Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 22. lokakuuta 2013

Suomalainen saippuanvaihto 4

Minulla oli kauhean vaikeata päättää mitä saippuoita tekisin saippuanvaihtoon, joten kiersin vähän saippuanvaihdon sopimusta ja tein kolmet saippuat. Jossain vaiheessa älysin myös että olen ainoa joka tekee saippuoita omaksi ja perheen iloksi. Nämä kolme muuta leidiä tekevät niitä työkseen.
It was really difficult to decide what kind of soaps I would make for the swap, so I bended the rules a little bit and made three different soaps. At some point I realized that I´m the only one that makes soaps just for me and my family. These three other ladies also makes soaps for a living.
 

Tässä ne nyt sitten ovat Ruska, Omppu ja Syysmyrsky.
Here they are Fall Colors, Apple and Fall Storm


Ensimmäisenä tein oranssinpunaisen Ruska-saippuan. Siinä on oma tuoksusekoitus eri lämpimiä mausteita ja sitrusta. Lämpimät tuoksut ovat minulle tärkeät kun ilma kylmenee, koska olen niin useasti viluinen. Väreinä käytin keltaista sekä punaista rautaoksiidia sekä niiden sekoitusta. Saippua sisältää oliiviöljyä, kookosöljyä, kaakaovoita, risiiniöljyä sekä kookosmaitoa.
The first soap I made was "Fall Colors". In Finnish we call it "ruska" when all the threes has different kind of red and yellow colors. The scent has different kinds of warm spices and citrus. The warm scents are important to me when it gets chilly because I often freeze. The colors I used for this soap are yellow and red iron oxides and a blend of them. This soap also contains olive oil, coconut oil, cocoa butter, castor oil and coconut milk.

Vihreästä omenasaippuasta olin enten innoissani. Se on suolasaippua ja minähän olen tykästynyt suolasaippuoihin niin että käytän niitä päivittäin. Sain kokeilla uutta silikonimuottia sekä paria uutta ainetta, nimittäin hamppuöljyä sekä itse tehtyä hamppumaitoa. (Signe, tässä on siis muutamia juttuja joita ostin Helsingistä ;) ). Muuten saippuassa on tietenkin kookosöljyä sekä hieman risiiniöljyä. Omenasaippuan tuoksuöljylle naureskelin. Sen nimi on Apple MacIntosh :) Oikea nörttituoksu! Se on siis mukava vihreän omenan tuoksu.
I´m most exited about this green apple soap. It is a salt soap and as most of you know, I´m a big fan of salt soaps and I use them every day. I got to try my new silicone mold and a few new ingredients. They are hemp oil and home made hemp milk. This soap contains of course coconut oil and a little bit of castor oil. I was laughing at the name of the FO. It is called Apple MacIntosh :) A real nerd scent! But it smells like a nice green apple.

Syysmyrskysaippua tuoksuu lämpimälle viikunalle ja se on värjätty violetilla saippuavärillä sekä rautaoksiideilla. Ajattelin että se näyttää vähän tummilta pilviltä sekä tuulen tuivertamilta lehdiltä. Tämä saippua sisältää oliiviöljyä, naudanrasvaa, kookosöljyä, risiiniöljyä, kaoliinisavea sekä jogurttia. 
The "Fall Storm" soap smells like warm figs and it is colored with purple soap color and iron oxides. I thought that it would look like dark clouds and colorful leaves that dance around in the wind. The soap contains olive oil, beef tallow, coconut oil, castor oil, kaolin clay and yogurt.

30 kommenttia:

 1. We say 'ruska' for 'russian', lol!
  Very cute apple and I like the top texture of your red soap. Also, purple and yellow are great combo and all three sound to be very nice soaps. I would like to try the last one, with kaolin and yogurt. By the way, I also like salt soaps, they feel so good and last forever.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ruska could be russian :D
   If you want to try the purple soap, I could send one that I have left?

   Poista
 2. I love the well thought out fall theme of your soaps. They're all very pretty and sound wonderful on the skin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Silvia. I hope that Marjo, Heidi and Jenni likes these soaps.

   Poista
 3. Aih nää oli JA ON EDELLEEN niin ihania ♥ :D
  Pistin kaikki puoliksi :D Ruska ja omppu pääs heti suihkuun ja omppua oon käyttäny oman ohdakeöljy/porkkana saippuan ohella naamanpesuun :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) :)
   Ai sait myös omppusaippuan puoliksi :D Käytitkö vasaraa? ;) Minunkin oli ihan pakko puolittaa ja mies ei oikein ymmärtänyt miksi meillä on suihkussa kauhea määrä pieniä saippuoita.

   Poista
  2. Kyllä se veitsellä suht hyvin halkes :)

   Poista
 4. Ihanan näköisiä! Onko myös nuo nelikulmaiset tehty palasilikonimuotilla? Ja teitkö sen hamppumaidon itse (jos teit, niin kirjoitapa siitä oma juttunsa, kuulostaa mielenkiintoiselta)? Eilen piti Lidlistä käydä hamstraamassa silikonimuotteja ja lastoja, kun olivat niin edullisia muiden kauppojen muotteihin verrattuna. Mie olen hukannut kamerani (toivottavasti löytyy loman jälkeen töistä), joten en pääse päivittelemään mitään juttuja... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tein palasaippuat isolla neliskulmaisella silikonimuotilla ja leikkasin ison saippuan 9 osaan. Hamppumaidon tein ihan omin pikku kätösin hampunsiemenistä. Ei siitä varmaan omaa juttua saa. Teen muutenkin mantelimaitoa ja kauramaitoa itse. Se on niin helppo että liottaa siemeniä pari tuntia ja sen jälkeen pistetään siemenet veden kanssa blenderiin ja sekoitetaan kunnes on valkoista maitoa. Sitten sen voi siivilöidä ja käyttää/pakastaa. Minäkin katselin Lidlin muotteja, mutta se ainoa jonka halusin oli jo loppu. Ja minulla on jo 7 silikonimuotit että ehkä ne riittää hetkeksi :) Toivottavasti kamera löytyy.

