sekä kahvkuorintaa. Itselleni tein kuorintaa jonka tuoksuksi laitoin porkkanakakkutuoksuöljyä. Se on semmoinen tuoksuöljy joka on aiheuttanut minulla suurta päänvaivaa. Tein kahdet isohkot saippuat jotka menivät lähes pilalle tuoksuöljyn takia. Se jässäytti saippuan sekunneissa vaikka käytin täyttä vesimäärää. No ne saippuat on jo osittain sulatettu uudestaan. Tarkoituksena oli tehdä herkullisen näköinen keltaruskea saippuakakku, josta oli tarkoitus leikata kakkupaloja. No siitä tuli ihan jotain muuta :D

Sukulaiset saivat kauniimmat ja suuremmat purkit :)

Verigreippijalkakylpysuolan värjäsin laimennetulla karamellivärillä vaaleanpunaiseksi. Jos olisi ollut keltaista niin siitä olisi saanut kauniin oranssinpunaista kylpysuolaa. Tuoksuna käytin verigreipin eteeristä öljyä. Se on makea, mutta samalla raikas.

Kahvikuorinta taas sisältää oliiviöljyä (periaatteessa mikä tahansa muu öljy käy, esim. manteliöljy), raastettua saippuaa (minä käytin paranneltua oliivisaippuaa), hieman kätettyjä kahvinpuruja, hienoa merisuolaa ja vaniljakahvi tuoksuöljyä. Mielestäni se tuoksuu enemmänkin toffeelle, mutta on ehdottomasti herkullinen tuoksu.

Tein tänään kahdet saippuat. Toisen niistä liittyy tämä. Osa ehkä osaa arvata mistä saippuasta on kyse ;) 


It´s been a while. I´ve been busy, but I´ve still got time for making soap and stuff. For Xmas gifts I made Pink Grapefruit foot salt and Coffee body scrub. Love them both, so I had to make also some for me and hubby. 

In the last picture there is a clue for what a soap that I made today contains. Maybe some of you know what that is ;) 

2 kommenttia:

 1. Your gifts turned out so nice, I bet everyone loved them! The last picture looks like either a ping pong ball or a lychee nut, I'm pretty confident it's not a ping pong ball...lol! =) Happy New Year dear Marika!~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happy New Year to you too!
   It´s not a ping pong boll :D nor a lychee. But it could be used as a ping pong ball (it you want to be creative).

   Poista