Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 3. syyskuuta 2012

Back to the basics, eli paranneltu oliiviöljysaippuaJuuri tämän yksinkertaisemmaksi saippua ei voi olla (paitsi perinteinen oliiviöljysaippua). Viimeinen palanen yli 6 kk kypsynyttä oliivisaippuaa lähti kuivaihoisen käytettäväksi, niin piti tehdä uutta. Mietin pitkään että teenkö taas samalla ohjeella, mutta päädyin pitkän pohdinnan jälkeen Saara Kuhan ohjeeseen. Se sisältää oliiviöljyn lisään himppusen muita rasvoja jotka parantavat vaahtoavuutta. Ohje löytyy hänen kirjastaan "Käsin tehtyä saippuaa". Oliiviöljysaippua on myös se saippua jota käytän normaalisti suolakuorinnoissa ja sitä pitää ehdottomasti olla talvella kun pakkanen kuivattaa ihoa.

Tähän saippuaan ei tule mitään värejä tai tuoksuja, ja se on ehdottomasti tämän saippuan idea. Oliivisaippua sopii erinomaisesti kuivaihosille, atoopikoille ja muille joilla on herkkä iho. Muottina käytin hyvin perinteistä maitopurkkia, koska halusin tasaisen neliskulmaisia saippuoita joista voi tehdä kolmioita. Leikkasin saippuan noin 14 tunnin kuluttua ja se oli kuin pehmeätä juustoa, eli todella miellyttävää käsitellä. Nyt enää tarvitaan kärsivällisyyttä odottaa 2-6-12kk niin saa oikein hyvää saippuaa.

3 kommenttia:

  1. I need your translation superpowers :( Google did not translate this very well for me. Is this a 100% olive oil soap? It looks so lovely and pure! :)

    VastaaPoista
  2. Almost :) It is about 95% olive oil and a little bit of castor oil and coconut oil. Just for a more creamy lather.

    VastaaPoista