Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 5. helmikuuta 2013

Goji-suolasaippua


Sain inspiraation Jennyn suolasaippuasta ja Natalian goji-saippuasta. Minulla oli suolasaippuat loppu ja halusin jotain keväistä ja pirteän väristä. Kiertelin kauppoja, mutta en löytänyt goji-jauhetta, joten ostin pikkupussij kokonaisia marjoja ja jauhoin sen sauvasekoittimen "silppurilla". Uutin Goji-rouheen kookosöljyyn. Minulla ei ollut harmaintakaan hajua onnistuisiko se, mutta kyllä siitä tuli kauniin keltaista. Gojista oli muuttunut tosi sitkeätä tahnaa ja se oli vähän hankala siivilöidä. Sen takia saippuassa on pieniä punaisia pisteitä.

Tein suolasaippuan tällä kertaa vähän erillaisella ohjeella kuin normaalisti. Aikaisemmin laitoin suolaa 100 % rasvojen painosta, tällä kertaa vain 50 %. Käytin saippuassa vaaleanpunaista hienoa Himalajansuolaa. Aikaisemmissa suolasaippuoissa on ollut ihan normaalia kaupan hienoa merisuolaa. Kannattaa muuten käydä Tigerissä ostamassa halvalla saippuantekojuttuja. Ostin sieltä pilkkahintaan Himalajansuolat, gojimarjat, ison pussin kamomillankukintoja, laventeliä ym.


Goji-suolasaippua

80 % kookosöljyä
15 % kaakaovoita
5 % risiiniöljyä

Ylirasvoittuvuusprosenttina on 20 %.
50 % Himalajansuolaa.

Tuoksuksi meinasin laittaa Vesimelonitikkari-tuoksuöljyä, mutta kun en ole sitä aikaisemmin käyttänyt niin jäin epäröimään. Jos se värjääkin kauniin keltaisen saippuan ruskeaksi? Laitoin sitten Tropicana-tuoksuöljyä.

Huomasin heti että olisi pitänyt käyttää enemmän gojimarjoja. Minullahan oli yksi pieni pussi, mutta kaksi olisi ollut tarpeen. Pussin päällä ei edes lukenut kuinka paljon se sisältää, mutta silmämääräisesti arvioituna siinä oli noin desilitra. Suola tietenkin vaalensi saippuan väriä, mutta myös se että suurin osa saippuasta on kookosöljyä, joka on luonnostaan valkoista. Seuraavalla kerralla kun käytän gojimarjoja valitsen keltaisempia öljyjä kuten rypsiöljyä, manteliöljyä ja kullankeltaista oliiviöljyä.

Saippuat kuumenivat melkein heti kun olin saanut ne muotteihinsa, mutta ainoastaan yksi geeliintyi kokonaan. Luulen että se oli se saippua jonon tuli vähiten suolaa. Suola siis painui saippuan pohjaan ja sain sekotella sitä ahkerasti jotta saippuoista tulisi suurinpiirtein tasalaatuisia. Annoin saippuoiden olla silikonimuotissa reilun vuorokauden ja ne oli todella helpot poistaa muoteistaan. Nyt pitää vaan odottaa muutama viikkon niin näen kuinka hyvin saippua vaahtoaa, vai vaahtoaako yhtään.

I was inspired by Jennys salt soap (I´d lather be soaping) and Natalias goji soap (Mijn Zeep). I made this salt soap with 80 % coconut oil, 15 % cocoa butter and 5 % castor oil. I infused goji berries in the coconut oil and it worked! I got beautiful yellow oil. The soap got much lighter after I put the salt in it. I used pink Himalayan salt. Now I just have to wait for the soap to cure and then we will see how much it lathers.

8 kommenttia:

 1. I'm still wondering what is that about the salt bars which makes them so popular among soapmakers. I think I will have to make some of my own to check it out. Yours are so perfectly shaped,was it easy to pop them out! Were they crunchy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. They are just so perfect for all skin types. Salt soaps are very smooth and are almost silkier that normal soaps. Yes, they were so easy to get out of the silicon molds.

   Poista
 2. Beautiful sunny color from the goji berries! I really like the look of your recipe, with the extra cocoa butter...I bet it will be a wonderful bar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Cee. I hope that they will be really good for the skin.

   Poista
 3. I love salt soap which is one of my favorite. Your recipe is really good and soap will be the winner!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I hope so :) I tried one of the soaps even if it still haves to cure for two weeks and the lather felt creamy and there was much more lather than in my other salt soaps. And my skin felt great.

   Poista
 4. They are very nice, Marika! Love the sunny colour you got! Thanks for reminding me about these salt bars, I have nothing left so I will have to make them soon, but no idea if I have to use my recipe or just try something different, so thank for posting your recipe as well! :)
  have a nice we!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Natalia. My skin love salt soap especially in the winter when the air is dry and cold.

   Poista