Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Hiusgeeli pellavansiemenistä

Olen etsinyt jo useamman kuukauden ajan täysin luonnollista tuotetta hiuksille, joka korvaisi sen kun käytin aikaisemmin muotovaahtoa päivittäin. Toisaalta olen pärjännyt hyvin ilman mitään varsinkin arkena, kun joudun työn puolesta pitämään hiukset kiinni. Ainoa asia joka on aiheuttanut minulle päänvaivaa, on se että hiukseni ovat alkaneet kihartumaan oikein kunnolla sen jälkeen kun aloin käyttämään palashampoota. Pikkulapsena minulla oli kiharat hiukset, mutta ehkä 3v iässä ne suoristuivat kokonaan ja sen jälkeen ne ovat olleet suorat mutta taipuisat.

Löysin ihan sattumalta Crunchy Betty-sivustolta ohjeen miten tehdään kokonaisista pellavansiemenistä hiusgeeliä. Googlasin hieman lisää ja vaikutti siltä että kaikki olivat todella tyytyväisiä tuotteeseen. Ainoa mikä tuotti harmaita hiuksia oli pellavansiemenliman eli geelin siivilöiminen purkkiin. Linkin alta löytyy alkuperäinen ohje.

Geeli näyttää kuvassa tummemmalta mitä oikeasti on.

Minä tein seuraavanlaisella tavalla:

Mittasin lasipurkkiin 2 rkl pellavansiemeniä ja 250ml vettä. Alunperin minun oli tarkoitus keittää pellavansiemenet heti, mutta aika loppui illalla kesken (työ haittaa näemmä vapaa-aikaa ;) ). Eli laitoin tosiaankin kaiken lasipurkkiin ja työpäivän ajaksi jääkaappiin. Luin jostain että pellavansiemenet tuottavat geeliä yhtä hyvin kylmässä vedessä, mutta paljon hitaammin. Olihan siellä purkissa paksua geeliä, mutta se oli aika hankala siivilöidä. Keräsin kulhoon sen geelin minkä sain ja tämän jälkeen kiehautin jälle jäänneet pellavansiemenet ja veden. Kannattee ehdottomasti kaataa siemenet ja vesi kuumana siivilän läpi. Silloin saa enemmän geeliä. Monet siivilöivät pellavansiemengeelin ohutta sukkaa käyttäen. Minä kokeilin metallista isoa siivilää ja se toimi oikein hyvin. Siivilä ei saa olla liian tiivis, koska muuten geeliä ei saa siivilöityä.

Lisäsin geeliin aloemehua 1 tl sekä muutam tippa greipin eteeristä öljyä. Sitä olikin vain muutama tippa pullon pohjalla. Aloegeeliä en viitsinyt tätä kokeilua varten hankkia, koska aloe toimii ainoastaa geelin ohentajana sekä se kosteuttaa hiuksia. Aloemehu vaikuttaa toimivan ihan hyvin kun käyttää pienemmän määrän. Geeli vaikuttaa aika tujulta, mutta koostumus on kuitenkin ihan miellyttävä. Pumppupullo olisi tähän oikein kätevä, mutta sellaista ei nyt löytynyt. Iso pilttipurkki saa ajaa asiaa. Ajattelin että otan geeliä aina puhtaalla lusikalla niin sinne ei kerry bakteereja. Ohjeessa oli että pelkkä pellavansimenistä ja vedestä tehty geeli säilyy noin viikon. Kun siinä on aloegeeliä ja eteeristä öljyä niin geeli säilyy kauemmin.


Ensi viikolla saatte tarkemmat käyttökokemukset. Haluan kokeilla miten tämä geeli toimii jos laitan folio- tai pötkyläkiharat. Minulla on liukas hiuslaatu ja pitää olla aika vahvaa ainetta jotta kampaus pysyisi nättinä.

4 kommenttia:

 1. Tuota voisi kokeilla. En ole pitkään aikaan käyttänyt muotovaahtoa ja pesun jälkeen hiukset eivät millään pysy kuosissa. Muuten, en löytänyt suolasaippuan ohjetta. Mistäköhän sen löytäisi?

  VastaaPoista
 2. Ai sen ohjeen jolla tein liilat saippuat?

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Johtunee siitä etten ole julkaissut sitä täällä.

   Poista