Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 16. lokakuuta 2012

Pyöreä hunajapiparkakkusaippua

Liian vaalea piparkakuksi, syytetään hunajaa ;)
Vau mikä tuoksu! Tulee ihan mieleen jouluiset piparkakut. Koirakin joka on erittäin tykästynyt piparkakkuihin tuli heti katsomaan kun avasin tuoksuöljypullon :D Minulle kävi vain vähän hassusti. Sain ihan pienen tuoksuöljymäärän sormelle ja tahattomasti hipaisin sormella huulta. Huuli alkoi heti kihelmöimään ja turpoi ihan mukavasti. Ja minä kun en ole allerginen millekään... Kai se vaan on niin voimakasta.

Käytin myös tässä saippuassa hyväkseni sitä että hunajapipari-tuoksuöljy värjää saippuan ruskeaksi. Laitoin noin neljännesosaan saippuaa titaanioksiidia, joten toivon että saippuaan tulee vähän kuviota. Metodina käytin taas in the pot swirliä. Harmi vaan että saippuasta tuli huomattavasti vaaleampaa kuin tuoteselosteessa sanottiin.

Saippuaan laitoin:

200 g kookosöljyä
100 g possunrasvaa
100 g manteliöljyä
50 g risiiniöljyä
150 g oliviöljyä
100 g palmuöljyä
100 g auringonkukkaöljyä

vettä oli 224 g ja lipeää 110 g 

Seuraavalla kerralla kun käytän hunajapiparituoksuöljyä niin käytän hieman suurempaa vesimäärää. Tämä kiisselöityi hieman liian nopeasti ja saippua oli vähän hankalaa kaataa pringlespurkkiin kun se oli niin paksua. Jouduin käyttämään lusikkaa apuna. Tiesin kyllä että kun on tuoksuöljyjä jotka sisältävät mausteita niin ne nopeuttaa kiisselöimistä.

Saippua päivän ikäisenä.

Tässä se on jo viikon vanha .
Leikkasin saippuan 12 h jälkeen ja se oli kiitos natriumlaktaatin todella helppo leikata. Saippua oli napakkaa ja kiinteää olematta kuitenkaan liian kovaa. Normaalisti saippua olisi tällä ohjeella ollut tahmeata. 

Saippua tummeni pikkuhiljaa ja minä jouduin odottamaan malttamattomana ties kuinka kauan. Seuraavalla kerralla pitää myös käyttää jotain väriä niin siitä tulisi nätimpää. Varoitukseksi vaan muille, että tämän saippuan tuoksu on todella voimakas ja säilyy hyvin. Ainakin minun maun mukaan sitä voisi laittaa vähän normaalia vähemmän.

2 kommenttia:

  1. That's so cute about your dog...lol! The soap has discolored nicely and I love your swirls!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The dog looooves cinnamon. I would have liked a darker soap, but it smells so nice that I don´t want to wait 4 weeks for it to cure.

      Poista