Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Vanhasta uutta - Making new from old


Jos muistatte niin en ollut kovinkaan tyytyväinen toiseen mantra swirl saippuaan? Kuvio ei ollut mieluisa tai edes mantra swirlin näköinen. Päätin kokeilla uudelleensulatusta jota kutsutaan englanniksi rebatchiksi. Sitä voi tehdä usealla tavalla, minä tein sen tällä kertaa haudekattilassa koska se on mielestäni nopeampaa kuin uunissa.  
You do probably remember that I was not that satisfied with the second mantra swirl soap I made? I did not like the pattern and it did not look like a mantra swirl. I decided to try to rebatch it because it was still soft. You can do it in several ways, but this time I melted the soap in a double boiler. I think it is much easier and faster than melting the soap in the oven.

Raastoin saippuat pienellä raastimella joka oikeasti on tarkoitettu parmesaanin raastamiseen. Silppu oli itse asiassa aika kivan näköistä kun se oli moniväristä.
I grated the soaps with a small grater that is meant for parmesan. I actually liked the multicolored soap shreds.

Sulatin raasteen haudekattilassa ja lisäsin joukkoon hieman kookosmaitoa. Olen aikeisemminkin raastanut vanhaa saippuaa ja lisännyt joukkoon vähän vettä sekä risiiniöljyä. Niistä on tullut ihan hyvää saippuaa, mutta vaahto on ollut aika kermaista ja kuplia on ollut vähän. Eli en lisännyt öljyä, pelkän kookosmaidon. Sekoitin saippuaa muutaman kerran kunnes se oli sulannut tasaiseksi vihreäksi massaksi. Väri on mielestäni nyt paljon parempi kuin alkuperäisessä saippuassa. Sekoitin saippuamassan joukkoon Kismet-tuoksuöljyä ja kaadoin kaiken pringlespurkkiin. 
I melted the soap shreds in the double boiler and added a bit of coconut milk. I have rebatched old soap earlier, but I have added a little bit of water and castor oil. I have liked those soaps, but the lather is very creamy and no bubbles. So this time I did not add any oils, just the coconut milk. I mixed the soap a few times before it had melted into a green mass. The color is much better than in the original soap. The I added some Kismet FO and put the soap in a Pringles can.

Tämähän oli todella mukavaa :) Saippuaraaste suli reilussa tunnissa ja massasta tuli odotettua sileämpää. Väri haaleni saippuan kuivuessa metsänvihreästä harmaanvihreäksi, mutta pidän saippuasta kuitenkin paljon enemmän kuin alkuperäisestä joka virnisti kummallisesti takaisin ;)
This was really nice :) The soap shreds melted in an hour and it was much more smoother than I had expected. The color changed from forest green to gray-green, but I still like this soap much more that the original that had a weird smile :)

Vanha saippua/Old soap
 

11 kommenttia:

 1. Tuo uudistus miellyttää miunkin silmää, vaikka saippuasi oli kyllä alunperinkin kivan näköinen. :)

  Tarkistin muuten kattilatilanteeni - vain höyry- ja pastakattiloita, ei haudemallisia. :( Ei siis "värillisiä" öljyjä minulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli se vanha saippua aika hurjan näköinen :D Kelta-harmaa-harmaanvihreä :)

   Jos sinulla on höyrykattilaan ns. puurokattilaosa niin sehän toimii hyvin.

   Poista
  2. Ja luulis että sama onnistuis jos laitat kahdet kattilat sisäkkäin.

   Poista
 2. Wow, I would never have known that was a rebatch...so smooth, it turned out great!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maybe my soap gremlins have moved ? :DThe soap was still so soft that it was easy to cut it and it started to melt very fast. And it´s fun that I can use it right away because it is not too smooth anymore :)

   Poista
 3. Hyvin toimi tämä sulattelu, on tosi kaunis. Tosin minulla myöskään tuo alkuperäinen ei aiheuttanut akuutteja kauhun väristyksiä, oli minusta ihan hauska, vaikka värit olivatkin hieman samean puolella. Mutta oli jotenkin maanläheisen näköinen. Mutta on kyllä tämä uusi versio nätti yhtä kaikki.

  Ja voi banaani minkä nuo aiemmat saippuat ovat sinulle tehneet! Onneksi se vaalea näytti tosi kivalta, toivottavasti on käytössä myös mainio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei ole ikinä tuommoiset suttuiset värit napanneet. Selkeät pikemminkin.

   Vaalea banaanisaippua on myös sulatettu ja nykyään ruskea kuin siinäkin oli varmaankin lipeää. Minähän tein saippuat samasta annoksesta.

   Poista
 4. Funny,I wrote a comment and saw it,but later it vanished! Did it go to spams?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That is strange... I could not find it in the spams.

   Poista
 5. Yes, I would say the same as Cee. I have tried several times to rebatched but my soaps were really ugly. Yours looks good, you wouldn't say it's a rebatch soap!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks :) Most soaps that I have rebatched turned brown, but this soap had such colors and no milks so the color stayed light.

   Poista