Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 11. lokakuuta 2012

Lisää ohp-saippuaa natriumlaktaatin kera

Lueskelin vähän lisää natriumlaktaatin käytöstä ja monet saippuantekijät suosittelivat että sitä käytettäisiin kylmämenetelmässä 1 % ja kuumamenetelmässä 3 %. No tietenkin minun piti päästä kokeilemaan sitä vaikka monet öljyt ja rasvat olivat vähissä. Tein ohjeen sen perusteella mitä kaapista löytyy. Haluaisin oppia tekemään kaunista ohp-saippuaa, mutta tällä hetkellä se ei ihan onnistu. Pitäisi kysyä vähän vinkkejä kokeneemmilta saippuantekijöiltä. Ja niin teinkin, mutta vasta kun olin tehnyt tämän saippuan. Kiitos Cee Gee ohjeista. Ehkä seuraava saippua hänen vinkeillä onnistuu.

Tuliko tästä vihreätä? No ei :D

Saippua sisältää:

59 g palmuöljyä
131 g kookosöljyä
50 g manteliöljyä
160 g oliiviöljyä

140 g vettä + 56 g lipeää
36 g kermaa + pieni teelusikallinen vihreätä savea + 1 rkl manteliöljyä
3% natriumlaktaattia
Tuoksuna Gracefruitin nimikkotuoksua (Kuvailu Pienen tuoksukaupan sivuilta: 
"naisellinen kukkaistuoksu, jossa on kevyitä jasmiinin, ruusun ja nerolin nuotteja sekä pirskahduksia hedelmäpuutarhasta. Pohjalla on seetriä ja valkoista myskiä")

Saippua kiisselöityi todella nopeasti ja se oli kauniin vaaleata. Minulla oli valmiina kahdentyyppiset muotit. Suunnittelin että jos saippuasta tulee taas paksua niin laitan sen pitkulaiseen muottiin, jos siitä tulee juoksuvampaa niin laitan sen silikooniseen kukkamuottiin. Sain minä saippuan kukkaismuottiin, mutta ei se vieläkään ollut kovinkaan nestemäistä. Tein niin että kun otin saippuan uunista niin lisäsin kerma-savisekoituksen vähitellen. Savieos oli tietenkin aika paksua, koska vihreä savi on aika kuivattavaa. Voi olla että saippua olisi ollut löysempää, jos olisin lisänyyt pelkästään kermaa. Lisäsin vielä ruokalusikallisen manteliöljyä saippuaan, siinä toivossa että saippua olisi muuttunut juoksevammaksi. No jos ei muuta niin ainakin saippua on hyvin hoitava :D Väri ei ole kovinkaan kaunis, mutta tämä olikin kokeilusaippua, eikä lahjaksi tarkoitettua. Ja tuoksu... Se on aika omaperäinen. En osaa sanoa tuoksuuko se minun nenässäni kukkaistuoksulle. Ainakin siinä on paljon eri tuoksuja sekoitettuna.

Tästä näkee minkälainen paakku saippuasta tuli ja miten epätasainen pinta on.

Mutta takaisin natriumlaktaattiin. Se toimi nyt ihan selkeästi. Eli se 3 % on todella hyvä määrä. Tein saippuat aamulla 8 jälkeen ja kello puoli yksi poistin ne jo muotista. Silikonimuotistahan ne on paljon helpompi poistaa, mutta nämä oikeasti pullahti ulos muotista. 

6 kommenttia:

 1. Your flower soap is so smooth, lovely! That's interesting about the clay, you're probably right about it soaking up extra liquid and thickening your soap up quicker. The Gracefruit scent sounds so nice =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. But it isn´t smooth enough! No more clay in the next batch (even though it´s good for your skin).

   Poista
 2. Tulin vastavierailulle.Sullahan on täällä kaikenlaista kivaa ja nättejä saippuoita.Itsekin teen aina välillä omaa yrttisalvaa ja huulivoiteen teen itse myös,mutta sen pidemmälle en ole mennyt;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa kurkkimaan :) Saippuanteko on helppoa vaan kun pääsee alkuun. Eikä se lipeä nyt loppujen lopuksi niin vaarallista ole. Monet vertaa saippuantekoa leipomiseen.

   Poista
 3. Mistäs sitä natriumlaktaattia hommasit?

  VastaaPoista