Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

OHP-lumihiutalesaippua

Minä se vaan jaksan yrittää ja yrittää. Haluan oppia tekemään saippuaa kuumamenetelmällä saippuaa joka olisi kohtuu nestemäistä kun se kaadetaan muottiin. Talvi kun tekee tuloaan, niin lumihiutaleen näköinen saippua sopii nyt oikein hyvin. 


Saippuan tein aika perusohjeella. Siihen tuli 1 osa palmuöljyä, 2 osaa kookosöljyä ja 3 osaa oliiviöljyä. Surruttelin titaanioksiidin oliiviöljyyn sillä välin kun kovat rasvat olivat sulaamassa. Minun piti saada testata että pysykö vaalea väri vaikka kuumennan saippuaan. Käytin vesi-lipeäsuhdetta 3:1, mutta käytin vaan osan vedestä, noin 4/5 kokonaismäärästä. Loput nesteestä lisään vasta kun saippua on ollut tarpeeksi kauan uunissa. 

200 g kookosöljyä
100 g palmuöljyä (ei siis sitä punaista)
300 g oliiviöljyä

lipeää 85 g + 200 g vettä+ 3% naatriumlaktaattia
titaanioksiidia vajaa 1 tl

lopuksi: 55 g luomu vuohenmaitoa, 1 rkl manteliöljyä, Lumienkeli-tuoksuöljä

Saippua näytti hieman erottumisen merkkejä 30 min jälkeen. Ahkera sekottaminen autto siihen. Saippua näytti jotenkin hassulta kun siinä oli titaniioksiidi seassa. Ihan kukkakaalimuusilta :D Saippuasta ei nähnyt niin helposti koska se oli valmista, mutta kyllä sen tunnisti saippuan koostumuksesta.

Osa saippuoista oli ihan nättejä, mutta ne jotka tein viimeisenä niin niistä tuli aika ryppyisiä. Luulen että raastan ja sulatan ne, sitten niistä voisi tehdä palloja.

Ruttuinen kukka :D
 

8 kommenttia:

 1. The snowflakes look so smooth, and your soap is so nice and white! I've never poured HP soap into individual molds yet, it looks so nice...I'll have to try it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, I just did as you told me to :) I had to use individual molds because all my loaf molds had already soap in them. The soap became even whiter than I had imagined.

   Poista
  2. I'm so glad it worked for you, it made such a nice white soap. Is there anything you would do different next time?

   Poista
  3. I would use the same oils as I used in the light green flower soap. Otherwise nothing different.

   Poista
 2. What a great idea! I would never guess that those snowflakes are HP made.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I do like the idea of adding a little bit of oil and creme in just before pouring the soap in the mold. It makes the soap so much smoother.

   Poista
 3. Those are sweet soaps! I am in love with this white colour!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks :) There is something with white soap. I just love a simple bar of white soap.

   Poista