Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Saippuaton viikonloppu

Päätin jo viikolla että tänä viikonloppuna en tee saippuaa. Saippuaton viikonloppu tekee oikein hyvää varsinkin kun kaapit pursuavat saippuaa :D Tein minä kuitenkin pieniä alkuvalmisteluita. Pakko oli kuitenkin nauttia ihanan lämpimästä ilmasta. Kotimittari näytti varjossa +23 C. Kävimme miehen ja koiran kanssa yhdessä saaressa ulkoilemassa. Sieltä löytyy hyvät ulkoilupolut, parit uimarannat ja useampi grillipaikka. Koira lähti suoraa tietä tutulle uimapaikalle. Minä pysyin vielä rannalla :D


Ah, mikä paratiisi!
Merta, kalliota ja metsää.
Koira lempipuuhassa, rantaa ruoppaamassa.
Vähän piti loiskia ja riehua.


Tässä kuitenkin vähän saippuantekoon liittyviä juttuja:

Melt and pour-saippuamassa pyöri askartelutavaroiden keskellä ja suoraan sanottuna en yhtään pidä siitä, mutta johonkin se pitää käyttää kun kerran sitä ostin ;) Jaoin mp-saippuamassan kolmeen osaan. Värjäsin ne perusväreillä, keltaisella, punaisella ja sinisellä. Pilkoin ne erilaisiin paloihin ja tarkoituksena on että lisään niitä kotisaippuaan.
Lisäksi pistin kahdet tölkit alkoholitonta olutta pieneen ämpäriin niin että se lässähtäisi. Aina välillä sekoittelin olutta vispilällä jotta saan kaikki kuplat pois. Mies toivoo uutta shampoota jossa olisi teepuuöljyä ja ajattelin että hänellekin olut tekisi hyväksi hiuksille. Alkoholitonta olutta saa esim. Lidlistä alle 50 sentillä. Illalla tai huomenna aamulla olueen voi laittaa pakkaseen.
Hauskin mitä viikonloppuna kokeilin oli yrttien uuttamista öljyyn. Öljyvarastot olivat aika vähissä ja mitään erikoisöljyjä en kokeiluun halunnut käyttää. Eli nyt tuli vain uutettua kahta eri yrttiä. Rypsiöljyyn uutin kamomillaa ja oliiviöljyyn rosmariinia. Aluksi minulla oli käytössä pieni purkki rosmariinia varten, mutta vaihdoin sen koska huomasin että pilttipurkin kansi ei ollut tarpeeksi tiivis. Oli varmaan käytössä kulunut niin paljon. Purkit öljyineen ja yrttineen laitoin vesihauteeseen kattilaan ja siinä ne sai porista useamman tunnin hiljaisella lämmöllä. Sen jälkeen siivilöin rosmariiniöljyn, kamomillaöljystä tarvitsi vain nostaa teepussit pois. Näitä öljyjä ajattelin käyttää ihan vaan saippuantekoon, mutta toki niitä voisi käyttää voiteisiin sun muihin. Tästä voi lukea lisää öljyyn uuttamisesta.


Kamomillaöljy ennen uuttamista ja uuttamisen jälkeen.


Rosmariiniöljy. Alemmassa kuvassa on kerran siivilöity öljy. Jos haluaa täysin puhtaan öljyn kannattaa se suodattaa kahvisuodattimessa tai harsokankaan avulla.


Öljyt kylpemässä :)7 kommenttia:

 1. En ymmärtänyt sinun öljyistä mitään mutta merikuvat olivat kivoja. Oikun olisin jaksanut tulla mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä siinä on ymmärtämistä? :D Uutin yrttiä öljyyn niin yrttien vaikutukset saa saippuaan ilman että niissä on puruja tai muita kasvin osia värjäämässä saippuaa ruskeaksi. Tiettyjä yrttejä käyttäen saa öljyn myös värjätttyä.

   Poista
 2. En miekään ymmärtänny:) Mutta hienoja kuvia olet ottanu. +20 täälläkin on:)

  VastaaPoista
 3. Täälläkään ei ymmärretä öljyjen päälle, mutta halutaan uimaan!

  VastaaPoista
 4. Öljyyn uuttamista ja teen juontia voi verrata toisiaan. Kun "uuttaa" teen kuumaan veteen saa hyvänmakuisen juoman jolla on terveysvaikutuksia. No samalla tavalla öljyyn uutetut yrtit/mausteet vaikuttavat kun öljyjä käyttää saippuoissa ja voiteissa.

  VastaaPoista
 5. Tässä ensirakkauden huumassa saippuan tekoon en voi ymmärtää saippuatonta viikonloppua, mutta mielenkiintoinen blogi sinulla. Mielelläni alan seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän huuman erittäin hyvin :D Työ vie vaan nykyään niin paljon aikaa että arki-iltaisin ei ehdi tehdä mitään kotikosmetiikkaa. Eli yksi viikonloppu tekee oikeasti hyvää kun voi vaan kulkea merenrannalla ja nauttia lämmöstä ja luonnosta. Oli minulla kuitenkin vähän vieroitusoireita ;)

   Poista