Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Suklaahippukeksi kikherneistä - Chocolate chip cookies with chickpeas

Aika monet saippuantekijät ovat alkaneet myös julkaisemaan terveellisiä ruoka- ja herkkuohjeita. Tämän keksiohjeen löysin Karppus ja perhe-blogista. Blogi oli juuri se, joka sytytti minussa saippuantekokipinän. Kuten monet ovat huomanneet niin olen kokeillut erilaisia vaihtoehtoisia reseptejä, joissa ei ole gluteenia tai maitotuotteita. Tämä keksiohje oli niin mielenkiintoinen että oli aivan pakko kokeilla. Muokkasin hieman ohjetta ja minun versiosta tuli tämänlainen.
I have noticed that several soap makers have started to share healthy food and other yummy recipes. I found this cookie recipe from a Finnish blog called Karppaus ja perhe. This is the blog that gave me the spark to make soap. As you have probably noticed, I have been experimenting with recipes that does not contain gluten or dairy products. This cookie recipe was so interesting so I just had to try it. I of course could not stick to the original recipe, so here is my version.

 
1 tölkki luomu kikherneitä/ 1 can organic chickpeas
165 g sokeritonta maapähkinävoita/ 165 g sugar free peanut butter
30 g kookossokeria+hyppysellinen steviaa/ 30 g coconut sugar+pinch of stevia
1 tl itse tehtyä vaniljauutetta/ 1 teaspoon home made vanilla extract
1 tl leivinjauhetta/ 1 teaspoon baking powder
100 g tummaa suklaata/ 100 g dark chocolate
 

1. Huuhtele ja valuuta kikherneet. Rinse the chickpeas and let them dry.

2. Soseuta sauvasekoittimella korkeassa ja kapeassa astiassa. Mash them with a stick blender.

3. Sekoita joukkoon maapähkinävoi, vaniljauute, kookossokeri, stevia ja leivinjauhe. Mix the peanutbutter, vanilla extract, coconut sugar, stevia and baking powder with the chickpeas.

4. Rouhi tumma suklaa ja lisää taikinaan. Grind the chocolate coarsely and mix in the dough.

5. Pyöritä palloiksi ja paina palloja hieman. Keksit eivät muutu kovinkaan paljoa uunissa. Make round balls of the dough and press them gently. The cookies does not change shape that much in the oven.

6. Paista 10 min 175 C. Bake in the oven for 10 minutes 175 C.

Menossa uuniin - Before the oven
Hyviähän nämä ovat, varsinkin jos pitää maapähkinävoista. Koostumus on vähän jauhonen todennäköisesti maapähkinävoin takia. Käytin Lidlin sokeritonta sileetä maapähkinävoita. Seuraavalla kerralla taidan laittaa puolet vähemmän maapähkinävoita. Lisään kikherneiden määrää tai lisään jotain papuja ja vaihdan ainakin osan sokerista, jos en koko määrää, taateleihin.
These do taste good, especially if you like peanut butter. The consistency is a little bit grainy. I think it is the peanut butter. I used a smooth and sugar free peanut butter from Lidl. Next time I will put half of the amount of peanut butter. Put some more chickpeas or other beans and switch at least a part of the sugar, or the whole amount, to dates.

16 kommenttia:

  1. Nam, täytyykin kokeilla, kunhan on joskus aikaa! :) Näistä voisi tulla hyvä välipalavaihtoehto/-lisä niille chiavanukkaille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen että teet oman maapähkinävoin. Se on niin paljon parempaa. Minä pidä enemmän kun pähkinöitä ei paahdeta. Maku on silloin miedompi. Ja tosiaankaan sitä kikhernettä ei maista yhtään.

      Poista
    2. En tiennytkään, että maapähkinävoita voi tehdä itsekin! Taidan olla kyllä liian laiska, eikä minulla ole tarpeeksi tehokkaita välineitäkään.

      Poista
    3. Minä oleh tehnnyt eri pähkinä ja siemenvoita sauvasekoittimen tehosekotinosalla. Toimii ihan hyvin.

      Poista
  2. How neat! I'm always on the lookout for healthy vegan desserts. Chickpeas and peanut butter sounds like an interesting combination. I made some black bean brownies a few weeks ago that were really good. I'll have to keep this recipe in mind - thanks for sharing it, Marika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. This is kind of similar to black bean brownies, but not as sweet. Nowadays I have always a can or two of black beans at home and some chickpeas and kidney beans. I love healthy fast food that you can also use for baking.

      Poista
  3. Thank you soooo much for translating this into English! I have made chickpea blondies and raw chickpea cookie dough before, but never chickpea cookies. Definitely going to try this!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sometimes strange ingredients are fun and taste good. I am trying to find other recipes with beans so if you know some I wilk be glad to try them out.

      Poista
  4. Strange, my comment dissapeared :(
    This sounds like a delicious recipe, taking into account the ingredients!
    Thanks for sharing, Marika, i love chickpeas and I am sure I would love these gluten- free and vegan cookies.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. That is strange :/ I´m kind of crazy about chickpeas. I eat them several times a week.

      Poista
  5. Meinasin tehdä näitä pääsiäiseksi, mutta unohdin ostaa kikherneitä. :/ Oletko kokeillut liottaa niitä itse, vai toimiiko noissa vain valmiiksi purkitetut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä voisi tehdä vaan kun liottaa ja keittää ensin. Minä olen vaan niin laiska etten jaksa joka kerta keittää ja liottaa. Suosittelen että kokeilet pääsiäisenä mustapapubrownieita. Jos haluat niin voin bloggata huomenna niistä.

      Poista
    2. Mie olen myös todennut, että vaikka liottaisin kikherneet itse (olen myös liian laiska siihen), niin miun koneet eivät pysty silti niiden työstämiseen. Tämä on tullut ikävästi esiin falafelien kanssa... muistaakseni miulla vain on mökillä kuivia kikherneitä, enkä ehdi enää uudelleen kauppaan ennen pääsiäistä, joten testaan varmaan niitä. Ja kiitos myös brownieohjeesta, kokeilen sitäkin heti, kun ennätän! Kiva myös, että kuitenkin päätit ottaa nämä ruokajututkin mukaan blogiin- itsellä ei aina riitä aika/energia/mielikuvitus uusien juttujen etsimiseen, joten tällä tavalla uusia, ihania reseptejä saa vähän niin kuin siinä siivellä, kun lukee näitä saippuablogeja kuitenkin. :)

      Poista
    3. Siis vaikka keittäisit ne? Liottamisen jälkeen ne ovat vielä raakoja.

      Poista
    4. Kuljen työmatkat bussilla niin silloin ehdin surffailla kännykällä ja etsiä kaikkia kivoja juttuja. Jos vaan ehdin ja jaksan niin voisi pääsiäisenä askarrella jotain pitkästä aikaa.

      Poista
    5. Juu, vaikka olen keittänyt herneet, niin koneideni tehot eivät ole riittäneet hienontamiseen. Siksi olenkin käyttänyt "valmiita", vaikka teoriassa haluaisin mieluummin käyttää niitä, mitkä käsitellään itse.
      Bussimatkasi ovatkin siis sitä omaa laatuaikaa! ;D

      Poista