Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 24. syyskuuta 2012

Musta ja valkoinen


Edellisen epäonnistuneen pringelspurkkikokeilun jälkeen minun oli aivan pakko vielä samana päivänä tehdä uusi saippua. Ohje oli lähes sama, mutta tein vähän isomman annoksen. Tuoksuna käytin minun lempituoksua, eli GF Lakritsia. No tämä saippuamassa ei jässähtänyt, mutta se taisi sitten olla vähän liian löysää. Tai pikemminkin asia on näin että en ollut teipannut pringlespurkin kantta tarpeeksi hyvin kiinni. Onneksi siinä lähellä oli reilunkokoinen jogurttipurkki joka painoi reunoilla pringlespurkin kannen tiiviisti kiinni. Värjäsin puolet saippuasta mustalla nestemäisellä saippuavärillä. Puolet jätin luonnonvaaleaksi. Se mikä on aika ihmeellistä, että tänään musta saippuaväri on oikeasti värjännyt todella tummaksi. Kun kokeilin aikaisemmin niin väriä sai laittaa vaikka kuinka paljon ja väri oli kuitenkin hailakanharmaata, katso Omenasaippua. Ravistan aina kaikki väripurkit oikein kunnolla niin luulisi että se ei olisi syy. Kaadoin molemmat saippuamassat samaan aikaan purkkiin ja toivoin vaan että niistä tulisi jonkunlainen kuvio :D

200 g kookosrasvaa
100 g possunrasvaa
50 g palmuöljyä
50 g lanoliinia
50 g risiiniöljyä
150 g oliiviöljyä (ja hyvin kauniin kullankeltaista sellaista)
120 g rypsiöljyä
100 g auringonkukkaöljyä

229 g vettä ja 108 g lipeää
mustaa saippuaväriä ja 15 ml GF Lakritsi-tuoksuöljyä

Sieltä se syksy pilkoittaa ikkunasta.

Mustaa väriä olisi voinnut olla hieman vähemmän, koska väri on aika dominoiva. Kun olin leikannut pötkön saippuoiksi niin mies totesi iloisesti "kiekkoja" :D Sama kommentti tuli siskon miehen suusta. Kai nämä sitten ovat jääkiekkosaippuoita :)

2 kommenttia:

  1. I love the effect that you got by pouring both colors in at the same time, great idea! I really like the way the contrasting colors swirled slightly into each other, the fragrance was a perfect match :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks :) I also like how the colors are mixed a little bit into each other.

      Poista