Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Soap on a stick- saippua meinasi jässähtää kiinni sauvasekoittimeenKääk! Miten voi saippa jässähtää noin nopeasti :O Se taisi olla kukkaistuoksu joka temppuili. Olen aikaisemminkin käyttänyt Rice Flower-tuoksua, eikä se ole käyttäytynyt tällä tavalla. Ensimmäisessä saippuassa huomasin pientä jässähtämistä, mutta sain saippuat ihan nätisti muottiin. Toisella kerralla ei ollut mitään ongelmaa. No nyt se kovettui alle puolessa minuutissa. Olin suunnitellut että tekisin kaksiväristä saippuaa. Ajattelin että muottina käyttäisin Pringles-purkkia ja kaataisin molemmat värit samaan aikaan niin että tulisi jonkulainen kuvio saippuaan. Sain 1/3 värjättyä liilalla ja reilun 1/3 värjättyä mustalla. Puoliväkisin surruttelin värit sauvasekottimella saippuamassaan. Lusikoin (tai kauhoin) saippuat muottiin. Yritin nopeasti lätkiä joka toinen lusikallinen mustaa ja joka toinen liilaa. Kopauttelin purkkia kovaa tiskipäytään, jotta saisin toivon mukaan mahdollisimman paljon ilmakuplia pois. Katselin väritöntä saippuamassaa joka oli kattilassa. Sen koostumus oli jo samanlaista kuin vaseliini ja itse asiassa ihan saman väristä. Lorautin siihen myös liilaa väriä, mutta sitä ei pystynyt sekoittamaan edes sauvasekoittimella saippuaan koska se oli niin kovaa. Ja saippuaan jäi pieniä klimppejä. Lusikoin tämän saippuan myös muottiin ja painoin sen mahdollisimman tasaiseksi lusikalla. Tässä vaiheessa olin ihan loppu kun kaikki tapahtui niin nopeasti :D Tämä saippua kuumeni myös hetkessä, joten se sai mennä pakastimeen piiloon.

Saippuan tein seuraavalla ohjeella:

100 g possunrasvaa
50 g lanoliinia
150 g kookosrasvaa
30 g risiiniöljyä
100 g oliiviöljyä
50 g palmuöljyä
120 g rypsiöljyä

168 g vettä ja 78 g lipeää

Olin yllättynyt miten helposti saippua irtosi Pringles-purkista. Monet saippuantekijät ovat kirjoitelleet ongelmasta että purkin saa hajoittaa jotta saippuan saisi pois. Lueskelin monien ihmisten vinkkejä ja päädyin seuraavaan ratkaisuun: leikkasin purkin metallisen pohjan pois ja teippasin muovikannen kiinni. Näin kansi sai toimia pohjana. Sisälle laitoin arkin leivinpaperia. Suosittelen valmiiksi leikattuja arkkeja. Ne pyörähtävät helposti paikalleen, eikä tarvitse teipata reunoja tai muuta. Kun saippua oli kovettunut irrotin vaan muovikannen eli pohjan ja vedin toisen pään leivinpaperista. Sieltä se saippua luiskahti esille kuin rasvattu sukkula :D

Saippua oli kyllä aika mielenkiintoisen näköinen ja kaikki palat olivat tietenkin yksilöllisen näköisiä. Jouduin heittämään roskiin sen osuuden saippuasta jota ei saanut sekoitettua sauvasekoittimella. Se oli rumaa ja rakeista, eikä siitä ei edes pystynyt tekemään saippuapalloja. Loput saippuoista olivat ihan ok:n näköisiä, vaikka niissä on jonkun verran ilmakuplia/taskuja. Kyllä tämä tulee käytettyä, koska tuoksu on niin miellyttävä.

3 kommenttia:

 1. The color pattern actually turned out really cool! So, are you able to reuse your Pringles can then? I usually rip mine away from the soap, I never thought to try to reuse it but that would make sense.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It´s easier to get the soap from the can if you put some parchment paper in it. And you can use the can again. If there is soap in the can, you can just wash it. Easy, isn´t it? :)

   Poista
 2. Yeah, I never thought to do that...great idea!

  VastaaPoista