Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Suihkegeeli - Spray gel
Kokeilin joskus pellavansiemengeeliä, mutta se oli niin työläs tehdä ja hiuksistani tuli aika kovat. Arkena olen käyttänyt pelkkää sokerivesihiuslakkaa, mutta juhlissa olen joutunut käyttämään kaupan muotovaahtoa. Toinen vaihtoehto on nutturakampaus, mutta jodun pitämään hiukseni kiinni töissä niin en halua pitää hiuksia aina nutturalla/ponihännällä/leteillä.
I tried flax seed gel a long time ago, but it was to hard to make and my hair got hard using it. On workdays I only use sugar water hairspray, but if I go to parties I have used commercial hair mousse. Another option is to wear my hair on a bun, but I have to wear my hair on a bun/ponytail/braids at work so I don´t want to wear my hair that way.

A Blossoming Life pelasti taas tilanteen. Olen lukenut että aloe vera-geeliä voi käyttää hiusgeelin tapaan, mutta siitä ollaan oltu monta mieltä. Tämä suihkegeeli on jotain sokerivesihiuslakan ja hiusgeelin välimuoto. Minulla on niin pienet lasiset suihkepullot, niin tein vain puolikkaan alkuperäisestä 
ohjeesta.
A Blossoming Life comes to a rescue again. I have read that you can use aloe vera gel as hair gel, but some like it and some don´t. This hair gel is a mixture of sugar water hairspray and hair gel. I have only small glass mist bottles, so I only made half of the original recipe.

125 ml vettä 125 ml water
1 rkl sokeria 1 tablespoon sugar
40 ml aloe vera-geeliä 40 ml aloe vera gel
pari tippa e-vitamiinitiivistettä a couple of drops of vitamin E oil
5 tippaa eteeristä öljyä, käytin laventelia 5 drops of EO, I used lavender

Tämän helpompaa ohjetta ei ole :) Sulata sokeri lämpimään veteen ja anna jäähtyä. Sekoita muut ainekset ja laita suihkepulloon. Amyn ohjeessa suositellaan että geeliä laitetaan pyyhekuiviin hiuksiin tai että hiukset kastellaan hieman ennen kuin suihkuttaa geelin. En laittanut geeliin säilöntaainetta, koska aloe verassa on säilöntäainetta ja e-vitamiiniöljy edistää myös säilyvyyttä. Pidän kuitenkin pulloa jääkaapissa-
This is one of the easiest recipes :) Melt the sugar in warm water and let it cool. Mix in all the other ingredients and put everything in a mist bottle. In Amy´s blog she advices to apply the gel in towel dry hair or that you first wet your hair a bit before you spray in the gel. I did not put any preservative in the gel because the aloe vera contains preservatives and vitamin E helps the gel to stay good for a longer time. I still keep the bottle in the fridge.Rakastan kevään ensimmäisiä kukkia. I love the first flowers in the spring.
8 kommenttia:

 1. Täytyykin kokeilla tuota! Aloen luulisi vielä kosteuttavankin hiuksia, joten hoitavuuttakin olisi mukana. Nykyisin olen ollut niin laiska laittamaan hiuksia, ettei muotoilutuotteille ole ollut tarvetta, aina on tukka kiinni. Mutta pitäisi taas ihan opetella...
  Ihania kukkasia teillä, siellä on kevät jo paljon pidemmällä! Täällä ei kuki vielä mikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloe kosteuttaa, mutta ei mielestäni liikaa. Ei tule lähmätukkaa.
   Meillä on itse asiassa todella varjoinen piha, varsinkin etupiha. Aurinkoisissa paikoissa kukkii jo narsissit, valkovuokot sun muut ja krokukset ovat kukkineet aikapäiviä sitten. Olen ihastunut noihin sinivuokkoihin jotka kukkivat takapihan laidalla. Etupihalla on vain pari sinivuokon lehtä niin pidän peukkuja että sinnekin tulisi kukka tai pari.

   Poista
  2. Ai niin, työ pääsette nyt ensi kertaa ihastelemaan uuden kodin kevään ihmeitä! :) Nauttikaa siitä!

   Poista
  3. Kyllä :) Pientä pihanmuokkausta olen jo harrastanut ja lisää kukkapenkkejä sinne on tulossa. Eilen kannettiin jo pihakalusteet paikoilleen kun on ollut +18 C ja auringossa tietenkin lämpimämpää. Pyykitkin oli kuivumassa parvekkeela. Kyllä tuo yläkerran parveke on mukava kun siellä voi istuskella saunan jälkeen eikä tarvitse mennä alakerran kautta pihalle.

   Poista
 2. Sounds like a spray gel nice recipe, Marika! Thanks for sharing it. Your flowers are beautiful!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. And I think it is a good spray gel. At least it works for fine Scandinavian hair. I love flowers. Especially blue and yellow :)

   Poista
 3. Voisko tästä tehdä ihan vaan hiustenhoitosprayn jättämällä ton sokerin pois? Hmm, voisipa kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sokeriveden jättää pois, mutta lopputulos on hyvin paljon kevyeempi. Eikä pelkkää aloe geeliä kannata laittaa suihkepulloon. Se on kuitenkin aika paksua. Ilmoittele miten on toiminut. Itse ajattelin jopa lisätä sokeriveden määrää.

   Poista