Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. helmikuuta 2013

Kukkaistuoksuinen saippua oluesta ja hunajasta


126 g Guinness olutta + 1 tl hunajaa
42 g lipeää

20 g risiiniöljyä
95 g kookosöljyä
50 g rypsiöljyä
85 g oliiviöljyä
50 g palmuöljyä

Freesia-tuoksuöljyä, titanioksiidia, kaakaojauhetta.

Tässä saippuassa oli pari asiaa jotka saattaisvat mennä päin mönkää. Nimittäin se että siinä on olutta, kukkaistuoksua sekä hunajaa samassa saippuassa. Ne saattavat tehdä sen että saippua jässähtää alta aikayksikön, mutta ei tällä kertaa :) Sain jopa odottaa että saippua kiinteytyisi vähän enemmän jotta olisi helpompi kaataa molemmat värit samaan aikaa. Tietenkin olisin voinnut sekoittaa sauvasekoittimella kauemmin, muut en uskaltanut kun pelkäsin että saippua jässähtäisi muutamassa sekunnissa. Kuvion saippuaan tein syömäpuikolla pyörittäen. Aika kivan näköisiä saippuoita tuli, vaikka pitää vielä harjoitella kuvioiden tekemistä. Tuoksu on minun makuuni hieman liian kukkainen, mutta ihan ok kuitenkin.


Soap made with beer and honey that is scented with Freesia FO. A little too flowery I think, but still quite nice. I used palm oil, coconut oil, castor oil, olive oil and canola oil in this soap and it is colored with cocoa and titanium dioxide. There was a few things that could have gone wrong making this soap, but I´m glad that I had no problems making the soap. I´m used to that every time I use flower FO, beer or honey things can go wrong and I can get soap on a stick. I made swirls with a chopstick and I like the pattern very much.

23 kommenttia:

 1. Marika,this is awesome! I like so much the swirl and the colours. I am up to make beer soap these days,but now you make me curious about it: what did you mean by 'things can go wrong way with using beer'?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. If there is much alcohol in the beer, you can get soap on a stick. So don´t stir to long with the stick blender. You can read about it on www.greatcakessoapworks.com on soap challanges.

   Poista
 2. Wow, Marika, another beer soap? Are you experimenting soap with all types of beer? :)
  Your soap is gorgeous, you got beautiful swirls! And I like the color contrast too!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Natalia, I just had still a small amount of Guinness in my freezer (I have lots of frozen stuff for soaping :D )
   Thank you. I also like the swirls and they were so easy to make.

   Poista
 3. Aivan sairaan kaunista saippuaa taas kerran... Iih, en raaskisi käyttää. Ihan kuin saniainen. Tai tämä: http://theinnerdoor.files.wordpress.com/2010/09/thegreatwave-1440x900-25233.jpg?w=500&h=312

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On se kyllä aika saman näköinen kuin tuo aalto. En edes ajatellut tuota :D Pakkohan sitä on käyttää. Paras juttu minun mielestä on se että kuvio on koko saippuassa eikä vain saippuan pinnassa niin ei haittaa vaikka saippua kuluu ja pienenee. Kuvio pysyy kuitenkin nättinä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Thank you very much! It was a pleasure to make these soaps.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti Jenni. Vielä kun sais silikonisen muotin jolla saisi neliskulmaisia saippuoita niin saippuanteko olisi superhelppoa ;D

   Poista
 6. Beautiful, Marika! I love honey and beer in soaps. Your swirls are gorgeous!

  VastaaPoista
 7. Thanks Jenny. I also like beer and honey, because they are so good for the skin and the lather is rich.

  VastaaPoista
 8. So pretty Marika, I love the swirls and the color combination!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Cee. It is strange that I have been using only natural colorants for a while now and when I started soaping I wanted as bright and colorful soap as possible :D

   Poista
 9. Really beautiful soaps! I like the color and swirls. You did a great job Marika!

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Kiitti :) Siitä vaan syömäpuikkoa pyörittämään :D

   Poista
 11. Onko tälle saippualle omaa ohjetta vai pitääkö / voiko soveltaa jotakin muuta ohjetta ? ja mistä ihmeestä saan lipeää : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin voi tehdä millä tahansa ohjeella, vaan kun vaihtaa veden pakastettuun olueen (pitää ensi keittää alkoholi pois). Tuossahan on kyllä ohje valmiina. Lipeää saa ostaa Lahtisen vahavalimosta, joistakin apteekeista ja sitten isoista marketeista nimellä viemärirae. Biltemassa on myös kaustinen sooda.

   Poista
 12. kiitos : ) ! Eiköhän noilla ohjeilla jopa tämäkin kylppärikemisti saa jonkinmoisen saippuan aikaiseksi!

  VastaaPoista