Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 8. syyskuuta 2012

Paavo Pesusienen näköinen saippua (mango-kookosmaitosaippua)

"Who lives in a pineapple under the sea? Spongebob Squarepants!"
Olen niin ihastunut tähän mangosaippuaan. Ohjehan ei ole oma vaan Kotiäidin. Kiitos hänelle tästä ihanasta ohjeesta. Kaikki jotka ovat kokeilleet tätä saippuaan on kehunut sitä maasta taivaaseen. Vaahto on kermaista ja täyteläistä. Tuoksu ja väri vie ajatukset hetkeksi pois arjen kiireestä (ainakin minulla). Nyt päätin tehdä hieman toisenlaisen version tästä, eli vaihdoin veden kookosmaitoon. Tarkoituksena oli että tekisin tästä kaksivärisen marmorikuvioisen saippuan, no näkeehän sen kuvasta että siitä tuli loppujen lopuksi jotain ihan muuta.

Tein saippuan ihan normaaliin tapaan pakastettuun kookosmaitoon ja sekoitin itse soseutetun mangon kiisselin. Vielä tässä vaiheessa kaikki näytti menevätn hyvin. Värjäsin 1/4 saippuasta oranssiksi ja loput jätin värjäämättä. Mangososehan antaa saippuaan kellertävän sävyn. Tein isolla lusikalla kiekurakuvioita saippuaan ja pistin sen pakastimeen, jotta se ei yli kuumentuisi. 

Leikkasin saippuan 1,5 vuorokauden kuluttua ja silloin ikävä yllätys tuli esille :( Koko saippua oli täynnä pieniä valkoisia pisteitä! En oikein osaa sanoa mitä nämä pisteet ovat. Mieleen tuli kolme asiaa 1. kookosmaito on reagoinut muiden aineksien kanssa ja muodostanut pilkkuja 2. mangovoi oli rakeisempaa kuin aikeisemmin ostetut 3. lipeä ei ole sittenkään liuennut kookosmaitoon. Kun en voi olla varma mikä näistä vaihtoehdoista on oikea niin toimin niin kun se olisi lipeää. Jouduin silppuamaan koko saippuan ja sulatin sen kattilassa pienellä lämmöllä. Olin niin pettynyt etten edes viitsinyt ottaa kuvia kauniista oranssista marmoroinnista (jossa oli rumia  valkoisia pilkkuja). Saippua oli vielä sen verran pehmeätä etten lisänyt tähän nestettä. Sekoittelin saippuaa jatkuvasti sen sulaessa ja kyllä ne valkoiset pilkut hävisivät. Yritin värjätä saippuan oranssiksi, mutta väri ei tarttunut juurikaan. Tämä on hailakan persikansävyistä. Tropicana-tuoksuöljyä lisäsin niin onneksi saippua tuoksuu hyvältä.

Mutta tämä saippua on ihan sairaan ruma!! Kyllä se tulee käytettyä, mutta ei sitä ihmisten ilmoille voi viedä (korkeintaan rasiassa uimahallille).

4 kommenttia:

 1. Great save though, it looks very smooth for a rebatch! Sometimes I find that rebatched soaps are nicer in terms of gentleness and lather. Does it have mango butter or mango puree in it?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That is true, one of my favorite soaps is a rebatch soap.

   This soap contains both mango butter and mango puree. I think they make a very gentle soap and the lather is rich and creamy,

   Poista
  2. Ohhh, that sounds so nice! :)

   Poista
 2. Älä ole liian kriitinen, minusta saippua on ihanan näköinen. Pilkut antavat kivan säväyksen ja pinta näyttää elävältä.

  VastaaPoista