   Poista
  2. Mikä on suunnilleen veden ja siementen suhde, kun teet noita maitoja? En ole koskaan kokeillut, mutta pitää kyllä ehdottomasti nyt kokeilla. Mistä hankit se neliskulmaisen silikonimuotin?

   Poista
  3. Hamppumaitoon käytin noin 3/4-1 dl siemeniä ja 5 dl vettä. En ole kauhean tarkka. Netistä löytyy kyllä tarkempia ohjeita jos haluat tehdä esim kookosmaitoa tai pähkinämaitoja. Silionimuotin ostin jonkun marketin alekorisa. Olisiko ollut prismasta.

   Poista
 5. I am loving your fall colored soaps Marika...just gorgeous! I especially love that apple green, just perfect! Homemade hemp milk?! Would you be able to share how you made it? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks :) Yes, I made hemp milk myself. Don´t know if I need to share how you make it. It is the same as you make oat milk. I just let the hemp seed soak in water for two hours and then blended it.

   Poista
  2. Wonderful, thanks! I'd love to try this :)

   Poista
 6. Grate! Now I am really inspired to try my silicon apple mold which I have for ages :) All soaps are so beautiful but I am mostly intrigued with this salt green apple soap!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you :) I love to use silicon molds when I´m making salt bars and suddenly the normal square bars or flowers look so plain. Apples are perfect for both fall and Christmas.

   Poista
 7. Vau mitä saippuoita, ne sopivat hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 8. I love you apple soap, very cute! And i love the ingredients you used, almost a hemp soap, and besides, it's a salt soap! Nicely done, Marika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Natalia. I like it too. And it smells so good too.

   Poista
 9. All three soaps are gorgeous, Marika! They'll be a hit in the swap. I'm a big fan of salt bars, too. And the swirls on the other two are so pretty!

  VastaaPoista
 10. Aaaaaarg, kun on ihania!

  VastaaPoista
 11. Nämä ovat kyllä ihania! Värit ovat kauniit ja muutenkin ovat mainiot. Mitenkä tuon hamppumaidon kanssa, lasketaanko sen määrä ikään kuin reseptin nesteeksi vai meneekö sen lisäksi saippuaan nestettä? Ei ole siis tuttua noiden käyttö itselle :)

  Katselin FB:n puolella tuota saippuavaihtoa ja totesin sitten, että ehken uskaltaudu mukaan kun osallistujat ovat niin ammattimaisia kaikki :P Että tuleeko sitten pettymys jollekin, jos on pusertanut omaa saippuaansa rakkaudella koko päivän eksoottisista raaka-aineista ja saa vastineeksi jonkun vähän kökömmän...

  Ja hei, piti jo aiemmin huudella, mutta alkannaa saa ainakin Tetri designin kautta tilattua Suomessa. Huomasin kun tein lankavärjäystilausta ja siellä myytiin tyyliin kilon pussissa moista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olisit vaan tullut mukaan vaihtoon. Enhän minä mikään ammattimainen ole :D :D Kyllä jotkut minunkin saippuat ovat aika kökköjä. Mutta rakkaudella sekä tuskanhiellä tehtyjä ja käytössä aivan loistavia.

   Minäkin huomasin tuon Tetri designing. Siellä on myös annattoa :)

   Minä käytin koko nesteenä hamppumaitoa tuossa omppusaippuassa. Mielestäni ei kannata laittaa lisänä koska saippuasta saattaa tulla pehmeä ja kypsyminen kestää ikuisuuden. Jotkut tekee myös niin että sekoittaa 1 osan vettä, 1 osan lipeää ja lopuksi lisäävät maidon kiisselivaiheessa (eli loput siitä nestemäärästä minkä lipeälaskuri laskee). Minä pidän enemmän siitä että pakastan maidon jääpapamuotteihin ja lisään lipeän pikkuhiljaa maitokuutioiden joukkoon. Silloin maito ei ylikuumene ja pala.

   Poista
 12. Heips! Voisitko mitenkään laittaa postausta tuoksuöljyistä esim. mikä on suosikkisi, miten käyttäytyvät saippuassa ja vaikka kuorinnoissa tai vartalovoiteissa jne ?
  Minulla kun on yksitoista 60ml pulloa tuoksuöljyä suuntaamassa kotiin ( ;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niin monta pulloa! :)

   Huh siinä olisi kyllä aikamonen urakka! Kuorinnoissa ja voiteissa kaikki tuoksuöljyt toimivat ongemitta. Se on ainoastaan saippuassa jossa ne värjää ja tekevät saippuasta hetkessä paksun. Ja kaikki riippuu myös siitä mitä öljyjä ja rasvoja käyttää, kuinka suuri osuus on kovia rasvoja sekä kuinka paljon nestettä käyttää ja minkälaista nestettä. Valmistajien ja myyjien sivuilla on useasti hyvät selitykset miten tuoksu käyttäytyy.

   Mutta yksinkertaistettuna menee niin kukkaistuoksut ja maustetuoksut ovat onelmaisimmat koska saippuamassasta saattaa tulla pienessä hetkessä paksu ja silloin ei ehdi tehdä kuvioita. Lähes kaikissa vaniljaisissa, makeissa tuoksuissa on taas vaniliinia ja se värjää saippuan ruskeaksi riippuen siitä kuinka paljon vaniliinia tuoksu sisältää.

   Poista