Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kiinteä hajuvesi - Solid Perfume


Minulla on ollut useampi kiinteä hajuvesi vuosien varrella ja olen pitänyt niistä paljon. Suurin syy on se että hajuveden saa laitettua juuri tiettyyn paikkaan ja ne ovat miedomman tuoksuisia kun tavalliset hajuvedet. Googlasin useita ohjeita ja aika monet olivat tehty samanlaisilla ohjeilla kuin perus huulivoide, mutta tuoksuna oli käytetty eteerisiä öljyjä tai tuoksuöljyjä. Itse tykästyin Crunchy Bettyn ohjeeseen jossa käytettiin pelkkää öljyä (manteli, oliivi, jojoba tai viinirypäleensiemenöljy) ja mehiläisvahaa. Sivulta ei löydy mitään mittoja kuinka paljon vahaa ja öljyä tulisi laittaa, joten minä vähän lunttasin muita sivuilta mittasuhteita. Sivulta löytyy kuitenkin kivat ohjeet miten voi sekoittaa oman hajuveden eteerisistä öljyistä.
I´ve had several solid perfumes and I´ve liked them very much. Mostly because you can put it in the exact spot you want and the scent is milder than in normal perfumes. I searched for several recipes ans most of the recipes were made like basic lip balms, but they also contained essential oils or fragrance oils. Myself, I liked the recipe from Crunchy Betty. It contains only oil (almond, olive, jojoba or grape seed) and beeswax. I could not find any measurements for the wax and the oil, so I searched from other sites. If you are interested you can find some interesting suggestions how to mix essential oils for your perfume.

Käytin kiinteään hajuveteen 20 g auringonkukkaöljyä ja 15 g mehiläisvahaa. Minulla oli Saippuapajasta tilattua mehiläisvahaa ja se on todella kovaa ja se tuoksuu voimakkaasti hunajalle. Kannattaa käyttää jotain muuta mehiläisvahalaatua jos ei halua että hunajan tuoksu sekoittuu hajuveden tuoksuun. Päädyin käyttämään kahta tuoksuöljyä, kopiota Lushin Karmasta (5ml) ja Appelsiinisorbettia (2ml). Ne sopivat oikein mukavasti yhteen ja mehiläisvaha pyöristää vielä tuoksua. Tuoksuöljyä on aika iso määrä, mutta tarkoitus on että kiinteää hajuvettä laitetaan vain pieni sipaisu. Oma nenä tottuu tuoksuun nopeasti, niin mies sai illalla haistella ja hänen mukaan ainakin tuoksu tuntui vielä usean tunnin jälkeen. Kiinteässä hajuvedessä on se hyvä puoli että se ei sisällä alkoholia ja ei pitäisi reagoida auringon kanssa. Monet tavalliset hajuvedet saattavat yhdessä auringon kanssa aiheuttaa ihottumaa tai pigmenttiläiskiä. Olen käyttänyt tätä hajuvettä nyt viikon ja olen ihan ihastunut siihen! Ensin se tuoksuu appelsiineille, mutta muuttuu piikkuhiljaa mystiseksi ja mausteiseksi tuoksuksi.
I used for this solid perfume 20 g of sunflower oil and 15 g beeswax. I have a kind of beeswax that is very hard and it smell of honey is really strong. If you don´t want your perfume to smell like honey, use a wax that does not smell at all. For scent, I used a dupe of Lush´s Karma FO (5 ml) and Orange Sorbet FO. The FO´s really complement each other and the smell of honey makes the scent rounder. The amount of fragrance oil is quite big, but then you don´t have to use so much of the solid perfume. The best thing about solid perfume is that it does not contain alcohol and it should not react with the sun. Several perfumes can cause rashes or pigment spots if it is in contact with the sun. I have been using this perfume now for a week and I just love it! First it smells like oranges, but it deepens to a mysterious and spicy scent.

14 kommenttia:

 1. Kuulostipas helpolta ja herkulliselta ;o)). Itse en ole vuosikausiin käyttänyt mitään hajuvesiä, mutta tuollaista voisi kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan superhelppo! Minä käytän päivittäin hajuvettä, mutta sen on pitänyt olla jotain todella mietoa. En pidä siitä yhtään että jotkut haisevat kuin hajuvesikaupalle koska minulle tulee huono olo ja päänsärky.

   Poista
 2. Kerkesit ensin! :-D Olen itsekin koko kevään pyöritellyt mielessäni kiinteän tuoksun tekemistä, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Jostain joskus olin lukevinani, että sitruksiset tuoksut saattavat myös reagoida auringonvalon kanssa, mutta nyt en kyllä muista, koskiko varoitus vain eteerisiä öljyjä. Ainakin deodoissa niitä on tuosta syystä varoiteltu käyttämästä. Laitahan kokemuksiasi luettavaksi, kun pääset testaamaan jonain hellepäivänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas ole miettinyt jo puolitoista vuotta, mutta en ole keksinyt mitä tuoksua käyttäisin :D Haluaisin käyttää eteerisiä öljyjä, mutta niitä saa niin huonosti. Yritin löytää Suomesta yhtä tuoksusekoitusta varten kuutta ereeristä öljyä, mutta löysin niistä vain neljää. Joo, sitruksen eteeriset öljyt voivat myös minun mielestäni reagoida auringon kanssa, mutta minä laitan hajuvettä vain sellaisiin paikkoihin jotka peittyvät vaatteilla. Sen opin joskus vuonna nakki kun peloteltiin maksaläiskillä. Sateisempina päivinä olen käyttänyt tätä hajuvettä myös kaulalla eikä silloin ole tullut mitään reaktiota. Niin ja vielä se asia että olen omissa deodoranteissa käyttänyt pelkästään greipin eteeristä öljyä ja en ole huomannut mitään erikoista. Paitsi että kainalaot tuoksuvat greippilimsalle :D

   Poista
 3. You're really expanding your work field! I'm soooo very much perfume lover person, can't live without having a few at the same time and beside all those gorgeous fragrances,I would never dare to make my own!
  But,as I see,you're doing well with yours. Go ahead and enjoy using it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I first tried solid perfumes from Lush and fell in love with them. I can´t wear strong perfumes at work, so I´m used to that you can not smell any perfume unless you are very close. These solid perfumes are just perfect for me and the best thing is that you can make one base and mix several different scents. Then you can use several perfumes at the same time :)

   Poista
 4. Vielä pakko lisätä: kurkistin noita Crunchy Bettyn ohjeita, aivan mahtava idea laittaa kiinteä tuoksu vanhaan medaljongiin! Harmi, ettei omista kätköistä löydy sellaista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ole minullakaan, mutta löytyisköhän semmoisia vaikka kirpputorilta. Se voisi muutenkin olla aika kiva lahjaidea.

   Poista
 5. Thanks for sharing, Marika! I find that the alcohol in spray perfume irritates my skin after a few days of consistent use. Solid perfumes may be the way to go for me!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That is true Jenny. Maybe it would be best for you to try first somewhere else than on the neck were the skin is very thin and more sensitive?

   Poista
 6. You described it so nicely; I have a feeling that I smell it! I can imagine how mixing own perfume can be creative and fun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mixing is fun, but I can´t do that for a long time. I put a little bit of FO or EO on a toothpick so I don´t have to use up to much of the oils when I´m trying out the different combinations.

   Poista
 7. Lovely, and great idea to blend the Karma + orange, I bet it smells amazing!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It does smell wonderful! Even if I say it myself =)

   Poista