Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Sinistä kauneutta - Blue beauty

Tätä kun käyttää on hetkittäin yhtä kaunis kuin Smurffiina ;)
Halusin jakaa tässä blogissa lempikasvonaamioni jota olen käyttänyt jo toista vuotta. Voi olla että jopa pidempää. Tätä on helppo muokata eri ihotyypeille sopivaksi. Mitat ovat suuntaa antavia ja ainakin minulla tämä annos riittää kahteen kertaan. 
I wanted to share this facial clay mask because it is my favorite. I have been using it for over a year, almost two I think. It is easy to modify for different skin types. The measurements in the recipe are not exact, I don´t measure them when I make it. But this amount should be enough for two times.


2 tl savea + 1 tl vettä
½ tl öljyä
1-2 tl luonnonjogurttia
½ tl hunajaa
pari tippaa eteeristä öljyä (jos haluaa tuoksua)
kuorivamman naamion saa kun lisää esim. jauhettuja kaurahiutaleita
2 tablespoons of clay + 1 teaspoon water
½ teaspoon oil
1-2 teaspoons natural yogurt
½ teaspoon honey
a few dropps of you favorite essential oil (optional) 
ground oats if you want slight exfoliation

Sekoita ensin savi ja vesi keskenään tahnaksi. Sekoita tämän jälkeen muut ainekset tahnaan. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa kunnes namio alkaa kuivumaan ja huuhdo lämpimällä vedellä.
Mix the clay and water together to a paste. Mix all the other ingredients with the paste. Apply on your face and rinse it off with water when the mask starts to dry.

Yllä olevassa kuvassa olen käyttänyt sinistä kosmetiikkasave, eli siinä on kaoliinisave joka sopii herkälle ja kuivalle iholle sekä ultramariinia. Vaikka minulla ei ole kuivaa tai herkkää ihoa pidän eniten kaoliinisavesta, koska se ei kuivaa ihoa. 
The mask in the picture above is made with blue kaolin clay that contains blue ultramarine. Kaolin clay suits both dry and sensitive skin. Even if my skin is neither sensitive or dry, I like kaolin clay the best because it does not dry the skin. 

Öljynä minulla on tässä ratamoöljyä. Jos minulla ei ole uutettua öljyä niin pidän eniten viinirypälensiemenöljystä, jojobaöljystä, manteliöljystä tai ihan perus oliviöljystä.
I used plantain infused oil in this mask. If I don´t have infused oil I prefer grapeseed oil, jojoba oil, almond oil or olive oil.

Jogurtin määrän kannattaa suhteuttaa siihen miten paksua jogurtti on. Nyt minulla on ihan tavallista maustamatonta jogurttia, niin laitoin 1 tl. Jos käytän paksua kreikkalaista jogurttia niin laitan 2 tl. Muuten naamiosta tulee liian paksua. Kaavin useimmiten purikin reunoista jogurttia joka on hieman paksumpaa.
The amount of yogurt depends on how thick it is. Now I used ordinary natural yogurt that is a bit thinner so I used only 1 teaspoon. If I use thick Greek yogurt 2 teaspoons is better so the mask does not become to thick.

Hunajaa kannattaa laittaa naamioon jos ei vaan ole allerginen. Se hoitaa ja kosteuttaa mukavasti. Joskus laitan kasvoihin pelkkää hunajaa ja hieman öljyä jos haluan pikanaamion.
I recommend to always put honey in the mask. It moisturizes and soothes your skin. Of course do not use honey if you are allergic. I sometimes make a super quick mask using only honey and oil. 

Eteerisiä öljyjä käytän harvoin koska pidän naamio ei haiskahda pahalle. Jos haluaa niin voi tietenkin valita eteerisen öljyn joka hoitaa samalla ihoa.
I don´t use essential oils that often, because the mask does not smell bad. You can of course choose an essential oil that is good for your skin.

