Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 10. toukokuuta 2012

Deodoranttipuikko

No niin, nyt sain ostettua kosmetiikkasave ja pääsin deodoranttipuikon tekoon. Ostin Ruohonjuuresta punaista ja vihreää savea. En osanut päättää kumpaa otan :) Edellinen purkki oli valkoista, aika mietoa ja tylsän väristä savea. Oli se kuitenkin toimivaa. Päädyin että laitan vihreätä savea deodoranttiin. Käytin tätä ohjetta. Ihan pienen muutoksen tein. Käytin mehiläisvahan sijaan hamppuvahaa. Tuoksuna käytin piparminttuöljyä ja rosmariiniöljyä. Jotenkin alan kyllästymään teepuuöljyn tuoksuun, vaikka se onkin tehokasta.


Jo viime viikonloppuna ratsasin kylpyhuoneen kaappin, koska tiesin että sekä minä että mieheni olemme ostaneet puikkodeodorantteja matkoja varten. Puikkodeodorantti on kätevä jos lähtee pikkumatkalle, jolloin on mukana ainoastaan käsimatkatavarat, koska sitä ei lasketa nesteeksi. Löysin yhden mieheni deodoranteista joka oli mennyt vanhaksi jo 2008!!! :D Pitää katsoa tarkemmin päivämääriä myös miehen tuotteista. 

Tein ohjeen x2 koska yksi annos ei riittänyt. Kaksinkeraisesta annoksesta jäi hieman yli. Laitoin lopun pieneen purkkiin kun ajattelin että siitä voisi sipaista kainaloon. Deodorantista tuli hurjan tummaa. Savihan oli oikein vaalean vihreätä, melkein harmaata. Ensimmäinen ajatus oli että se tahraa vaatteet. Kokeilin ainetta kämmenselkään eikä siihen tullut juurikaan väriä. Toisaalta aikaisemmat itse tehdyt deodorantit ovat olleet harmaita, eikä niiden kanssa ole ollut ongelmia.

Ensimmäinen käyttökokemus oli hyvä. Deodorantti ei ärsyttänyt ihoa. Se on tärkein! Pientä vihreetä pistettä tuli paikka paikoin kanaloihin, mutta ei häritsevästi. En usko että vaaleat vaatteet värjääntyvät. Deodorantti imeytyi kuitenkin nopeasti ihoon. Se levittyi hyvin, vaikka on puikkomuodossa. Karitevoi sulaa aika nopeasti kun on kosketuksessa ihoon ja vähän piti katsoa ettei se lähde valumaan purkista. Eihän se sitä tehnyt. Ja deodorantti kovettui heti kun sai olla minuutin huoneenlämmössä. Tuoksukin miellytti minun nenää. Ei mikään liian voimakas, eikä tuoksunut miesten tuotteille.

2 kommenttia:

  1. Saako tästä joskus ihan koko reseptin näkyviin? Kerro ihmeessä kuinka toimii pidemmällä käytöllä. Itsellä oli yli kuukauden testissä 1/3 kookosrasva, 1/3 ruokasooda ja 1/3 maizena -dödö, joka toimi mutta kuivatti/punotti kainalot jo 2. viikon jälkeen. Jouduin jättämään pois, vaikka oli ihana muuten. Toinen resepti mitä kokeilin, oli vähän isommalla määrällä rasvoja, mutta se ei sitten toiminutkaan enää niin hyvin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkin alta löytyy ohje. Vaan kun skrollaat ihan sivun loppuun :) Minulla alkoi myös kanalot punoittamaan. Tykkään tästä versiosta kyllä paljon. Ihan illalla lenkin jälkeen tuntui kainalot vähän kosteilta, mutta tämähän ei ole mikään antiperspirantti. Minä pistän joskus pelkkää kookosöljyä kainaloihin ja sekin toimii hyvin :D

      Poista