Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kiinteä voide appiukolle

Kesälomasta on jo todella pitkä aika, mutta silloin kävi appivanhemmat kylässä. Appiukollani on kuiva, hilseilevä iho ja siihen yllättäen sopi minun tekemä kiinteä voide. Iho ei hilseillyt 2-3 päivään sen jälkeen kun iho rasvattiin voiteella. No pitihän minun tehdä ihan ikioma kiinteä voide appiukolle :D


Ohje on todella helppo: 1/3 öljyä, 1/3 vahaa ja 1/3 kaakaovoita. Tällä kertaa laitoin 30 g kookosöljyä ja saman verran mehiläisvahaa. Tuoksuksi laiton banaanituoksuöljyä. Ihan yhtä hyvin voisi käyttää jotain eteeristä öljyä. Tästä annoksesta tuli kaksi kiinteätä voidetta. Muottina käytin muffinssivuokia. Väri ei ole ihan yhtä nätti kun se jonka tein äidilleni äitenpäivälahjaksi (johtuu mehiläisvahan väristä), mutta toimii ihan yhtä hyvin. Eli pitää taas ostaa Pienestä tuoksukaupasta hamppuvahaa. Se on niin kauniin kirkkaankeltaista. Minä käytän tätä enimmäkseen talvella kuiviin käsiin, mutta tämä sopii koko vartalolle. Huulivoiteen korvikkeena tämä on myös erittäin mainio korvike.

9 kommenttia:

  1. That sounds like a really nice solid cream and such a pretty color, I love the little container!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks :) It is heaven for everyone with dry skin.

      Poista
  2. On muuten hyvä voide jos on sama kuin minulla.

    VastaaPoista
  3. Onko voide todella kiinteä, eli voit ottaa sen tuosta muotista pois ja se jää palaksi? Miten se toimii käytössä, sulaako se siitä pinalta iholle hieroessa vai miten? Kuulostaa kyllä todella hyvältä voiteelta ja meinaan kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, on :) Kun voide jähmetty niin siitä tulee pala tai pieni kimpale. Voide on vaan muotissa kun se on kivempi kuljettaa lahjaksi. Se sulaa ihon lämmöstä kun hieroo esim. käsien välissä. Kannattaa kokeilla. Kaikki ovat kehuneet sitä kovasti ja ovat toivoneet lisää.

      Poista
    2. Okei. Menenkin heti kokeilemaan. Meinasin myäs että olisi hyvä lahja kuivaihoiselle veljelleni :)

      Poista