Tässä naamiossa on jauhettua ihan tavallisia kaurahiutaleita. Kaurahan myös rauhoittaa ihoa. Jos haluaa oikein panostaa niin voi tehdä itse kauramaitoa ja käyttää sitä veden sijasta. Vauvoille tarkoitettu kaurapuurojauhe (maustamaton) sopii myös. Olen myös kokeillut käytettyä kahvinpuruja. Ne toimivat loistavasti, mutta kuorivat kovemmin. Purujen kofeiini virkistä ja kirkastaa ihoa, mutta valitettavasti naamio ainakin minun mielestä tuoksahtaa vähän pahalle.
I used ground oats in this mask. Oats soothes the skin and if you want to make an even better facial mask you can make your own oat milk and use it instead of the water. You can also use baby oat meal powder. I have also tried used coffee grounds. They are great, but they exfoliate more. The caffeine in the coffee grounds makes the skin clearer, but I think they make the mask smell bad.

10 kommenttia:

 1. Tutkailin eilen myös tuota sinistä savea. Jäin miettimään ultramariinin merkitystä siinä? Jogurttinaamio yhdessä saven kanssa kuulostaa hyvältä, pölyääkö se kuivuttuaan? Olen käyttänyt saven kanssa pelkkää vettä, ja tämänhetkinen (kaoliini) alkaa pöllytä älyttömästi heti kuivuttuaan iholla. Oletko muuten vielä huomannut ratamoöljyn vaikutuksia? Minun ratamoni odottavat vielä öljyään... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että ultramariinilla on mitään muuta ideaa kuin että se värjää saven. Itse ostin sitä koska oletin että sillä saa värjättyä saippuan samalla tavalla kuin punaisella ja vihreällä savella. Ensikokeilu ainakin johti harmaaseen saippuaan. Nyt sitten käytän savea naamioissa.
   Ei se pölyä koska se on niin tahnamaista, mutta ei muutenkaan kannata naamion kuivua kokonaan. Minä pesen sen pois heti kun huomaan vähäisiäkin kuivumisen merkkejä.
   Ekaa kertaa käytin ratamoöljyä tässä muodossa, mutta tosi hyvältä vaikutti. Ei ainakaan aiheuttanut lisää näppyjä niin kuin monet rasvaiset öljyt tekevät. Minulla on vielä yksi pieni projekti mielessä koskien ratamoöljyä, mutta se saa odottaa ensi viikkoon kun tilaukseni Saippuapajasta saapuu.

   Poista
 2. I must admit I'm so lazy when it comes to face and hair masks! And I surely could use some from time to time! I hope a friend from France will bring me some clays I've been wanting so long. Then, I hope I will be using them on (more) regular basis! I'm sure your face skin is loving yours!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. But it is so easy! I always us in in the weekends. I just mix it, go to the sauna. And then put it on before I shower. My skin feels much softer, cleaner and there is a thin layer of the oil that does not wash off if you only use water.

   Poista
 3. I am big fan of facial masks! This is really simple and easy skin treatment with maximum benefits. Additionally, for me it is also the best way to check performance and skin fill of oils which I later on use in lotions, creams and soaps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That is a very good idea to test the oils in masks first. I also like facial mask. A weekend a couple weeks ago my husband was almost worried when I did not use any facial mask (or he calls it dirt) when we were enjoying our weekly sauna.

   Poista
 4. Kiva blogi, mutta kannattais pyytää noihin käännöksiin apua joltain, aika karua englantia :D mutta tärkeintä tietty, että lukija ymmärtää edes suunnilleen..

  voitko laittaa jotain kivoja ohjeita, joihin ei tarvitse mitään erikoisuuksia joita ei normikotoa löydä? :) etenkin kasvonaamioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi. Kyllä sä saat vaan sietää tätä tankeroenglantia ;) Eikä se nyt mun mielestä niin huonoa ole. Kyllä kaikki ovat ymmärtäneet jotka ovat pyytäneet että kirjoitan englanniksi. En ole kokeillut kasvonaamiota jossa ei ole kosmetiikkasavea, mutta pistän korvan taakse.

   Poista
 5. The favourite day of the week is when I get/make the tme for a mask, and normally I try to do it ince a week, as I really love facial masks. Of course, the best mask should contain clays... but yours looks so interesting, is the colour given by blue clay or?
  I am going home, Marika, and once I am back I will send you some alkanet and a lipstick( which I have to make again, as mine are already gone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It is blue cosmetic clay. It contains kaolin clay and ultramarine that gives the clay its color. It is so relaxing to put on the facial mask and feel all the good ingredients on your skin. You are so super kind! Don't know how I can thank you enough!!

   Poista