Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äitienpäivänä

Tänä viikonloppuna olen puuhastellut vaikka mitä, vaikka täällä blogissa on ollut hiljaisempaa. Syynä että olen tehnyt lahjoja useammalle ihmiselle. Osa niistä käy kurkkimassa tätä blogia niin enhän minä niitä juttuja tänne laita ennen kun kyseiset ihmiset ovat lahjansa saanneet ;)


Ensimmäiset lahjat jotka lähtevät jakeluun on omalle äidilleni :) Hän sanoo aina ettei saa ostaa mitään. Tänä vuonna taitaa sitten olla ensimmäinen vuosi etten oikeasti osta. Hän on jo saannut oman osuuden saippuoista ja alkuviikosta tein hänelle hoitoaineen. Äitini jo kysyi että onko hoitoaine äitienpäivälahja. Kun vastasin että ei ole, niin hän vastasi heti että voisi olla :D

Ihan peston näköistä :)
Päätin että koska äiti tarvitsee kosteuttavia ja hoitavia tuotteita niin teen koivukuorinnan ja hierontapalan. Lisäksi hän saa kimpun valkovuokkoja. Koivukuorintaan tuli 60g raastettua itse tehtyä oliivisaippuaa, 100g oliiviöljyä, 200g hienoa merisuolaa ja noin 2 dl koivunlehtiä. Valitsin hieman vihertävää oliiviöljyä, jotta kuorinta sais hieman virheämmän sävyn. Sulatin saippuaraasteen ja 70g oliiviöljyä pienessä kattilassa. Sillä aikaa silppusin koivunlehdet ja lopun öljystä sauvasekoittimen silppuriosalla. En siis perinteisellä sauvasekoitinosalla. Määrä oli niin pieni niin totesin että silppuaminen sujuu paremmin kun lisäsin siihen puolet suolasta. Kun saippua oli sulannut niin lisäsin siihen lopun suolan. Laitoin suola-saippua-öljyseoksen jäähtymään kylmään vesihauteeseen. Seoksen jäähdyttyä sekoitin vielä koivumössön joukkoon. Sitten vaan purkkiin ja käyttöön. Kuorinnasta tuli tosi paksua ja rasvaista, mutta oli tarkoituskin koska äidillä on kuiva iho ja hänen iho altistuu useamman kerran viikossa kloorivedelle. Jos haluaa tehdä kevyeemmän kuorinnan niin kannattaa vaihtaa oliivisaippua johonkin muuhun saippuaan, esim. sellaiseen jos on kookosöljyä. Jos käyttää marketin saippuaa niin kaikki käy, ne ovat kuitenkin aina hieman kuivattavia. Tähän voisi laittaa jotain pientä tuoksua, mutta koivunlehdet antavat hyvän "vihreän" tuoksun niin päätin etten laita mitään.

Hierontapalan väri tulee hamppuvahasta.

Toiseksi lahjaksi tein hänelle tosiaankin hierontapalan. Tuoksuksi laitoin suklaatryffeliä <3 Se on NIIN fantastinen tuoksu. Tein hierontapalan ihan perusohjeella 1/3 kaakaovoita, 1/3 vahaa (tällä kertaa hamppuvahaa) ja 1/3 öljyä. Käytin kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä. Tavallinen kookosöljy käy ihan hyvin, mutta käytin sen loppuun tässä viikolla. Mitään oliiviöljyä tai muuta rasvaista öljyä ei kannata käyttää, koska se imeytyy huonosti ihoon. Sulatin kaikki ainekset paitsi tuoksun kattilassa ja kaadoin nesteen muffinssivuokaan. Mielestäni se sopi hyvin kun hierontapala tuoksuu ihan sulkaamuffinssille :) Pitää vaan muistaa sanoa ettei sitä saa syödä!

Hierontapala juuri kattilasta kaadettuna. Näyttää ihan hunajalta.

Kun oli aamulla aikaa niin päätin että teen vielä korvakorut. Väri-inspiraationa toimi valkovuokkojen raikas valkoinen ja vihreä. Ja tiedän että vihreä sopii äidille erittäin hyvin :)

Vihreä-valkoiset helmikorvakorut

Toivottavasti äiti tykkää näistä itsetehdyistä lahjoista! Mitään en ostanut ;) Kaikki löytyi kotoa tai luonnosta.

1 kommentti: